P0041 Downstream Zuurstof Sensors Geruilde per bank

Home » OBD Codes » P0000-P0099 » P0041 Downstream Zuurstof Sensors Geruilde per bank

P0041 Downstream Zuurstof Sensors Geruilde per bank

OBD-II DTC Trouble Code Beschrijving

O2 Sensorsignalen Geruilde Bank 1 Sensor 2 / Bank 2 Sensor 2

Wat betekent dat?

diagnostische foutcode (DTC) is een generieke OBD-II powertrain code. Het wordt beschouwd als generiek, omdat het geldt voor alle merken en modellen van voertuigen (1996-nieuwer), hoewel specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van het merk en model. Eigenaren van deze deze merken kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot BMW, Dodge, Ford, Chrylser, Audi, VW, Mazda, Jeep, etc.

In een notendop, een P0041 code betekent dat de computer van het voertuig ( de PCM of Motormanagementsysteem) heeft gedetecteerd dat de O2 zuurstofsensoren stroomafwaarts van de katalysator bedrading verwisseld.

PCM het voertuig maakt gebruik van de meerdere zuurstof sensormetingen te stellen hoeveel brandstof te injecteren in de motor voor de meest efficiënte werking. De PCM controleert de motor sensormetingen en bijvoorbeeld als het zet meer brandstof in bank 2 van de motor, maar dan ziet dat de bank 1 zuurstofsensor reageert in plaats van de bank 2, dat is het type wat triggers deze code. Hiervoor DTC, zal de # 2 O2 zuurstofsensor stroomafwaarts van (na) van de katalysator zijn. U kunt ook de ervaring van de P0040 DTC op hetzelfde moment.

Deze code is ongebruikelijk en alleen van toepassing op voertuigen met motoren die meer dan één bank van cilinders. Bank 1 is altijd de oever van de motor die cilinder # 1 bevat

Symptomen

De symptomen van een P0041 motor code kunnen zijn:.

 • Storing controlelampje (MIL) verlicht vaste of knipperende
 • Verminderde motorvermogen of ruw running / stationair
 • Verhoogd brandstofverbruik
 • Oorzaken

  A P0041 DTC foutcode kan worden veroorzaakt door één of meer van de volgende:

 • Zuurstofsensoren nr.2 bedradingsconnectors verwisseld per bank (waarschijnlijk)
 • O2 sensors # 2 bedrading gekruist, beschadigd en / of kortgesloten
 • Kan PCM (minder waarschijnlijk)
 • Mogelijke oplossingen

  Een goede eerste stap is om te achterhalen of er sprake is van recent werk op het gebied van de uitlaat en O2 sensoren. Als er, dan is er een goede kans dat de meest waarschijnlijke oorzaak is de kwestie. Dat wil zeggen, verwisseld bedradingsconnectors de tweede O2 sensor van bank 1 tot bank 2.

  visueel alle bedrading en aansluitingen naar de tweede O2 sensor (deze zullen waarschijnlijk achter / stroomafwaarts van de katalysator) . Kijk om te zien of de draden zijn intact en niet verbrand of verdraaid, enz. Meer dan waarschijnlijk de aansluitingen zijn verwisseld. Als u een doe-het zou je zelfs proberen het omwisselen van deze twee zuurstof bedradingsconnectors als een eerste reparatie stap, dan schakelt u de foutcodes en over de weg test om te zien of de code terug. . Als het dan niet terugkeert dat was zeer waarschijnlijk het probleem

  Een volgende stap zou zijn om nauw samen te inspecteren de O2 bedrading & connectoren aan het PCM einde. Controleer of de draden in de juiste pin locaties te gaan op de PCM en het harnas (verwijzen naar een specifiek voertuig reparatie handleiding voor dat). De hoogte als er verwisseld draden, beschadigde kabels enz reparatie indien nodig.

  Indien nodig een continuïteitstest van elke individuele draad van de PCM de O2 sensor. Reparatie als dat nodig is.

  Als u toegang tot een geavanceerde scanner hebben, gebruiken voor het controleren (grafiek) de O2 sensor lezingen en vergelijken met specs. PCM falen is een soort van een laatste redmiddel en is niet altijd doe-vriendelijk. Als de PCM is mislukt, moet u waarschijnlijk het om een ​​gekwalificeerde technicus voor reparatie of vervanging

  Andere gerelateerde DTC’s. P0040

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0041 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X