P2204 NOx Sensor Circuit Onderbroken Bank 1

Home » OBD Codes » P2200-P2299 » P2204 NOx Sensor Circuit Onderbroken Bank 1

P2204 NOx Sensor Circuit Onderbroken Bank 1

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

NOx Sensor Circuit intermitterende Bank 1

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische code (DTC) en gewoonlijk van toepassing op voertuigen OBD-II. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Ford, Mercedes Benz, BMW, VW, Audi, Chevrolet, GMC, Dodge, Ram, Sprinter, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en aandrijflijn configuratie.

over het algemeen dieselvoertuigen produceren grotere hoeveelheid deeltjesvormig materiaal (PM) en stikstofoxide (NOx) emissies dan een benzine- / benzinemotor.

Al voertuigen zijn in ontwikkeling, zodat de emissienormen meeste staat / provincie wetten. Deze dag in leeftijd, ingenieurs ontwikkelen van manieren om de emissies in de meeste voertuigen verlagen voldoen en / of beter dan de nodige emissievoorschriften.

De ECU (motor controlemodule) bewaakt een ontelbaar aantal sensoren op een gegeven moment om uw motor efficiënt, betrouwbaar en functioneel te houden. Niet alleen is het dit alles te doen, maar het is actief toezicht op de emissies en ervoor te zorgen te verdrijven zo weinig van deze koolwaterstoffen in de atmosfeer mogelijk te maken. De ECM wordt de NOx-sensor beeldscherm stikstofoxidewaarden in het uitlaatgas om een ​​idee van de koolwaterstoffen worden uitgezet. NOx is een van de primaire PM is dat dieselvoertuigen te produceren. De ECM actief bewaakt deze sensor en past het systeem dienovereenkomstig.

uitlaatgas Een dieselmotor is een van de meest vervuilde gebieden op het voertuig, dus daar rekening mee houden. Het roet in de uitlaatgassen van een dieselmotor voertuig, bij gebrek aan een beter woord ” koek ” sensoren en schakelaars in de uitlaat, afhankelijk van hun locatie. Dit zou niet veel uit of het roet niet dit onderscheidend kenmerk bezat. Als de sensor is niet vrij van afval, kan het niet in staat zijn om de waarden behoren te meten dat de ECM (Engine Control Module) actief moet je EVAP (Verdampingsemissies) systeem aan te passen op basis van specifieke federale / staat / provinciale wetten. Soms als gaande van staat tot staat, waarbij emissievoorschriften verschillen zijn aftermarket sensoren soms gebruikt om aan de lokale emissienormen.

De ECU activeert P2204 en voorschriften (P2200, P2201, P2202 en P2203) wanneer het bewaakt een fout in de NOx-sensoren of de circuits. Mijn ervaring met deze code is beperkt, maar mijn educated guess is dat de meeste tijden, dit zal blijken te zijn een mechanisch probleem. Zeker gezien voorwaarden van de sensor eerder genoemde

De P2204 code ingesteld wanneer het ECM een intermitterende fout in de bank # 1 NOx-sensor of detecteert

NB:.. Bij motoren met meer dan één rij cilinders (bv V6, V8), bank 1 is de kant van de motor die de # 1 cylinder. Derhalve wordt de NOx-sensor in de uitlaat van die bank. Raadpleeg de service manual voor specifieke informatie voor uw merk / model / aandrijflijn. Dit is de belangrijkste bron waar je kunt ontcijferen, die uit een mogelijke veelheid van sensoren, heb je te maken met. Ze vergelijkbare verschillen met O2 (aka zuurstof) sensors

Een voorbeeld van NOx-sensor (in casu voor GM voertuigen).

Wat is de ernst van deze DTC?

de meeste keren, zou ik zeggen, emissiegerelateerde codes vrij laag van de ernst schaal. Vooral in vergelijking met een aantal mogelijke risico’s in andere systemen op het voertuig, zoals stuurinrichting, wielophanging, remmen, etc. punt is hier dat als je grotere vissen te bakken, om zo te zeggen, u kunt dit op een laag pitje te zetten voor nu. Dat gezegd hebbende, alle elektrische fout moet worden bijgewoond met een zeker gevoel van urgentie

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P2204 foutcode kan omvatten.?:

 • Verhoogde koolwaterstofuitstoot
 • ‘motor controleren licht verlichte
 • Brandstofverbruik niet consistent
 • Erratic Idle
 • Overmatige rook
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P2204 brandstofafstelling code kan zijn:?

 • Defecte of beschadigde NOx-sensor
 • Dirty sensor pickup
 • beschadigde bedrading
 • interne ECM uitgifte
 • Connector probleem
 • Wat zijn sommige P2204 stappen voor probleemoplossing?

  een visuele inspectie van uw sensor en het harnas. Soms zijn de elementen waarin bloot we onze voertuigen zijn de reden voor jouw schuld. Ik heb gezien rotsen, stoepranden, sneeuw en ijs nemen sensoren zoals deze, dus zorg ervoor dat de sensor is intact en ziet er goed uit. Houd in het achterhoofd, kan een aantal van deze harnas worden geleid in de nabijheid van de uitlaat, dus er is een mogelijkheid dat er snoeren verbrande / gesmolten en het veroorzaken van allerlei problemen

  TIP:. Motor laten afkoelen voordat u gaat werken nabij de uitlaat.

  Reinig de sensor. Zorg ervoor dat u zich ervan bewust dat een sensor gemonteerd in uitlaat gaat door talloze cycli van verwarmen en afkoelen. Daardoor hebben zij uitzetten en krimpen genoeg om soms te grijpen in de sensor ” stop ” (Draadgat) aan de uitlaatzijde.

  In dat geval moet u Verwarm de draden, niet direct op de sensor, kan deze beschadigen of de NOx-sensor deze manier. Als je nog nooit hitte om te helpen bij vrijkomen of moeren een aanvraag hebben ingediend, zou ik adviseren tegen te beginnen met dit. Dat gezegd zijnde, als u twijfelt in uw vaardigheden / capaciteiten hebt, moet je altijd breng uw voertuig naar een gerenommeerde tankstation.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2204 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p2204 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p2204 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p2204

  X