P2176 Throttle Actuator Control System – Idle Position niet geleerd

Home » OBD Codes » P2100-P2199 » P2176 Throttle Actuator Control System – Idle Position niet geleerd

P2176 Throttle Actuator Control System – Idle Position niet geleerd

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Throttle Actuator Control System -? Ruststand niet geleerd

Wat betekent dat

Deze generieke aandrijflijn diagnostische (DTC) normaliter van toepassing op alle OBD-II uitgeruste voertuigen die een drive-by-wire gaspedaal gebruiken regelsysteem inclusief maar niet beperkt tot voertuigen van Honda, Cadillac, Saturn, Ford, Chevrolet / Chevrolet, Buick, Pontiac, etc.

de P2176 OBD-II foutcode is een aantal mogelijke codes wordt weergegeven dat de Motormanagementsysteem (PCM) defect is gedetecteerd en het beperken van de werking van de Throttle Actuator control System

deze situatie staat bekend als het activeren van een fail-safe of slap modus voorkomen dat de motor versnelt tot de storing is opgeheven en de geassocieerde code wordt gewist. De PCM stelt deze wanneer andere codes aanwezig zijn die een probleem dat verband de veiligheid of schade veroorzaken aan de motor of aandrijflijn componenten kunnen zijn indien niet tijdig gecorrigeerd te vermelden.

Code P2176 wordt door de PCM in te stellen de situatie waarin de ruststand niet binnen de gashendel actuator besturing wordt geleerd.

De Throttle Actuator Control System is werkcyclus bestuurd door de PCM en de functie van het systeem wordt beperkt wanneer andere foutcodes gedetecteerd.

Code Ernst & Symptomen

De ernst van deze code kan matig tot ernstig zijn gebaseerd op de specifieke storing. Symptomen van een P2176 foutcode kunnen zijn:

 • Motor zal niet
 • Weinig of geen reactie op het gaspedaal
 • beginnen Check Engine Light verlichte
 • ABS licht verlicht
 • Automatische transmissie zal niet verschuiven
 • De aanvullende codes zijn aanwezig
 • Wat zijn een aantal veel voorkomende reparaties?

 • vervangen of reinigen gas regelmotor
 • Cleaning corrosie connectoren
 • repareren of vervangen bedrading
 • knipperend of vervangen PCM
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  de eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is het onderzoeken van de Technical service Bulletins (TSB’s) voor de specifieke voertuig jaar, model en power plant. In sommige gevallen kan dit een veel tijd besparen op de lange termijn door te wijzen u in de juiste richting.

  De tweede stap van deze code is om een ​​PCM-scan aan andere foutcodes te identificeren te voltooien. Deze code is een informatieve code en in de meeste gevallen de functie van deze code is om een ​​driver die de PCM een fail-safe mode is gestart als gevolg van een storing of defect in een systeem dat niet direct gerelateerd is aan de gashendel actuator te waarschuwen.

  Als andere codes worden geïdentificeerd u moet controleren TSB’s die verband houden met de specifieke voertuig en die code. Als een TSB niet is gegenereerd moet u de specifieke volgen stappen voor probleemoplossing voor die code om de bron van de storing die het PCM is het opsporen van de motor in fail-safe of slap te zetten lokaliseren.

  Als alle andere codes zijn gewist of als er geen andere codes worden gedetecteerd, als de Throttle Control Actuator code bestaat nog steeds de PCM en Throttle Control Actuator moeten worden geëvalueerd. Alle bedrading en aansluitingen moet visueel geïnspecteerd worden voor de hand liggende gebreken vertonen als uitgangspunt.

  Een goede mogelijkheid voor deze code is dat het inactieve kalibratieprocedure behoeften opnieuw toegepast op het voertuig te zijn met behulp van een geavanceerde scan tool.

  veelgemaakte fout

  het vervangen van de Throttle control Actuator of PCM wanneer andere storingen zijn het instellen van deze code.

  Rare Reparatie

  Vervang Throttle Actuator controle

  Hopelijk is de informatie in dit artikel is nuttig zijn om u te wijzen in de juiste richting om het probleem met uw Throttle Actuator control System kracht code te corrigeren zijn. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig moet altijd voorrang.

  Externe Links

  Hier vindt u links naar een aantal discussies over Ford-modellen met de P2176 code:

 • 05 F150 5,4 foutcodes P2176 en P2112 gashendel kwesties
 • TAC-regeling gedwongen inactiviteit 2176 vast geopend 2112
 • P2176 Trouble Code ??
 • DTC P2176 en P2111
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2176 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X