P2282 Air Leak Tussen Throttle Body and Inlaatkleppen

Home » OBD Codes » P2200-P2299 » P2282 Air Leak Tussen Throttle Body and Inlaatkleppen

P2282 Air Leak Tussen Throttle Body and Inlaatkleppen

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Air Leak Tussen Throttle Body and Inlaatkleppen

Wat betekent dat?

Deze diagnostische problemen code (DTC ) is een generieke code aandrijflijn en geldt voor veel OBD-II voertuigen (1996-nieuwer). Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Vauxhall, Chevrolet, Suzuki, Saturn, Chevy, Corsa, Ford, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als de auto een code P2282 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een mate van luchtstroming in het gasklephuis die niet bestaat in de verbrandingskamer is gedetecteerd.

voor de huidige motoren presteren met maximale efficiëntie, moet lucht en brandstof nauwkeurig worden geregeld. De brandstofpomp en brandstof injectoren brandstof voldoende aanbod en het gasklephuis (of gasklephuizen) maakt gedoseerde lucht naar de inlaat te voeren. De delicate lucht / brandstofmengsel moeten zorgvuldig worden gecontroleerd en aangepast; voortdurend. Hierbij moeten de PCM waaraan ook de motor sensoren zoals MAF, de spruitstukluchtdruk (MAP) -sensor, en het verwarmde zuurstofsensoren (HO2S).

Na vergelijken van de hoeveelheid lucht wordt getrokken in de MAF-sensor en de lucht wordt getrokken in de motor inlaatspruitstuk, wanneer de PCM dat beide de maximaal toelaatbare drempel voor variatie kan een code P2282 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) brandt. Meerdere cycli schijf met een storing kan vereist zijn voor MIL verlichting

Een typische MAF-sensor.

Wat is de ernst van deze DTC?

Een opgeslagen code P2282 zal waarschijnlijk gepaard gaan met ernstige rijgedrag symptomen. De omstandigheden die hebben bijgedragen aan de code opslag moet snel worden verholpen als mogelijk

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P2282 foutcode kunnen zijn:.?

 • Ernstig verminderde prestaties van de motor
 • de motor kan uitschakeling bij versnelling
 • Backfires kan ook optreden bij acceleratie
 • Misfire codes kunnen begeleiden de P2282
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Grote vacuümlek op of nabij het inlaatspruitstuk
 • Defecte MAP of MAF
 • Bad inlaatspruitstuk pakking
 • PCM of programmeerfout
 • Wat zijn sommige stappen P2282 het oplossen van problemen?

  om een ​​code P2282, een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie diagnosticeren nodig zal zijn.

  Als u uw bron van informatie over het voertuig kunt gebruiken om een ​​technische dienst bulletin lokaliseren (TSB), die ma tches het jaar voertuig, merk, en het model; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden, zou het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  De motor moet in goede staat verkeren en geschikt voor het produceren voldoende vacuüm.

  Begin met het zorgvuldig het inlaatspruitstuk gebied voor tekenen van een vacuüm lek te controleren (met draaiende motor). Elke vacuümlek dat groot genoeg is om te veroorzaken een code P2282 worden opgeslagen zal waarschijnlijk zeer duidelijk met draaiende motor (vergeet niet de EGR-klep en de PCV-klep).

  Als MAF codes begeleiden de P2282, zorgvuldig inspecteren van de MAF-sensor hete draad voor ongewenste rommel. Als er stof aanwezig is op de hete draad is, volgen aanbevelingen van de fabrikant voor het reinigen van de MAF sensor. Gebruik geen chemicaliën of reinigingsmethoden die niet specifiek door de autofabrikant.

  Met de scanner (met het voertuig diagnose-aansluiting) ophalen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data worden aanbevolen. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, kan het nodig zijn de omstandigheden die hebben bijgedragen aan de code wordt opgeslagen verslechteren voordat een accurate diagnose kan worden gesteld.

  Echter, als de code onmiddellijk wordt gezet, het invullen van de volgende stap van uw diagnose zal vereisen dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  Met de luchtinlaat pijp intact en de motor in goede werkende staat, volg de fabrikanten specificaties om de MAF testen en MAP sensoren met behulp van de DVOM. Indien beide sensoren functionele Gebruik de spanningsval methode testsysteem circuit.

 • een opgeslagen code P2282 wordt gewoonlijk hersteld door het herstellen van een defect inlaatspruitstuk of gasklephuis pakking
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2282 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X