P2269 Water in Vlamcondities

Home » OBD Codes » P2200-P2299 » P2269 Water in Vlamcondities

P2269 Water in Vlamcondities

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Water in Fuel Sensor Voorwaarde

Wat betekent dat?

Dit is een generieke diagnostische foutcode (DTC ) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Dat kan, maar is niet beperkt tot voertuigen van Land Rover (Range Rover), Ford, Hyundai, Jeep, Mahindra, Vauxhall, Dodge, Ram, Mercedes, etc. Hoewel generieke, kan de exacte reparatie stappen verschillen per jaar, merk, model en aandrijflijn configuratie.

de OBD-II foutcode P2269 is verbonden met het water in de brandstof sensorcircuit, ook bekend als de brandstofsamenstelling circuit. Wanneer de Power Control Module (PCM) detecteert een ” water in de brandstof ” staat, zal de code P2269 worden ingesteld en de check engine lampje gaat branden. Het water in de brandstof licht kan worden belicht als het voertuig neemt dit waarschuwingsindicator. Verwijzen naar een specifiek voertuig bron om de sensor locatie voor uw bepaald jaar / merk / model wilt vinden.

Het doel van het water in de brandstof sensor is om de brandstof die er doorheen loopt dat ethanol zorgen te controleren, water en andere verontreinigingen niet meer dan een bepaald percentage. Bovendien wordt brandstoftemperatuur gemeten door het water in brandstofsensor en omgezet in een spanning pulsbreedte gecontroleerd door de PCM. De PCM maakt gebruik van deze lezingen om de motor timing voor optimale prestaties en een laag brandstofverbruik aan te passen.

Een typisch water brandstofsensor:

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst van deze code kan enorm variëren van slechts een verlicht check engine licht of water in de brandstof licht op een voertuig dat begint en loopt naar een auto die zullen kraam, ontstekingsfouten of niet starten op alle. Schade aan het brandstofsysteem en de interne componenten motor kan optreden als deze situatie niet tijdig wordt gecorrigeerd.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P2269 foutcode kunnen zijn:?

 • motor afslaan
 • Ernstige verwarring
 • De motor start niet
 • Poor brandstofverbruik
 • Slechte prestaties
 • ‘motor controleren licht verlichte
 • Water in de brandstof licht verlichte
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P2269 code kan zijn:?

 • vervuilde brandstof
 • zekering of zekering-staat link (indien van toepassing)
 • Defecte of versleten brandstoffilter
 • Wat zijn een aantal stappen P2269 het oplossen van problemen?

  de eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is het onderzoeken van de Technical service Bulletins (TSB’s) voor de specifieke voertuig jaar, model en power plant. In sommige gevallen kan dit een hoop tijd op de lange termijn op te slaan door te wijzen u in de juiste richting.

  De tweede stap is om het voertuig platen te controleren om te zien wanneer het brandstoffilter vervangen en visueel te inspecteren de staat van het filter. De meest voorkomende oorzaken voor deze code is een defecte brandstof filter of vervuilde brandstof. Een visuele inspectie van de brandstof kan worden uitgevoerd met behulp van een glazen pot. Zodra een monster genomen en laat men het water en brandstof te regelen zal scheiden in een kwestie van minuten. De aanwezigheid van water in de brandstof is een indicatie van vervuilde brandstof, een defecte brandstoffilter of beide. Dan moet je alle componenten te lokaliseren binnen het water in de brandstof circuit en het uitvoeren van een grondige visuele inspectie van de bijbehorende bedrading te controleren op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden, of verbranden vlekken. Vervolgens is de connectors controleren op veiligheid, corrosie en beschadigde pennen. De sensor wordt gewoonlijk aangebracht op de bovenzijde van de brandstoftank op de meeste voertuigen.

  Geavanceerd Steps

  De geavanceerde stappen worden zeer specifieke voertuig en hebt de juiste geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren. Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig. De ideale tool om te gebruiken in deze situatie is een oscilloscoop, indien beschikbaar. De O-scope zal een nauwkeurige afbeelding van de signaalpulsen en frequentieniveaus die evenredig is met de verontreiniging brandstofniveau zal voeren. Het typische bereik van frequentie van 50 tot 150 Hertz; met 50 hertz die schone brandstof en 150 Hertz die een hoge mate van verontreiniging. Spanningsvereisten en signaalpulsen varieert afhankelijk van het specifieke jaar en het model van het voertuig.

  Er zijn extra water in de brandstof codes die betrekking hebben op de elektrische sensor en het circuit, maar deze code verschilt doordat het is u te informeren dat er water in de brandstof.

  Wat zijn een aantal veel voorkomende reparaties voor deze code?

 • het verwijderen van vervuilde brandstof
 • het vervangen van de brandstof filter
 • Common fouten kunnen omvatten:.

  PCM of water brandstofsensor vervangen wanneer beschadigde draden of vervuilde brandstof is de oorzaak van het probleem

  Hopelijk is de informatie in dit artikel nuttig om u te wijzen in de juiste richting om het probleem met het water in de brandstof circuit foutcode te corrigeren zijn. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig moet altijd voorrang.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2269 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X