P2284 Injector Controle druksensor Range / performance

Home » OBD Codes » P2200-P2299 » P2284 Injector Controle druksensor Range / performance

P2284 Injector Controle druksensor Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Injector Controle druksensor Range / performance

Wat betekent dat?

Dit is een generiek powertrain diagnostische foutcode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Toyota, Ford, Dodge, Chrysler, Jeep, Chevrolet, GMC, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

OBD-II foutcode P2284 en verwante ICP codes P2283, P2285, P2286 en P2287 zijn geassocieerd met de injector besturingsdruk (ICP) sensorcircuit. Deze schakeling wordt gewoonlijk gevolgd door de stroomregelmodule (PCM) op de meeste voertuigen.

Het doel van de injector stuurdruk sensorcircuit is om een ​​terugkoppelsignaal te verschaffen om brandstof raildruk geven zodat de PCM corrigeren inspuitijdstip de injectie stuurdruk juiste afgeven van brandstof bij alle snelheden en variërende belastingen. Deze werkwijze brengt meerdere componenten te bereiken, op basis van het voertuig en de brandstoftoevoer systeemconfiguratie. Veel moderne dieselmotoren maken gebruik van een injector driver module (in combinatie met het PCM) om brandstof en olie levering aan de injectoren voor elke afzonderlijke cilinder van de motor te vergemakkelijken.

Wanneer de PCM onjuiste spanning of weerstand detecteert dat zou worden beschouwd als ” buiten bereik ” of een andere storing optreden in de injecteurregeleenheid druksensor, wordt code P2284 set en het motor licht brandt. Anecdotally dit ICP sensor code lijkt vaker te vinden op de Ford F-250, F-350, 6.0L Powerstroke uitgeruste vrachtwagens. De sensor kan achter en beneden de turbo tegenover de bestuurderskant

Samenstel stuurdruk ICP sensor.

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst van deze code is normaal matig, maar P2284 kan ernstig zijn en leiden tot interne schade aan de motor, indien niet tijdig gecorrigeerd

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P2284 foutcode kunnen zijn:.?

 • motor mag niet starten
 • Lage brandstofdruk
 • Lage oliedruk
 • ‘motor controleren licht verlichte
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P2284 code kan zijn:?

 • Defecte injector controle druksensor
 • olie pompdefect
 • defecte brandstofpomp
 • Een laag olie of brandstof niveau
 • defecte of beschadigde bedrading
 • Losse of defecte regeleenheid aardingstrip
 • Corroded, beschadigde of losse connector
 • Defecte zekering of zekering-staat link (indien van toepassing)
 • Defecte PCM
 • Wat zijn enkele stappen P2284 het oplossen van problemen?

  de eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is het onderzoeken van de Technical service Bulletins (TSB’s) voor de specifieke voertuig jaar, model en power plant. In sommige gevallen kan dit een veel tijd besparen op de lange termijn door te wijzen u in de juiste richting.

  De tweede stap is om de olie en brandstof te controleren om ervoor te zorgen dat ze toereikend zijn. lokaliseren zullen alle componenten verbonden met de injector stuurdruk sensorschakeling en zoek naar zichtbare beschadiging. Voer een grondige visuele inspectie van de bijbehorende bedrading te controleren op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden, of verbranden vlekken. Vervolgens is aan de connectoren en aansluitingen te controleren op veiligheid, corrosie en beschadigde pennen. Dit proces moet alle bedradingsconnectors terwijl verbindingen met de injecteurregeleenheid druksensor, de PCM en de brandstofpomp. Raadpleeg de specifieke technische gegevens van het voertuig om te zien of een zekering of een zekering-able link in het circuit is opgenomen.

  Geavanceerd Steps

  De geavanceerde stappen worden zeer specifieke voertuig en eisen dat de eigenen geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren. Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig. In deze situatie kan een brandstof en oliedrukmeters als ideale instrumenten voor het oplossen van problemen te helpen.

  Spanningcontroles

  Een referentiespanning van ongeveer vijf volt gewoonlijk aan de injector druksensor besturen van PCM in de meeste gevallen. De referentiespanning en het aanvaardbare bereik kan variëren afhankelijk van het specifieke voertuig en de circuitconfiguratie. Specifieke technische gegevens omvatten het oplossen van problemen charts en de juiste volgorde te volgen helpen u met een nauwkeurige diagnose te stellen.

  Als dit proces identificeert de afwezigheid van een stroombron of gemalen, kan de continuïteit tests nodig zijn om de integriteit van controleren de bedrading, connectoren en andere componenten. Continuïteitstest moet altijd worden uitgevoerd terwijl de stroom verwijderd uit het circuit en de normale waarden voor bedrading en aansluitingen moet 0 ohm weerstand. Weerstand of geen continuïteit een indicatie foutieve bedrading die open of kortgesloten en moet worden gerepareerd of vervangen. Een continuïteitstest van de PCM controle om het frame van de bruikbaarheid in de bodem geen riemen en aarddraden bevestigen. De aanwezigheid van resistentie is een indicatie van een slecht contact of mogelijke corrosie.

  Wat zijn gewone reparaties voor deze code?

 • toevoegen olie of brandstof
 • de injector stuurdruk ICP vervangen sensor
 • de brandstofpomp vervangen
 • de oliepomp vervangen
 • Cleaning corrosie connectoren
 • Herstellen of vervanging van beschadigde bedrading
 • vervanging zekering of smeltveiligheden kunnen link (eventueel)
 • Reparatie of vervanging van beschadigde gemalen banden
 • knipperend of vervangen PCM
 • Common fout

 • de injecteurregeleenheid druksensor of brandstofpomp wanneer defecte bedrading van dit probleem wordt veroorzaakt vervangen.
 • Hopelijk de informatie in dit artikel is nuttig voor u in de juiste richting om het probleem met uw injector regeldruk ICP sensor circuit foutcode te corrigeren zijn. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig altijd voorrang zou moeten nemen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2284 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p2284 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p2284 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p2284

  X