P2191 systeem te arm een ​​hogere bezettingsgraad Bank 1

Home » OBD Codes » P2100-P2199 » P2191 systeem te arm een ​​hogere bezettingsgraad Bank 1

P2191 systeem te arm een ​​hogere bezettingsgraad Bank 1

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Systeem te arm een ​​hogere bezettingsgraad Bank 1

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn / motor diagnostische foutcode normaliter van toepassing op ingespoten motoren van de meeste Europese en Aziatische fabrikanten sinds 2010.

Die fabrikanten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Volkswagen, Audi, Mercedes, BMW / Mini, Hyundai, Mazda, Kia en Infiniti brandstof.

Deze code is vooral bezorgd over de waarde die door de lucht / brandstofverhouding sensor, beter bekend is als een zuurstofsensor (in de uitlaatpijp) die PCM (Motormanagementsysteem) van het voertuig helpt de hoeveelheid brandstof wordt geïnjecteerd in de motor. Specifiek wordt het PCM detecteren van een arm mengsel die te veel lucht betekent in de lucht / brandstofverhouding. Deze code wordt ingesteld Bank 1, waarbij de cilinderbank die ook cilindernummer 1. Deze kan een mechanische of elektrische schakeling defect zijn, afhankelijk voertuigfabrikant en brandstofsysteem.

Problemen kunnen per afhankelijk van fabrikant, brandstofsysteem, type massa luchtstroomsensor (MAF) en draadkleuren en type lucht / brandstofverhouding sensor / zuurstofsensor (AFR / O2) en metaalgaas kleuren.

symptomen

De symptomen van een P2191 motor code kan zijn:

 • storingsindicatielampje (MIL) verlichte
 • Het ontbreken van de macht
 • Incidenteel misfire
 • Poor brandstofverbruik
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code set zijn:

 • defecte lucht / brandstofverhouding sensor / zuurstofsensor (AFR / O2)
 • defecte massa luchtstroomsensor (MAF)
 • Zelden – defecte Motormanagementsysteem (PCM)
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren of bulletins technische dienst (TSB) voor uw partic ular voertuig. Uw probleem kan een bekend probleem met een bekende oplossing zijn gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  In de eerste noot of er nog andere foutcodes. Als een van hen zijn brandstof / brandstofsysteem gerelateerd, te diagnosticeren ze eerst. Verkeerde diagnose is bekend dat zich voordoen als een technicus diagnoses deze code voordat er brandstof gerelateerde systeem codes grondig zijn gediagnosticeerd en afgewezen. Verzeker er geen inname of afvoer lekkage. Een intake lek, of vacuüm lek, maakt de motor draaien mager. Een uitlaat lek geeft de indruk van een magere lopende motor door de AFR / O2-sensor.

  Zoek vervolgens zowel de lucht / brandstofmengsel sensor / zuurstof sensor en de massa luchtstroom sensor van uw specifieke voertuig. Hier is een voorbeeld van een MAF-sensor:

  Als zich visueel op de connectoren en bekabeling. Kijk op schuurplekken, wrijven, kale draden, branden vlekken of gesmolten plastic. Trek de connectoren uit elkaar en controleer de ontvangen aansluitingen (metalen onderdelen) in de connectoren. Kijk of ze kijken gecorrodeerd, verbrand of eventueel groen van kleur ten opzichte van de normale metalen kleur je waarschijnlijk gewend. U kunt een aantal elektrisch contact schoner te krijgen op alle onderdelen winkel als het reinigen van de terminals nodig is. Indien dit niet mogelijk is, vinden sommige 91% alcohol en een lichte plastic borstel om ze schoon met. Daarna laat ze drogen aan de lucht, nog wat diëlektrische siliconen verbinding (zelfde spullen die ze gebruiken voor de gloeilamp sockets en bougiekabels) en zet een aantal waar de terminals in contact komen.

  Als u een scanner, schakelt u de diagnostische foutcodes uit het geheugen, en kijk of deze code terugkeert. Als dit niet gebeurt, dan is de verbindingen waren het meest waarschijnlijk uw probleem.

  Als de code doet terugkeer, zullen we nodig hebben om de MAF sensor spanningssignaal te toetsen aan de PCM. Monitor MAF sensor spanning op uw scanner. Als een scanner niet beschikbaar is, test het signaal dat van de MAF-sensor met digitale volt ohmmeter (DVOM). Met de sensor aangesloten, dient de rode voltmeter leiden tot MAF-sensor signaaldraad en zwarte voltmeter leiding verbonden met aarde worden verbonden. Start de motor en bewaken van de MAF-sensor input. Motortoerental toeneemt, dient het MAF sensorsignaal verhogen. Controleer de specificaties van de fabrikant, aangezien er een grafiek kan u informeren over wat de spanning moet op een gegeven RPM. Indien deze faalt, vervang de MAF-sensor en test opnieuw.

  Indien de voorafgaande proeven hebben doorstaan ​​en de code is nog steeds aanwezig, controleren de lucht / brandstofverhouding sensor / zuurstofsensor (AFR / O2). Als het voortdurend geeft aan dat de motor mager loopt, te lokaliseren enige en alle mogelijkheden die een magere lopende motor kan veroorzaken. Deze omvatten:.

 • Intake of uitlaat lekkage
 • Brandstofsysteem, waaronder brandstofdruk / brandstofdrukregelaar
 • Brandstofdruksensor
 • Brandstofinjecteurs
 • O2 sensor na de katalysator
 • EVAP systeem, teneinde de bus purge regelklep omvatten.
 • Als de AFR / O2 sensor geeft de motor loopt normaal of zelfs rijk, kan een PCM worden vermoed zolang alle andere problemen zijn geëlimineerd.
 • ook hier kan niet genoeg worden benadrukt dat alle andere codes moeten worden gediagnosticeerd voorafgaand aan deze, als problemen die andere codes veroorzaken set kan ook leiden tot deze set ook.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2191 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X