P2159 snelheidssensor “B” Range / performance

Home » OBD Codes » P2100-P2199 » P2159 snelheidssensor “B” Range / performance

P2159 snelheidssensor “B” Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Rijsnelheidssensor ” B ” Range / performance

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen, waaronder, maar niet beperkt tot, Honda, Proton, Kia, Dodge, Hyundai, VW, Jeep, etc.

Hoewel generieke, de specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van merk / model.

Wat betekent dat?

In principe is een P2159 foutcode betekent dat de voertuigsnelheid als gelezen door de rijsnelheidssensor (VSS) ” B ” is buiten het verwachte bereik (te hoog of te laag bijvoorbeeld). De VSS ingang wordt gebruikt hoofdcomputer het voertuig zogenaamde PCM / ECM aandrijflijn / motorregeleenheid samen met andere ingangen voor een juiste werking van de voertuigsystemen.

Hoe VSS werkt

Kenmerkend de VSS een elektromagnetische sensor die een roterende reluctor ring gebruikt om een ​​ingangsschakeling voor het PCM voltooien. VSS is een zodanige positie om de reluctantie ring langs deze gemonteerd in het transmissiehuis; in de directe nabijheid. De reluctor ring is bevestigd aan de uitgaande as van de transmissie, zodat deze draait met zich mee verbonden.

Als reluctor ring passeert door de elektromagnetische uiteinde van de VSS, inkepingen en openingen dienen te voltooien en onderbreken circuit snel. Deze schakeling manipulaties worden erkend door de PCM als zendvermogen snelheid of voertuigsnelheid.

Een kenmerkende VSS of rijsnelheidssensor:

Mogelijke Symptomen

Deze code verschilt van de P2158 code in het feit dat de storing controlelampje (MIL) niet kunnen leiden. Mogelijke symptomen zijn in principe hetzelfde als de P0500 VSS code:

 • verlies van anti-lock remmen
 • de ” anti-lock ” of ‘brake ” waarschuwingslampjes op het dashboard kunnen worden ontstoken,
 • de snelheidsmeter of kilometerteller werkt mogelijk niet goed (of helemaal niet)
 • RPM limiter van uw voertuig kan worden verminderd
 • de het verschuiven van een automatische transmissie kan worden onregelmatig
 • andere symptomen kunnen ook aanwezig
 • Oorzaken

  A P2159 DTC foutcode kan worden veroorzaakt door een of meer van de volgende:

 • de Vehicle snelheidssensor (VSS) ” B ” leest niet (werking) behoren
 • Er wordt een kapotte / gerafeld draden voerende de rijsnelheidssensor
 • PCM het voertuig is geconfigureerd voor de werkelijke grootte band op het voertuig
 • Diagnostic & Reparatie stappen

  Een goede eerste stap om te doen als een eigenaar van het voertuig of DIYer is om te zoeken naar bulletins technische dienst (TSBs) voor uw specifieke voertuig merk / model / motor / jaar. Als een bekende TSB bestaat (zoals het geval is voor een aantal voertuigen van Toyota), volgens de instructies in een bulletin kan u helpen besparen tijd en geld in de diagnose en reparatie van uw probleem.

  Vervolgens visueel op alle bedrading en connectors die tot de snelheidssensor. Kijk goed voor een chafing, kale draden, gebroken draden, gesmolten of anderszins beschadigde gebieden. Repair zoals vereist. De locatie van de sensor is afhankelijk van uw voertuig. De sensor kan op de achteras, transmissie, of misschien de wielnaaf (rem) montage.

  Als de bedrading en aansluitingen in orde, controleer dan de spanning op de snelheidssensor. Nogmaals, de exacte procedure is afhankelijk van uw merk en model van voertuig.

  Als alles ziet er goed uit, vervang dan de sensor.

  Verder lezen

 • snelheidssensor (VSS) Beschrijving en werking
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2159 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p2159 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p2159 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p2159

  X