P0052 HO2S Heater Controle Circuit High (Bank 2 Sensor 1)

Home » OBD Codes » P0000-P0099 » P0052 HO2S Heater Controle Circuit High (Bank 2 Sensor 1)

P0052 HO2S Heater Controle Circuit High (Bank 2 Sensor 1)

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Generic: Oxygen (A / F) Sensor Heater Controle Circuit High (Bank 2 Sensor 1)
Nissan: Verwarmde zuurstofsensor (HO2S) 1 Bank 2 -? gloeispanning high

Wat betekent dat

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen, met inbegrip van maar niet beperkt tot Toyota, VW, Ford, Dodge, Honda, Chevrolet, Hyundai, Audi, Nissan, enz. Specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van het model.

A P0052 DTC (diagnostische code) verwijst naar O2 sensor (zuurstofsensor) aan Bank2 voor de katalysator. Er is ook een zuurstofsensor achter de omzetter die Sensor # 2. Bank 2 is de zijde van de motor die niet cilinder # 1 bevat.

O2 sensor # 1 ook worden aangeduid als een lucht / brandstofverhouding sensor aangezien bepaalde voertuigen is. De sensor detecteert de hoeveelheid zuurstof in het uitlaatgas vergeleken met de buitenlucht en de computer aanpast voertuig de lucht / brandstofverhouding te gaan op de motor. De sensor is minder effectief wanneer de uitlaatgastemperatuur laag is, dus het kan een kachel die wordt geactiveerd om hulp te krijgen betere metingen van de O2 sensor omvat. Dit wezen P0052 codemiddelen die de weerstand van het verwarmingscircuit hoger is dan normaal. In sommige gevallen moet deze weerstand groter dan 10 A om de DTC code.

Merk code is zeer vergelijkbaar in aard P0031, P0032 en P0051

Potentieel symptomen

de meeste kans dat u zult geen andere dan de MIL symptomen (storing controlelampje, aka de check engine licht) merken zal verlichten.

Oorzaken

Een P0052 DTC foutcode kan worden veroorzaakt door één of meer van de volgende:

 • Beknopte het verwarmingscircuit in de sensor
 • Een mislukte O2 sensor heater
 • bedrading / stekkers gebroken / gerafeld leidt de sensor en / of relais
 • Kan PCM / ECM
 • Mogelijke oplossingen

  To fix een P0052 DTC-code, moet u een juiste diagnose te doen. Om dat te doen, wil je de bedrading en connectors die leidt tot de sensor inspecteren. Ook als uitgerust met een kachel relais en zekering, wil je deze ook te controleren. Een digitale volt ohmmeter tot:

 • controleren op 12 volt aan het verwarmingscircuit toevoer (hint: haal de sensor en controle op de bedrading connector om deze meting te doen)
 • controleer de massacircuit doorverbinding
 • meet de weerstand van het verwarmingscircuit (uitgevoerd op de sensor zelf)
 • meet de weerstand en de spanning van de bedrading
 • Raadpleeg een service handleiding voor de juiste specificaties (volt, ohm) voor uw voertuig. Bij sommige Toyota auto code wordt geactiveerd wanneer de weerstand van het verwarmingscircuit is dan 10 A.

  Dat gezegd, een algemene oplossing voor dit DTC is om de lucht / brandstof (O2 zuurstof) sensor vervangen # 2 op de bank 1.

  Houd er rekening mee dat de OEM (original equipment) vervanging van sensoren (bij de dealer) worden aanbevolen. Aftermarket sensoren kunnen minder betrouwbaar zijn en van mindere kwaliteit (niet altijd, maar vaker). Er is ook een kans dat onderdelen voor de P0052 code ook onder een federale uitstoot garantie kan vallen (contact op met uw dealer om te zien of het overdekt).

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0052 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p0052 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p0052 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p0052

  X