P0001 Fuel Volume Regulator Controle Circuit / Open

Home » OBD Codes » P0000-P0099 » P0001 Fuel Volume Regulator Controle Circuit / Open

P0001 Fuel Volume Regulator Controle Circuit / Open

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Fuel Volume Regulator Controle Circuit / Open

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op OBD-II uitgeruste voertuigen, met inbegrip van maar niet beperkt tot Ford, Dodge, Opel, VW, Mazda, etc. Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model.

a P0001 is een veel voorkomende foutcode en wordt steeds vaker gezien op common rail (CRD) en / of dieselolie en benzinemotoren met directe inspuiting (GDI) uitgeruste voertuigen.

Deze code heeft betrekking op het elektrische systeem van het brandstofvolume regelsysteem. Motorbrandstoffen bestaan ​​uit vele componenten, de brandstoftank, brandstofpomp, filter, lijnen, injectors, etc. Een component in hogedruk brandstofsystemen is hogedrukbrandstofpomp. Het is de taak om de brandstofdruk te verhogen voor de zeer hoge druk nodig is op de brandstof rail voor de injectoren. Deze hoge druk brandstofpompen een lage drukzijde en hogedrukzijde en een brandstof volumeregelaar die de druk regelt. Hiervoor P0001 code verwijst naar een elektrische lezing die & quot, open “.

Deze code is gerelateerd aan P0002, P0003 en P0004

Symptomen

Symptomen van een P0001 DTC kunnen omvatten:

 • storingsindicatielampje (MIL) verlichting
 • voertuig start niet
 • ” Limp mode ” ingeschakeld en / of het ontbreken van de macht
 • mogelijke oorzaken

  Mogelijke oorzaken van deze motor code kan zijn:

 • Kan brandstof volume regelaar (FVR) solenoïde
 • FVR bedrading / harnas elektroprobleem (bekabeling kort, corrosie, enz.)
 • Mogelijke oplossingen

  Controleer eerst bekend Technical service Bulletins (TSBs) voor uw jaar / merk / model. Als er een bekende TSB dat pakt dit probleem aan, dan kunt u tijd & amp besparen; geld tijdens de diagnose.

  Vervolgens wil je visueel te inspecteren de bedrading en connectors met betrekking tot het volume brandstof regulator circuit en het systeem. Zoek duidelijke breuken in de kabels, corrosie, etc. reparatie nodig.

  De hoeveelheid brandstof regulator (FVR) een tweedraads apparaat met de beide draden daterend van PCM. Je moet gelijkspanning batterij niet van toepassing op de draden of je kan het systeem beschadigd raken.

  Raadpleeg een fabriek service manual voor meer specifieke stappen voor probleemoplossing voor uw jaar / merk / model / engine.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0001 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p0001 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p0001 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p0001

  X