P2158 snelheidssensor “B”

Home » OBD Codes » P2100-P2199 » P2158 snelheidssensor “B”

P2158 snelheidssensor “B”

Technische beschrijving

Rijsnelheidssensor ” B ” Storing

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen, waaronder, maar niet beperkt tot, Ford, Toyota, Dodge, BMW, Subaru, Honda, Lexus, Mazda, etc.

Hoewel generieke, de specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van merk / model.

Wat betekent dat?

In principe is dit P2158 codemiddelen die de voertuigsnelheid als gelezen door de rijsnelheidssensor (VSS) ” B ” is niet zoals verwacht (defect). VSS ingang wordt gebruikt hoofdcomputer het voertuig zogenaamde PCM / ECM aandrijflijn / motorregeleenheid samen met andere ingangen voor een juiste werking van de voertuigsystemen.

Kenmerkend de VSS een elektromagnetische sensor die gebruik een reluctantie roterende ring met een ingangsschakeling voor het PCM voltooien. VSS is een zodanige positie om de reluctantie ring langs deze gemonteerd in het transmissiehuis; in de directe nabijheid. De reluctor ring is bevestigd aan de uitgaande as van de transmissie, zodat het draait mee. De reluctor ring passeert door de elektromagnetische uiteinde van de VSS, inkepingen en openingen dienen om volledig en snel onderbreken circuit. Deze schakeling manipulaties worden erkend door de PCM als zendvermogen snelheid of voertuigsnelheid.

Een kenmerkende VSS of rijsnelheidssensor:

Symptomen

De symptomen van een P2158 DTC kunnen omvatten:

 • verlies van antiblokkeerremmen
 • & quot anti-lock ” of ‘brake ” waarschuwingslampjes op het dashboard kunnen worden ontstoken,
 • de snelheidsmeter of kilometerteller werkt mogelijk niet goed (of helemaal niet)
 • RPM limiter van uw voertuig kan worden verminderd
 • de het verschuiven van een automatische transmissie kan worden onregelmatig
 • andere symptomen kunnen ook aanwezig
 • Oorzaken

  een code P2158 kan dat betekenen of meer het volgende is gebeurd:

 • de Vehicle Speed ​​Sensor (VSS) ” B ” leest niet (werking) behoren
 • Er wordt een kapotte / gerafeld draden voerende de rijsnelheidssensor
 • PCM het voertuig is geconfigureerd voor de werkelijke grootte band op het voertuig
 • Mogelijke oplossingen

  een goede eerste stap om te doen als een eigenaar van het voertuig of DIYer is om te zoeken naar bulletins technische dienst (TSBs) voor uw specifieke voertuig merk / model / motor /jaar. Als een bekende TSB bestaat (zoals het geval is voor een aantal voertuigen van Toyota), volgens de instructies in een bulletin kan u helpen besparen tijd en geld in de diagnose en reparatie van uw probleem.

  Vervolgens visueel op alle bedrading en connectors die tot de snelheidssensor. Kijk goed voor een chafing, kale draden, gebroken draden, gesmolten of anderszins beschadigde gebieden. Repair zoals vereist. De locatie van de sensor is afhankelijk van uw voertuig. De sensor kan op de achteras, transmissie, of misschien de wielnaaf (rem) montage.

  Als de bedrading en aansluitingen in orde, controleer dan de spanning op de snelheidssensor. Nogmaals, de exacte procedure is afhankelijk van uw merk en model van voertuig.

  Als alles ziet er goed uit, vervang dan de sensor.

  Verder lezen

 • snelheidssensor (VSS) Beschrijving en werking
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2158 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X