P0014 “B” nokkenaspositiesensor – Timing Over-Advanced of System Performance (Bank 1)

Home » OBD Codes » P0000-P0099 » P0014 “B” nokkenaspositiesensor – Timing Over-Advanced of System Performance (Bank 1)

P0014 “B” nokkenaspositiesensor – Timing Over-Advanced of System Performance (Bank 1)

OBD-II DTC Trouble Code Beschrijving

“B” nokkenaspositiesensor -? Timing Over-Advanced of System Performance (Bank 1)

Wat betekent dat

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen, met inbegrip van maar niet beperkt tot Toyota, VW, Honda, Chevrolet, Hyundai, Audi, Acura, etc.

A P0014 code verwijst naar de VVT ​​(variabele kleptiming) of VCT (variable timing camshaft) onderdelen en auto PCM (Motormanagementsysteem) of ECM (motorregeleenheid). VVT is een technologie die wordt gebruikt in de motor in staat te stellen een grotere macht of efficiency te krijgen op de verschillende lopende punten.

Dat bestaat uit een aantal verschillende componenten, maar de P0014 DTC verwijst specifiek naar de nokkenas (cam) timing. In dit geval, als de nok timing boven een bepaalde grens (over- gevorderd), de motor licht wordt illluminated en de code wordt ingesteld. Bank 1 is de zijde van de motor met cilinder # 1. & Quot; B ” uitlaat, ” nokkenas hetzij de & quot zijn; & Quot, rechts, ” of ‘achterkant ” nokkenas. Links / rechts en voor / achter worden bepaald alsof gezien vanaf de zitplaats van de bestuurder

Mogelijke Symptomen

Het meest waarschijnlijk een P0014 DTC zal resulteren in een van de volgende:. Slecht starten, arme stationair, en / of blokkering. Er zijn mogelijk andere symptomen ook. Natuurlijk, wanneer foutcodes zijn ingesteld, de MIL (storingsindicatielampje, oftewel het motor licht) branden.

Oorzaken

A P0014 DTC foutcode kan worden veroorzaakt door een of meer van de volgende:

 • Onjuist kleptiming
 • bedradingsproblemen (harnas / bekabeling) in inlaattiming regelklep solenoïdeklep onderdelen
 • continue oliestroom om VCT zuigerkamer
 • Kan timing klep solenoïdeklep (stuck geopend)
 • Mogelijke oplossingen

  Dit DTC code gevolge van een mechanisch defect van de VCT of verwante componenten, zodat er geen noodzaak voor elektrische diagnose. Raadpleeg voertuigspecifieke reparatiehandboek component tests uit te voeren voor de VCT unit. Opmerkingen: Dealer techs hebben geavanceerde tools en de mogelijkheid om gedetailleerde stappen voor probleemoplossing, inclusief de mogelijkheid om te testen componenten met behulp van een scanner volgen

  Andere gerelateerde DTC’s. P0010 – P0011 – P0012 – P0020 – P0021 – P0022

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0014 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X