P0098 Inlaatluchttemperatuursensor 2 Circuit High Bank 1

Home » OBD Codes » P0000-P0099 » P0098 Inlaatluchttemperatuursensor 2 Circuit High Bank 1

P0098 Inlaatluchttemperatuursensor 2 Circuit High Bank 1

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

INLAATLUCHTTEMPERATUURSENSOR 2 Circuit hoog

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een aandrijflijn generieke code, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

De aandrijflijn (PCM) bewaakt de temperatuur van de lucht die de motor. De PCM levert een 5 volt referentiespanning naar de inlaatluchttemperatuur (IAT) sensor

De IAT is een thermistor die resistentie varieert op basis van temperatuur. Naarmate de temperatuur stijgt, de weerstand afneemt. Lage temperatuur leidt tot een hoge signaalspanning. Wanneer de PCM hoger ziet een signaal spanning dan 5 volt voor de # 2 IAT sensor, het zet deze P0098 check engine licht code.

Mogelijke Symptomen

Er zal waarschijnlijk geen andere symptomen dan verlichting van de storing controlelampje (MIL – Check Engine Light / Dienst Engine Binnenkort)

Oorzaken

Een code P0098 kan betekenen dat een of meer van de volgende is gebeurd: <. / p>

 • Intern mislukt nr.2 thermosensor inlaatlucht
 • Onjuiste aansluiting bij # 2 IAT sensor
 • Open in IAT aardschakeling of signaalcircuit
 • Korte spanning in IAT signaalcircuit of referentieschakeling
 • IAT harnas en / of bedrading gerouteerd te dicht bij hoogspanning-circuit (bijvoorbeeld dynamo, bougiekabels, enz.)
 • defecte PCM (minder waarschijnlijk, maar niet onmogelijk)
 • Mogelijke oplossingen

  Ten eerste, als u toegang tot een scanner hebben, is er een IAT lezen? Als de IAT lezing is logisch dan is het probleem is waarschijnlijk onderbroken. Als de waarde minder dan -30 graden, haal de connector. Installeer een hulpdraad tussen kabelboomconnector signaal- en massacontacten circuits. De IAT temperatuuruitlezing de scanner worden maxed aan de hoge kant. Bijvoorbeeld zou moeten 280 graden Fahrenheit of hoger. Als het is, de bedrading in orde is, en het kan de verbinding zijn geweest. Tenzij zij de verbindingsdraad is geïnstalleerd tussen de IAT signaalcircuit en het chassismassa.

  Wanneer nu de IAT lezing van de scanner wordt maxed controleren dan een breuk in de IAT massacircuit. Als u geen lezing krijgen op alle op de scanner, is het waarschijnlijk dat de sensor signaal open is of de 5 volt referentie ontbreekt. Controleer met behulp van een DVOM (digitale volt ohm meter) voor een 5 volt referentie. Indien het daar, haal de connector aan het PCM en controleer op doorverbinding op het IAT signaalcircuit tussen PCM stekker en IAT connector

  Andere thermosensor inlaatlucht en circuit DTC. P0095, P0096, P0097, P0099, P0110, P0111, P0112, P0113, P0114, P0127

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0098 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X