P0090 Fuel Pressure Regulator 1 Controle Circuit

Home » OBD Codes » P0000-P0099 » P0090 Fuel Pressure Regulator 1 Controle Circuit

P0090 Fuel Pressure Regulator 1 Controle Circuit

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Fuel Pressure Regulator 1 Controle Circuit Open

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een aandrijflijn generieke code, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen (GMC, Chevrolet, Chrsyler, Dodge, jeep, Mitsubishi, VW, Toyota, etc.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

Een opgeslagen code P0090 betekent dat de aandrijflijn (PCM) een open regelkring in de elektronische brandstofdrukregelaar heeft gedetecteerd (aangeduid met 1 ). Deze aanduiding wordt gebruikt in systemen die meerdere elektronische brandstofinjectie drukregelaars nemen. Dit type aanwijzing kan verwijzen naar de motor bank, maar niet uitsluitend. Ook zou het woord geopend worden vervangen losgekoppeld of gebroken.

De elektronische brandstofdrukregelaar wordt typisch geregeld door de PCM. Een batterij spanningssignaal en aardsignaal worden gebruikt om een ​​servomotor die een klep positioneert, zodat de gewenste brandstofdruk kan worden bereikt voor een bepaalde set van omstandigheden regelen. Als spanning wordt aangelegd aan de elektronische brandstofdrukregelaar servomotor, wordt de klep geopend in kleine stappen en brandstofdruk wordt verhoogd. Wanneer de spanning afneemt, de servo trekt en een sterke veerkrachten de klep te sluiten; brandstofdruk wordt verlaagd.

De brandstofdruksensor (meestal in de brandstofinjector rail) kan de PCM beeldscherm brandstofdruk en stel brandstofdrukregelaar spanning dienovereenkomstig.

De brandstof drukregelaar en brandstofdruksensor kunnen afzonderlijke componenten maar deze zijn meestal geïntegreerd in een enkele behuizing die een elektrische connector.

Als werkelijke brandstofdruk niet aan de gewenste brandstofdruk, zoals berekend door de PCM een P0090 kan worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) brandt.

Zie ook brandstof drukregelaar motor codes:

 • P0089 Fuel Pressure Regulator 1 Uitvoering
 • P0091 Fuel Pressure Regulator 1 Controle Circuit Low
 • P0092 Fuel Pressure Regulator 1 Controle Circuit hoog
 • Symptomen & Ernst

  Te hoge brandstofdruk kan leiden tot diverse drivability kwesties, maar waardoor interne motor en de katalysator beschadigen. Om deze reden is een code P0090 moet worden aangemerkt als ernstig

  De symptomen van een P0090 code kunnen zijn:.

 • Vertraagde startup
 • De zwarte rook uit de uitlaatsysteem
 • Diminished brandstofverbruik
 • Motor drivability codes kunnen ook begeleiden een P0090
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code set zijn:

 • kortgesloten of geopend bedrading en / of aansluitingen in de brandstofdruk regelaar stuurschakeling
 • Defecte brandstofdrukregelaar
 • brandstof Defecte raildruksensor
 • Bad PCM of PCM programmeerfout
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  een diagnose scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM ) zal een geschikt brandstofdrukmeter en een betrouwbare voertuiginformatie bron (bijvoorbeeld alle data DIY) die nodig zijn voor het diagnosticeren van een code P0090 zijn.

  LET OP: Wees uiterst voorzichtig bij het aansluiten van handmatige brandstofdrukmeter. Hoge brandstofdruk die in contact met een heet oppervlak of een open vonk kan ontbranden en veroorzaken een schadelijke brand voertuig komt

  ik normaal gesproken beginnen met een visuele inspectie van het systeem bedrading en connectoren.; richt mijn aandacht op de kabelbomen en de aansluitingen op de bovenkant van de motor. De warmte in verband met dit gebied maakt het populair bij de plagen in koude klimaten. Deze plagen kunnen beschadigen (knagen) systeem bedrading en connectors.

  de scanner om het voertuig diagnostische poort aansluiten en het ophalen van de opgeslagen codes en freeze frame data zou mijn volgende taak. Ik schrijf deze informatie naar beneden, omdat het nuttig kan zijn als het diagnostisch proces wordt voortgezet. Nu zou ik de codes te wissen en proefrit het voertuig indien mogelijk.

  Als de code direct wordt gereset, controleren op spanning en aarde bij de brandstof drukregelaar. Wanneer geen spanning wordt ontdekt, proef voeding relais en zekeringen na het schema afgeleid van de informatiedrager bron. Indien er geen reden, volgt het elektrische schema naar de juiste locatie van de brandstofdrukregelaar regelsysteem grond te vinden / s en controleer of alle vastzitten.

  Als er spanning en aarde in de brandstofdruk regulator verkrijgen brandstofdruk specificaties van de auto informatiebron en testbrandstof systeemdruk via de brandstofdrukmeter. Volg nauwgezet aanbevelingen van de fabrikant voor het aansluiten van de brandstofdrukmeter. Observeer brandstofsysteem gegevens met behulp van de scanner, terwijl visueel bewaken handleiding brandstofdruk met de brandstofmeter. Als brandstofdruk overdacht de scanner gegevensweergave niet samenvallen met de werkelijke brandstofdruk vermoeden een defecte brandstofdruksensorsysteem.

  Fluctuaties in werkelijke brandstofdruk voordoen met variaties in brandstofdrukregelaar stuurspanning. Als dit niet het geval is, vermoeden dat de brandstof drukregelaar defect is, is er een open of kortgesloten circuit in één van de brandstof drukregelaar besturingselektronica, of dat de PCM slecht is.

  aanbevelingen Follow fabrikant voor het testen van elektronische brandstofdrukregelaar en de afzonderlijke brandstofdrukregelaar besturingsschakelingen met DVOM. Controllers verbreken van het circuit voor het meten van de DVOM om schade aan regeleenheden voorkomen

  Verdere diagnostische informatie:.

 • Brandstofrail en bijbehorende onderdelen kunnen onder hoge druk. Wees voorzichtig bij het verwijderen van de brandstofdruksensor of brandstof drukregelaar
 • Zet het contactslot af te sluiten / los te koppelen van de brandstofdrukmeter
 • Andere brandstofdruk foutcodes zijn onder meer:

 • P0087 Fuel Rail / System druk – te lage
 • P0088 Fuel Rail / System Pressure – Te hoog
 • P0190 Fuel rail druksensor A Circuit
 • P0191 Fuel rail druksensor A Circuit Range / performance
 • P0192 Fuel rail druksensor A Circuit Low Input
 • P0193 Fuel rail druksensor A Circuit hoge input
 • P0194 Fuel rail druksensor A Circuit Onderbroken
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0090 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X