P0013 “B” nokkenaspositiesensor – Actuator Circuit (Bank 1)

Home » OBD Codes » P0000-P0099 » P0013 “B” nokkenaspositiesensor – Actuator Circuit (Bank 1)

P0013 “B” nokkenaspositiesensor – Actuator Circuit (Bank 1)

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

” B ” Nokkenaspositiesensor Actuator Circuit (Bank 1)

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgerust voertuigen, inclusief maar niet beperkt tot Toyota, VW, Honda, Chevrolet, Hyundai, Audi, Acura, etc.

A P0013 code verwijst naar de VVT ​​(variabele kleptiming) of VCT (variabele kleptiming) -componenten en PCM van de auto (Motormanagementsysteem) of ECM (motorregeleenheid). VVT is een technologie die in de motor in staat te stellen meer kracht en doeltreffendheid te draaien op verschillende punten.

Deze bestaat uit een olie regelklep (OCV), ook wel een solenoïdeklep en andere componenten. Deze bron zegt het beste:

De nokkenasstandsensor (CMP) aandrijving wordt door de aandrijflijn (PCM) doordat tal besturingsschakeling en een lage referentieschakeling. De hoge besturingsschakeling voert een 12 volt pulsbreedte gemoduleerd (PWM) signaal van het PCM om het CMP solenoïde actuator teneinde de hoeveelheid motorolie te regelen om de nok phaser. De lage referentieschakeling wordt gebruikt als retourleiding. De PCM heeft de mogelijkheid om de functionaliteit van de hoge controle en de lage referentiecircuit controleren. Wanneer de PCM open, kort met aarde of een korte spanning, DTC P0013 sets

” B ” nokkenas verwijst naar de uitlaat, rechts of achter nokkenas (kijkend naar de motor vanaf de bestuurdersstoel). Bank 1 verwijst naar de zijkant van de motor die cilinder # 1 bevat.

Symptomen

 • Check Engine Light verlicht (Malfunction Indicator Lamp)
 • Rough running
 • Andere symptomen kunnen ook aanwezig zijn
 • Oorzaken

  Een code P0013 kan betekenen dat een of meer van de volgende is gebeurd:

 • Defecte olie regelklep (OCV)
 • openen of kortsluiting in de OCV / magneetventiel
 • Beschadigde computer (PCM)
 • Mogelijke oplossingen

  In het ideale geval je wilt verwijzen naar een fabriek service manual for make & modelleren specifieke stappen en specificaties. Je moet een digitale volt ohm meter (DVOM) gebruiken en meet de weerstand van de klemmen op de nokkenas olie regelklep (OCV). Raadpleeg de fabriek spec op het lezen, als het niet goed is, vervangen van de OCV. Gebruik ook de DVOM om de bedrading, connectoren, enz. die van de OCV terug naar de PCM controleren

  Andere nokkenas DTC codes:. P0011 – P0012 – P0020 – P0021 – P0022

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0013 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X