P2173 Throttle Actuator Control System – High Air Flow gedetecteerd

Home » OBD Codes » P2100-P2199 » P2173 Throttle Actuator Control System – High Air Flow gedetecteerd

P2173 Throttle Actuator Control System – High Air Flow gedetecteerd

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Throttle Actuator Control System – High Air Flow gedetecteerd

Wat betekent dat

Deze generieke aandrijflijn diagnostische (DTC) normaliter van toepassing op alle OBD-II uitgeruste voertuigen die een drive-by-wire gebruiken gas regelsysteem inclusief maar niet beperkt tot voertuigen van Dodge, jeep, Chrysler, Volvo, Fiat, Mitsubishi, etc.

de P2173 OBD-II foutcode is een aantal mogelijke codes wordt weergegeven dat de Motormanagementsysteem (PCM) een storing in de werking van de Throttle Actuator control System heeft gedetecteerd.

de PCM sets deze wanneer andere codes aanwezig zijn die een probleem dat verband de veiligheid of schade veroorzaken aan de motor of aandrijflijn componenten kunnen zijn indien niet tijdig gecorrigeerd te vermelden. Deze en voorschriften (P2172, P2173, P2174 en P2175) alle wijzen gedetecteerd luchtstroom problemen.

Code P2173 wordt door de PCM wanneer hoge luchtstroom wordt gedetecteerd in de gasklep actuator regelsysteem ingesteld.

Deze code kan worden gerelateerd aan een Throttle Actuator Control System storing, maar het is mogelijk dat een ander probleem is het instellen van deze code. De Throttle Actuator Control System is werkcyclus bestuurd door de PCM en de functie van het systeem wordt beperkt wanneer andere foutcodes gedetecteerd.

Opmerking: In het geval van bepaalde Jeep / Dodge / Chrysler voertuigen, deze code kan worden omschreven als ” High Airflow / Vacuum lekkage geconstateerd (Slow Accumulation) ”

Code Ernst & Symptomen

De ernst van deze code kan matig tot ernstig zijn gebaseerd op de specifieke storing. Symptomen van een P2173 foutcode kunnen zijn:

 • storingsindicatielampje (MIL) of ABS waarschuwingslampje verlichting
 • Motor mag niet starten
 • Hoe dan ook geen of lage gasrespons
 • Automatische transmissie zal niet verschuiven
 • De aanvullende codes zijn mogelijk ingesteld
 • Common oorzaken van deze DTC Code

  Mogelijke oorzaken van de P2173 gaspedaal motor code kan zijn:

 • oververhitting van de motor
 • Vacuümlekkage (waarschijnlijk op Dodge / Chrysler / Jeep voertuigen van het merk)
 • Manifold absolute druk storing
 • Abnormal netspanningen
 • P2173 en Reparatie Procedures

  de eerste stap bij het oplossen van problemen voor storingen is aan het onderzoek van de Technical service Bulletins (TSB’s) voor de specifieke voertuig jaar, model en power plant. In sommige gevallen kan dit een hoop tijd op de lange termijn op te slaan door te wijzen u in de juiste richting.

  Bijvoorbeeld, we zijn ons bewust van een bulletin dat van toepassing is op bepaalde 2007-2008 Dodge en Jeep voertuigen ( kompas, Patriot, kaliber), bulletinnummer 18-019-08 waarop deze DTC en anderen, en de correctie gaat om de PCM herprogrammeren.

  de tweede stap van deze code een PCM scan voltooid identificeren andere foutcodes. Deze code is een informatieve code en in de meeste gevallen de functie van deze code is om een ​​driver die de PCM een fail-safe mode is gestart als gevolg van een storing of defect in een systeem dat niet direct gerelateerd is aan de gashendel actuator te waarschuwen.

  Als andere codes worden geïdentificeerd u moet controleren TSB’s die verband houden met de specifieke voertuig en die code. Als een TSB niet is gegenereerd moet u de specifieke volgen stappen voor probleemoplossing voor die code om de bron van de storing die het PCM is het opsporen van de motor in fail-safe of slap te zetten lokaliseren.

  Als alle andere codes zijn gewist of als er geen andere codes worden gedetecteerd, als de Throttle Control Actuator code bestaat nog steeds de PCM en Throttle Control Actuator moeten worden geëvalueerd. Alle bedrading en aansluitingen moet visueel geïnspecteerd worden voor de hand liggende gebreken vertonen als uitgangspunt.

  veelgemaakte fout

  Het vervangen van de Throttle Control Actuator of PCM wanneer andere storingen zijn het instellen van deze code.

  Rare Reparatie

  Vervang Throttle Actuator controle

  Hopelijk is de informatie in dit artikel is nuttig om u te wijzen in de goede richting geweest om het probleem te verhelpen met uw Throttle Actuator controle System kracht code. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig moet altijd voorrang.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2173 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X