P0021 “A” nokkenaspositiesensor – Timing Over-Advanced of System Performance (Bank 2)

Home » OBD Codes » P0000-P0099 » P0021 “A” nokkenaspositiesensor – Timing Over-Advanced of System Performance (Bank 2)

P0021 “A” nokkenaspositiesensor – Timing Over-Advanced of System Performance (Bank 2)

OBD-II DTC Trouble Code Beschrijving

Generic: “A” nokkenaspositiesensor – Timing Over-Advanced of System Performance (Bank 2)
Nissan: nokkenas met variabele timing control – Bank 2 – prestaties

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen, met inbegrip van maar niet beperkt tot Toyota VW, Ford Dodge, Honda, Chevrolet, Hyundai, Audi, Acura, etc.

A P0021 code verwijst naar de VVT ​​(variabele kleptiming) of VCT (variabele nokkenas timing) componenten en PCM van de auto (Motormanagementsysteem) of ECM (motorregeleenheid). VVT is een technologie die wordt gebruikt in de motor in staat te stellen een grotere macht of efficiency te krijgen op de verschillende lopende punten.

Dat bestaat uit een aantal verschillende componenten, maar de P0021 DTC verwijst specifiek naar de nokkenas (cam) timing. In dit geval, als de nok timing boven een bepaalde grens (over- gevorderd), de motor licht wordt illluminated en de code wordt ingesteld. & Quot; A ” nokkenas is ofwel de intake, naar links of naar de voorkant nokkenas. Een P0021 motorcode is in principe hetzelfde als een P0011 code, behalve dit is voor Bank 2, niet Bank 1.

Mogelijke Symptomen

Het meest waarschijnlijk een P0021 DTC zal resulteren in een van het volgende: slecht starten, slechte stationair, en / of afslaan. Er zijn mogelijk andere symptomen ook. Natuurlijk, wanneer foutcodes zijn ingesteld, de MIL (storingsindicatielampje, oftewel het motor licht) branden.

Oorzaken

A P0021 DTC foutcode kan worden veroorzaakt door een of meer van de volgende:

 • Onjuist kleptiming
 • bedradingsproblemen (harnas / bekabeling) in inlaattiming regelklep solenoïdeklep onderdelen
 • continue oliestroom om VCT zuigerkamer
 • Kan timing klep solenoïdeklep (stuck geopend)
 • Mogelijke oplossingen

  Dit DTC code gevolge van een mechanisch defect van de VCT of verwante componenten, zodat er geen noodzaak voor elektrische diagnose. Raadpleeg voertuigspecifieke reparatiehandboek component tests uit te voeren voor de VCT unit. Opmerkingen: Dealer techs hebben geavanceerde tools en de mogelijkheid om gedetailleerde stappen voor probleemoplossing, inclusief de mogelijkheid om te testen componenten met behulp van een scanner volgen

  Andere gerelateerde DTC’s. P0010 – P0011 – P0012 – P0020 – P0022

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0021 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X