P0015 “B” nokkenaspositiesensor -Timing Over-Retarded (Bank 1)

Home » OBD Codes » P0000-P0099 » P0015 “B” nokkenaspositiesensor -Timing Over-Retarded (Bank 1)

P0015 “B” nokkenaspositiesensor -Timing Over-Retarded (Bank 1)

OBD-II DTC Trouble Code Beschrijving

“B” nokkenaspositiesensor -? Timing Over-Retarded (Bank 1)

Wat betekent dat

deze diagnostische foutcode (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen, met inbegrip van maar niet beperkt tot Toyota, VW, Honda, Ford, Chevrolet, Hyundai, Audi, Acura, enz.

een code P0015 verwijst naar de VVT ​​(variabele kleptiming) of VCT (variabele nokkenas timing) onderdelen en auto PCM (Motormanagementsysteem, ook wel een ECM).

dat bestaat uit een paar verschillende componenten, maar de P0015 DTC specifiek naar de nokkenas (cam) timing. In dit geval, als de nok timing is over-vertraagd, de motor licht zal worden illluminated en de code zal set zijn. Bank # 1 de zijde van de motor die cilinder # 1 bevat. & Quot; B ” uitlaat, ” nokkenas hetzij de & quot zijn; & Quot, rechts, ” of ‘achterkant ” nokkenas. Links / rechts en voor / achter worden bepaald alsof gezien vanaf de zitplaats van de bestuurder.

Mogelijke Symptomen

Het meest waarschijnlijk een P0015 DTC zal resulteren in een van de volgende:

 • slecht starten
 • slecht stationair en / of
 • stalling
 • Er zijn potentieel andere symptomen ook. Natuurlijk, wanneer foutcodes zijn ingesteld, de MIL (storingsindicatielampje, oftewel het motor licht) branden.

  Oorzaken

  A P0015 DTC foutcode kan worden veroorzaakt door een of meer van de volgende:

 • Onjuist kleptiming
 • bedradingsproblemen (harnas / bekabeling) in inlaattiming regelklep solenoïdeklep onderdelen
 • continue oliestroom om VCT zuigerkamer
 • Kan timing klep solenoïdeklep (stuck geopend)
 • Mogelijke oplossingen

  het belangrijkste om controle is om de werking te controleren van de VCT solenoïde. Je bent op zoek naar een knelpunt of vastzittende VCT elektromagnetische klep veroorzaakt door besmetting. Raadpleeg voertuigspecifieke reparatiehandboek component tests uit te voeren voor de VCT unit. Opmerkingen: Dealer techs hebben geavanceerde tools en de mogelijkheid om gedetailleerde stappen voor probleemoplossing, inclusief de mogelijkheid om te testen componenten met behulp van een scanner

  Andere gerelateerde DTC’s te volgen:. P0010 – P0011 – P0012 – P0014 – P0020 – P0021 – P0022

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0015 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X