P0009 Engine Position System Performance Bank 2

Home » OBD Codes » P0000-P0099 » P0009 Engine Position System Performance Bank 2

P0009 Engine Position System Performance Bank 2

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Motor maakt systeem performancebank 2

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een aandrijflijn generieke code, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen, inclusief maar niet beperkt tot Cadillac, GMC, etc.

Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatiestappen afhankelijk van het merk / type.

deze bron heeft een goede beschrijving van deze P0009 code:

de engine control Module (ECM) tests voor foutieve uitlijning tussen beide nokkenassen aan de ene oever van de engine & de krukas. De foutieve uitlijning zou zijn op een vrijloopketting voor zowel bank of op de krukas. Zodra de ECM leert de positie van beide nokkenassen op een oever van de motor, de ECM vergelijkt het geleerde waarden met een referentiewaarde. De ECM een DTC ingesteld als beide geleerde waarden per bank van de motor boven een gekalibreerd drempelwaarde in dezelfde richting

De code komt vaker voor bij de volgende fabrikanten:. Suzuki, GM , Cadillac, Buick, Holden. In feite zijn er servicebulletins bepaalde GM voertuigen en de correctie wordt distributiekettingen (waaronder motoren LY7 3.6, 3.6 of 2.8 LLT LP1) vervangen. U kunt dit ook zien DTC in een voertuig dat heeft ook andere gerelateerde DTC’s zoals P0008, P0016, P0017, P0018 en P0019. Bank 2 verwijst naar de zijde van de motor die niet bevat cilinder # 1. Zeer waarschijnlijk zal je niet zien alleen deze code, zal u ook een P0008 code in te stellen op hetzelfde moment

Symptomen

De symptomen van een P0009 DTC kunnen zijn:.

 • MIL (Malfunction indicator lamp) verlichting
 • ruwheid terwijl het versnellen
 • Poor brandstofverbruik
 • Verminderde kracht
 • Timing chain ” lawaai ”
 • Mogelijke oorzaken

  Mogelijke oorzaken van een P0009 code kunnen omvatten:

 • gespannen distributieketting
 • Krukas reluctor wiel verplaatst en niet meer gerelateerd aan het bovenste dode midden (TDC)
 • kettingspanner probleem
 • Mogelijke oplossingen

  Als uw voertuig is nieuw genoeg dat het nog heeft powertrain warranty verlaten, met alle middelen laat de dealer voert u de fix. In het algemeen, het vaststellen en deze DTC zal inhouden inspecteert de timing kettingen en spanners op overmatige slijtage of verkeerde uitlijning en inspecteren van de kruk reluctor wiel manier past. Vervolgens vervangen van onderdelen zoals vereist. Zoals eerder gezegd, zijn er bekende problemen met bepaalde GM-motoren, dus er kan worden geactualiseerd of herzien vervangende onderdelen. Raadpleeg een fabriek dienst handleiding voor meer automerk & model specifieke stappen voor probleemoplossing.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0009 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X