P0008 Engine Posities System Performance Bank 1

Home » OBD Codes » P0000-P0099 » P0008 Engine Posities System Performance Bank 1

P0008 Engine Posities System Performance Bank 1

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Motor maakt systeem performancebank 1

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen, waaronder, maar niet beperkt tot, Cadillac, GMC, Chevrolet, enz.

Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / . model

deze bron heeft een goede beschrijving van dit P0008 code:

” de motorregeleenheid (ECM) tests voor foutieve uitlijning tussen beide nokkenassen op een bank van de engine & de krukas. De foutieve uitlijning zou zijn op een vrijloopketting voor zowel bank of op de krukas. Zodra de ECM leert de positie van beide nokkenassen op een oever van de motor, de ECM vergelijkt het geleerde waarden met een referentiewaarde. De ECM een DTC ingesteld als beide geleerde waarden per bank van de motor boven een gekalibreerd drempelwaarde in dezelfde richting ”

De code komt vaker voor bij de volgende fabrikanten:. Suzuki , GM, Cadillac, Buick, Holden. In feite zijn er servicebulletins bepaalde GM voertuigen en de correctie wordt distributiekettingen (waaronder motoren LY7 3.6, 3.6 of 2.8 LLT LP1) vervangen. U kunt dit ook zien DTC in een voertuig dat heeft ook andere gerelateerde DTC’s zoals P0009, P0016, P0017, P0018 en P0019. Bank 1 verwijst naar de zijde van de motor die cilinder # 1 bevat

Symptomen

De symptomen van een P0008 DTC kunnen omvatten:.

 • MIL ( storingsindicatielampje) verlichting
 • ruwheid terwijl het versnellen
 • Poor brandstofverbruik
 • Verminderde kracht
 • Timing chain ” noise ”
 • Mogelijke oorzaken

  Mogelijke oorzaken van een P0008 code kunnen omvatten:

 • gespannen distributieketting
 • Krukas reluctor wiel verplaatst en wordt niet langer gerefereerd aan het bovenste dode punt (TDC)
 • Timing kettingspanner probleem
 • Mogelijke oplossingen

  Als uw auto is nieuw genoeg dat het nog heeft powertrain warranty verlaten, met alle middelen laat de dealer voert u de fix. In het algemeen, het vaststellen en deze DTC zal inhouden inspecteert de timing kettingen en spanners op overmatige slijtage of verkeerde uitlijning en inspecteren van de kruk reluctor wiel manier past. Vervolgens vervangen van onderdelen zoals vereist. Zoals eerder gezegd, zijn er bekende problemen met bepaalde GM-motoren, dus er kan worden geactualiseerd of herzien vervangende onderdelen. Raadpleeg een fabriek dienst handleiding voor meer automerk & model specifieke stappen voor probleemoplossing.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0008 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X