P2457 Exhaust Gas Recirculation Cooling System Performance

Home » OBD Codes » P2400-P2499 » P2457 Exhaust Gas Recirculation Cooling System Performance

P2457 Exhaust Gas Recirculation Cooling System Performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Exhaust Gas Recirculation Cooling System Performance

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code, wat betekent dat het van toepassing is op alle 1996-nieuwere voertuigen (Ford, Dodge, GMC, Chevrolet, Mercedes, VW, enz.). Hoewel algemeen kan het specifieke reparatiestappen variabel merk / model.

Moet uw OBD II-uitgeruste vertonen voertuig een P2457, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een eventuele storing in het heeft gedetecteerd uitlaatgasrecirculatie (EGR) koelsysteem. Deze kan een mechanische afgifte of elektrische storing zijn.

Het EGR systeem is verantwoordelijk voor het leveren van een deel van de verbruikte uitlaatgassen terug naar het inlaatspruitstuk zodat het kan worden verbrand nogmaals. Dit proces is noodzakelijk om het aantal stikstofoxide (NOx) deeltjes die vrijkomen in de atmosfeer. NOx is een bijdragende component van ozonafbrekende uitlaatgassen.

De behoefte aan EGR koelsystemen is beperkt (voor zover ik weet) naar dieselmotor uitgeruste voertuigen. Motorkoelmiddel wordt gebruikt om de temperatuur van de uitlaatgassen te verminderen voordat deze worden getrokken in de EGR klep. Een EGR temperatuursensor geeft de PCM met variaties in uitlaatsystemen gastemperatuur nabij de EGR klep. De PCM vergelijkt de ingangssignalen van de EGR temperatuursensor en een hulpuitlaat temperatuursensor te bepalen of het EGR koelsysteem efficiënt werkt.

De EGR-koeler lijkt typisch een kleine radiator (of verwarmingskern) met vinnen aan buiten een koelmiddel inlaat en uitlaat, alsmede één of meer uitlaat / s of buis / s door het centrum. Lucht stroomt over de vinnen om de temperatuur van zowel het koelmiddel (stroomt rond de buitendiameter van de koeler) en de uitlaat (die door het midden van de koeler) verlagen.

De hulpuitlaat temperatuursensor gewoonlijk gelegen in de valbuis en de EGR temperatuursensor nabij de EGR klep. Als de EGR temperatuursensor ingangssignaal niet binnen geprogrammeerd specificaties of de EGR sensor ingangssignaal niet significant lager dan die van de hulpuitlaat temperatuursensor, een P2457 worden opgeslagen en storingsindicatielampje worden belicht.

Symptomen & Ernst

Aangezien P2457 heeft betrekking op de uitlaatemissies systeem niet wordt geacht dringend code. Symptomen van een P2457 code kunnen zijn:

 • Er kunnen geen symptomen wanneer deze code wordt opgeslagen
 • Diminished brandstofverbruik
 • Een opgeslagen code
 • storingsindicatielampje verlichting
 • koelvloeistof lek
 • Uitlaat lekkage
 • Uitlaat temperatuursensor codes
 • Oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code reeks zijn:

 • Lage koelvloeistof
 • Defecte EGR temperatuursensor
 • Defecte uitlaatgastemperatuur sensor
 • Uitlaat lekkage
 • verstopte EGR-koeler
 • Oververhitte motor
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren of bulletins technische dienst (TSB) voor uw specifieke voertuig. Uw probleem kan zijn een bekend probleem met een bekende fix gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  Een zekere vorm van diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter, een voertuig service manual ( of equivalent) en een infrarood thermometer met laser pointer zijn hulpmiddelen die zou gebruiken om een ​​diagnose P2457.

  I zou kunnen beginnen met een visuele inspectie van de bedrading en aansluitingen behorende bij de EGR temperatuursensor en de uitlaattemperatuur sensor. Zorgvuldig onderzoeken harnassen die zich in de nabijheid van hete uitlaatpijpen en variëteiten. Load test de accu, batterij check uiteinden, accukabels en dynamo voordat procedure.

  ik de scanner op het voertuig en op te halen alle opgeslagen codes en freeze frame data op dit moment. Noteer de informatie, omdat u het nodig heeft als aan deze voorwaarden een intermitterende code.

  Ik zou de datastroom van de scanner te observeren om te bepalen of er sprake was werkelijke EGR afkoeling plaatsvindt. Beperk de datastroom alleen relevante informatie voor een snellere en meer accurate data reactie bevatten. Als de scanner aangeeft dat de werkelijke temperatuuringangen binnen specificaties vermoedt een defect PCM of PCM programmeerfout.

  Wanneer de EGR temperatuursensor onregelmatig zijn of niet binnen de gewenste parameters, testen regelaars werken volgens aanbevelingen van de fabrikant. Vervang de sensor als het niet lukt om samen te vallen met de specificaties van de fabrikant. Als de sensor blijkt in goede staat, begint het testen EGR temperatuursensor schakeling. Koppel alle bijbehorende controllers voor het testen met de DVOM. Repareren of vervangen geopend of kortgesloten als voorgeschreven.

  Wanneer de EGR temperatuursensor elektrisch systeem lijkt normaal optreden Gebruik de infraroodthermometer uitlaat- gastemperatuur controleren op het EGR koeler inlaat en de EGR-koeler uitlaat ( met draaiende motor op bedrijfstemperatuur). Vergelijk je bevindingen met de specificaties van de fabrikant en vervang defecte onderdelen zoals vereist.

  Verdere diagnostische informatie:

 • Aftermarket dempers en andere uitlaatonderdelen kunnen variaties in uitlaattemperatuur dat deze code kan veroorzaken wordt opgeslagen
 • uitlaattegendruk druk problemen, door ontoereikende roetfilter (DPF), zijn bekend bij aan de voorwaarden voor P2457 opgeslagen
 • diagnose en reparatie DPF verwante codes voordat deze code diagnosticeren
 • Als het EGR systeem veranderd via een EGR block off kit (momenteel worden aangeboden door OEM en aftermarket bedrijven), kan een dergelijke code worden opgeslagen
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2457 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X