Pop and Bang

Wat is Pop and Bang?

Met Pop and Bang blijft de turbo in werking – ook wanneer het gaspedaal niet ingedrukt is. Dit heeft een groot voordeel: de reactietijd van de turbo is flink korter. Wanneer je dus, na even inhouden, weer gas geeft, heb je meteen veel power beschikbaar. Dit voorkomt voor een deel het beruchte turbogat waar de meeste motoren last van hebben.

Hoe doen we het?

De toevoer van brandstof stopt niet meteen als je voet van het gaspedaal gaat. Daarbij vertraagt de technologie de ontstekingstijd. Gevolg: de brandstof ontploft in de uitlaat. Daarom hoor je Pop and… Bang! Dit gebeurt tijdens het rijden, maar het is ook vaak te horen als je stilstaat.

Benieuwd hoe het klinkt?

Het geluid van Pop and Bang is, wat wil je ook met zo’n naam, knetter-indrukwekkend. Kijk (en luister) maar eens naar deze voorbeelden:

Ik heb een standaarduitlaat. Is dit een probleem?

Dus jouw auto is niet voorzien van een sportuitlaat… Prima! We bieden dit product namelijk in twee versies. Versie 1: Pop and Bang Soft– Dit is een gematigde variant en veilig voor alle standaardonderdelen en –uitlaten. Versie 2: Pop and Bang Extreme – Deze Pop & Bang is een stukje luider en speciaal ontwikkeld voor sportuitlaten.

Ik wil niet altijd pop and bang hebben.

Kan hij onder de sportknop worden geprogrammeerd?

Kom je ’s avonds laat thuis en je wilt de buren niet wakker maken? Geen probleem. In veel gevallen kunnen we de Pops and Bangs onder je sportknop programmeren. In de normale stand is de functie dan compleet uitgeschakeld. Een andere optie is om de pops and bangs alleen te activeren boven de 4500 toeren zodat tijdens normaal rijden je ze niet hoort. Versie 3: Pop and Bang boven XXXX toeren

Mijn motor heeft geen turbo: is Pop and Bang voor mij ook een optie?

Geen turbo? Geen probleem! Dit product is geschikt voor alle typen benzinemotoren. Je kunt dan genieten van het Pop & Bang-geluid. Het verkorten van het turbogat is dan natuurlijk niet van toepassing.

Hoe wordt Pop & Bang ook wel genoemd?

Het kan goed zijn dat je al eerder van deze technologie hebt gehoord. Andere veelgebruikte namen zijn onder meer: Crackle, Burble on overrun, Schubblubbern, Schubabschaltung en Antilag
WhatsApp chat