P2280 Air Flow Beperking / Air Leak Tussen luchtfilter en MAF

Home » OBD Codes » P2200-P2299 » P2280 Air Flow Beperking / Air Leak Tussen luchtfilter en MAF

P2280 Air Flow Beperking / Air Leak Tussen luchtfilter en MAF

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Air Flow Beperking / Air Leak Tussen luchtfilter en MAF

Wat betekent dat?

Deze diagnostische problemen (DTC) is een generieke code aandrijflijn en geldt voor veel OBD-II voertuigen (1996-nieuwer). Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Dodge, Ram, Audi, Chevrolet, Ford, GMC, Jeep, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als de auto een code P2280 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) onvoldoende luchtstroom tussen het luchtfilterelement en de massa luchtstroom (MAF) sensor gedetecteerd.

opdat vandaag motoren om te presteren op maximale efficiëntie, lucht en brandstof moet exact worden geregeld. De brandstofpomp en brandstof injectoren brandstof voldoende aanbod en het gasklephuis (of gasklephuizen) maakt gedoseerde lucht naar de inlaat te voeren. De delicate lucht / brandstofmengsel moeten zorgvuldig worden gecontroleerd en aangepast; voortdurend. Hierbij moeten de PCM waaraan ook de motor sensoren zoals MAF, de spruitstukluchtdruk (MAP) -sensor, en het verwarmde zuurstofsensoren (HO2S).

Als de PCM detecteert dat er te weinig omgevingslicht lucht wordt getrokken in de MAF-sensor, terwijl de motor draait, een code P2280 kan worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) brandt. Meerdere cycli schijf met een storing kan vereist zijn voor MIL verlichting

Een typische MAF-sensor.

Wat is de ernst van deze DTC?

Een opgeslagen code P2280 zal waarschijnlijk gepaard gaan met ernstige rijgedrag symptomen. De omstandigheden die hebben bijgedragen aan de code opslag moet snel worden verholpen als mogelijk

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P2280 foutcode kunnen zijn:.?

 • Ernstig verminderde prestaties van de motor
 • de motor kan uitschakeling bij versnelling
 • Backfires kan ook optreden bij acceleratie
 • Misfire codes kunnen begeleiden de P2280
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • verstopt luchtfilter element
 • gescheurd of ingeklapte luchttoevoerbuis
 • PCV ontluchtingsbuis uit luchttoevoerbuis
 • PCM of programmeerfout
 • Wat zijn sommige stappen P2280 het oplossen van problemen?

  om een ​​code P2280, een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie diagnosticeren nodig zal zijn.

  Als u uw bron van informatie over het voertuig kunt gebruiken om een ​​technische dienst bulletin (TSB) vinden dat overeenkomt met het jaar voertuig, merk, en het model; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden, zou het nuttig zijn diagnostische informatie opleveren.

  Begin met een inspectie van het luchtfilterelement. Indien overmatig vuil of verstopt Vervang het filter en proefrit het voertuig of de symptomen verdwijnen. Zo niet, zorgvuldig de luchttoevoerbuis knikken, barsten of tekenen van instorten. Wanneer afwijkingen worden geconstateerd, zijn de luchtinlaat buis worden vervangen door een OEM onderdeel.

  MAF codes begeleiden de P2280 Controleer de MAF-sensor hete draad ongewenste vuil. Als er stof aanwezig is op de hete draad is, volgen aanbevelingen van de fabrikant voor het reinigen van de MAF sensor. Gebruik geen chemicaliën of reinigingsmethoden die niet specifiek door de autofabrikant aanbevolen.

  Als het luchtfilter schoon en de luchtinlaat pijp goed functioneert, gebruikt de scanner (met het voertuig diagnose-aansluiting) om alle opgeslagen codes en relevante freeze frame gegevens op te halen. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, kan het nodig zijn de omstandigheden die hebben bijgedragen aan de code wordt opgeslagen verslechteren voordat een accurate diagnose kan worden gesteld.

  Echter, als de code onmiddellijk wordt gezet, het invullen van de volgende stap van uw diagnose zal vereisen dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  Volg fabrikanten specificaties om de MAF testen en MAP sensoren met de DVOM. Indien beide sensoren functioneel testsysteem circuits. Graag de spanningsval methode.

 • een opgeslagen code P2280 wordt gewoonlijk hersteld door reparatie een verstopt luchtfilterelement of gekraakte luchttoevoerbuis
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2280 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X