P245A Exhaust Gas Recirculation Cooler Bypassregeling Circuit / Open

Home » OBD Codes » P2400-P2499 » P245A Exhaust Gas Recirculation Cooler Bypassregeling Circuit / Open

P245A Exhaust Gas Recirculation Cooler Bypassregeling Circuit / Open

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Exhaust Gas Recirculation Cooler Bypassregeling Circuit / Open

Wat betekent dat?

Dit is een generiek powertrain diagnostische foutcode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Ford, Dodge, Ram, Jeep, Chevrolet, Volkswagen, Mercedes, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

OBD-II foutcode P245A en voorschriften P245B, P245C en P245D behoren bij de uitlaatgasrecirculatie (EGR) bypassregeling koeler circuit.

het doel van de EGR-koeler bypass regelcircuit open en sluiten van de EGR-omloopklep onder vooraf bepaalde condities te voorkomen dat de EGR-koeler tegen overbelasting zogenaamde vervuiling die effecten prestaties en efficiency van een dieselmotor. De motorregeleenheid (ECM) controleert de werking van dit circuit door het ontvangen spanningsreferenties van de EGR temperatuurschakelaar en andere bijbehorende componenten aan de EGR koeler omloopklep terugvoeren van de uitlaatgassen naar de inlaat voor verbranding in de meeste configuraties werken. De locatie van de EGR-omloopklep, EGR-koeler, temperatuurschakelaar en bijbehorende componenten afzonderlijk voertuig en variëren enorm bepaald door de fabrikant.

Wanneer de ECM detecteert onjuist voltage of weerstand in de uitlaatgasrecirculatie koeler bypassregeling circuit, zal code P245A worden ingesteld en de motor licht, onderhoud van de motor snel licht of beide kunnen worden verlicht

Een ECG koeler bypass klep.

Wat is de ernst van de DTC?

ernst van deze code kan enorm variëren van matig tot ernstig afhankelijk van de specifieke symptomen van de storing en de bruikbare hoogte van de koeler en de omloopklep. Een defecte EGR klep of stuurschakeling kan de motor veroorzaken overmatige ontsteking zijn en voorontsteking die schade aan de zuigers, kleppen en andere bijbehorende inwendige motorcomponenten veroorzaakt.

Wat zijn de symptomen van de code

De symptomen van een P245A foutcode kunnen zijn:?

 • Engine kan emissietest
 • Ignition ping mislukken of klop op de versnelling
 • Verhoogd brandstofverbruik
 • Slechte prestaties van de motor
 • service motor snel licht verlichte
 • ‘motor controleren licht verlichte
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P245A code kan zijn:?

 • Defecte EGR-koeler bypass klep
 • verstopt of beschadigde EGR-koeler
 • Temperatuurschakelaar defect
 • Overmatige koolstofopbouw
 • Defecte of beschadigde draden
 • gecorrodeerde, beschadigd of losse connector
 • Defecte ECM
 • Wat zijn enkele stappen P245A het oplossen van problemen?

  De eerste stap in het proces het oplossen van problemen voor storingen is het onderzoeken van de Technical Service Bulletins (TSB’s) voor de specifieke voertuig jaar, model en power plant. In sommige gevallen kan dit een hoop tijd op de lange termijn op te slaan door te wijzen u in de juiste richting.

  De tweede stap is om alle onderdelen in verband met de EGR-koeler bypass circuit te lokaliseren en te onderzoeken voor de hand liggende fysieke schade. Op basis van het specifieke voertuig, kan dit circuit verscheidene componenten zoals de temperatuurschakelaar, omloopklep, EGR klep, EGR-koeler en de ECM bevatten. Voer een grondige visuele inspectie van de bijbehorende bedrading te controleren op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden, of verbranden vlekken. Vervolgens is aan de connectoren en aansluitingen te controleren op veiligheid, corrosie en beschadigde pennen. Dit proces moet alle bedrading alle componenten inclusief de EGR temperatuurschakelaar en de ECM. Verwezen naar de specifieke technische gegevens voor het voertuig om de configuratie van de EGR-koeler omleidingsklep stuurschakeling verifiëren en bevestigen elke component opgenomen in de schakeling die een zekering of een zekering-staat koppeling in bepaalde toepassingen kunnen zijn.

  geavanceerde stappen

  de geavanceerde stappen worden zeer specifieke voertuig en hebt de juiste geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren. Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig.

  Spanningcontroles

  De referentiespanning en het aanvaardbare bereik kan variëren afhankelijk van het specifieke voertuig en de circuitconfiguratie . Specifieke technische gegevens omvatten het oplossen van problemen charts en de juiste volgorde te volgen helpen u met een nauwkeurige diagnose te stellen.

  Als dit proces identificeert de afwezigheid van een stroombron of gemalen, kan de continuïteit tests nodig zijn om de integriteit van controleren de bedrading, connectoren en andere componenten. Continuïteitstest moet altijd worden uitgevoerd terwijl de stroom verwijderd uit het circuit en de normale waarden voor bedrading en aansluitingen moet 0 ohm weerstand. Resistance of geen continuïteit is een indicatie van verkeerde bedrading dat is geopend, kortgesloten of gecorrodeerde en moet worden gerepareerd of vervangen.

  Wat zijn een aantal veel voorkomende reparaties voor deze code?

 • vervanging van de EGR-koeler
 • de EGR-koeler bypassklep
 • vervangt de temperatuurschakelaar vervangen
 • Cleaning corrosie connectoren
 • Reparatie of vervanging van beschadigde bedrading
 • Cleaning koolstofopbouw
 • Flashing of het vervangen van de ECM
 • veelgemaakte fout

 • de EGR-koeler vervangen bypassklep wanneer koolstofopbouw of gebrekkige bedrading veroorzaakt deze code door de ECM te stellen.
 • Hopelijk is de informatie in dit artikel is nuttig om u te wijzen in de goede richting om de juiste probleem met uw uitlaatgasrecirculatie koeler bypassregeling circuit foutcode. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig altijd voorrang zou moeten nemen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p245a te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X