P2271 O2 Sensor Signal Biased / Stuck Rich Bank 1 Sensor 2

Home » OBD Codes » P2200-P2299 » P2271 O2 Sensor Signal Biased / Stuck Rich Bank 1 Sensor 2

P2271 O2 Sensor Signal Biased / Stuck Rich Bank 1 Sensor 2

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

O2 Sensor Signal Biased / Stuck Rich Bank 1 Sensor 2

Wat betekent dat?

Dit is een aandrijflijn generieke code, waardoor het alle OBD-II uitgeruste voertuigen, 1996-nieuwer. Auto merken kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, VW, Honda, Dodge, Hyundai, Ford, GMC, Acura, etc. Echter, zullen specifieke stappen voor probleemoplossing variëren, afhankelijk van het voertuig.

Dit P2271 diagnostische code ( DTC) verwijst naar de postalytic omzetter O2 (zuurstof) sensor banken # 1, # 2 sensor. Dit bericht sensor wordt gebruikt voor het bewaken van de efficiëntie van de katalysator. De converter is de taak van de emissies uit de uitlaat te verminderen. Wanneer het signaal van de O2 sensor door de PCM wordt gedetecteerd dat vast Rijk of voorgespannen Rich Dit DTC is ingesteld.

De P2271 DTC verwijst naar stroomafwaartse sensor (na de katalysator), Opnemer # 2 op bank # 1. Bank # 1 de zijde van de motor die cilinder # 1 bevat. Er kan een derde sensor stroomafwaarts, als dat is het probleem, een P2275 is ingesteld.

Deze code is in principe je te vertellen dat het signaal gezet door de bijzondere oyxgen sensor zit vast rijk (dat wil zeggen te weinig lucht in het uitlaatgas)

Een normale zuurstof O2 sensor.

Symptomen

waarschijnlijk zult u geen rijgedrag problemen optreden aangezien dit niet sensor # 1. U zult merken storingsindicatielampje (MIL) verlichting. In sommige gevallen echter, kan de motor laat draaien ruwe

mogelijke oorzaken

De oorzaken voor deze DTC kunnen zijn:.

 • Verontreinigde of mislukte HO2S2 ( sensor 2)
 • HO2S2 bedrading / circuit probleem
 • De brandstofdruk onjuist
 • Defecte injector
 • Motor koelvloeistof lek
 • Defecte magnetische spoelklep
 • PCM mislukt
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  visueel de bedrading en aansluitingen voor corrosie, gewreven / geschuurd / gebogen draden, kabels kunnen verbogen / losse, verbrand uiterlijk en / of gekruiste draden. Repareren of vervangen indien nodig.

  Controleer uitlaat lekken of andere problemen, repareren als dat nodig is.

  Met behulp van een digitale volt ohm meter (DVOM) ingesteld op ohm, check kabelboomconnectoren voor resistentie . Vergelijk specificaties van de fabrikant. Vervang of repareer indien nodig.

  Als u toegang tot een geavanceerde scanner hebben, gebruiken om de sensor gegevens gemeten zoals gezien door de PCM (draaiende motor, bij normale bedrijfstemperatuur in gesloten lus modus). De achterste zuurstofsensor (HO2S) normaliter ziet een fluctuerende spanning tussen 0 & 1 volt, voor deze DTC zult u waarschijnlijk de spanning ” vastzittende ” op 1V. Toeren de motor moet spanning van de sensor om te veroorzaken (reageren).

  De meest gebruikelijke oplossingen voor dit DTC lijkt ofwel een afvoer luchtlek, een bedradingsprobleem met de sensor / bedrading of de sensor zelf . Als u de O2-sensor vervangen, koop een OEM één (fabrikant merk) voor de beste resultaten.

  Als u de HO2S zuurstof sensor te verwijderen, inspecteren op vervuiling van brandstof, motorolie en koelvloeistof.

  Andere ideeën het oplossen van problemen: Gebruik een brandstofdruk tester, controleer de brandstofdruk op de Schrader klep op de brandstofrail. Vergelijk aan fabrikanten specificatie. Controleer de magneetklep dampafvoer. Inspecteer brandstofinjectoren. Inspecteer koelpassages lekkage.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2271 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p2271 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p2271 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p2271

  X