P20BC reductor Heater “A” Controle Circuit High

Home » OBD Codes » P2000-P2099 » P20BC reductor Heater “A” Controle Circuit High

P20BC reductor Heater “A” Controle Circuit High

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

reductor Heater een stuurschakeling hoog

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code en geldt voor veel diesel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Ford, Mercedes Benz, Sprinter, Audi, Ram, Chevrolet, Dodge, BMW, GMC, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie .

Een opgeslagen code P20BC betekent dat de aandrijflijn (PCM) overspanning in de stuurschakeling heeft gedetecteerd gedurende de aangegeven met de letter A. boord reductiemiddel verhitter Deze aanduiding wordt gebruikt waarin meerdere verwarmingselementen reductant worden gebruikt, raadpleeg een voertuigspecifieke reparatiehandboek om te bepalen wat de schakeling voor de applicatie.

het katalysatorsysteem is verantwoordelijk voor de reductie van (fundamenteel) alle overige uitlaatemissies hoewel bepaalde toepassingen ook worden uitgerust een NOx-vanger.

uitlaatgasrecirculatie (EGR) systeem gaat een stap verder in de reductie van NOx. Toch kan de huidige groter en krachtiger dieselmotoren niet voldoen aan strenge federale (Amerikaanse) emissienormen met de EGR, roetfilter / katalysator, en NOx val alleen. Was om deze reden dat selectieve katalytische reductie (SCR) werden uitgevonden.

SCR systemen inject reductiemiddel verbinding of een AdBlue (DEF) in de uitlaat voor het roetfilter en / of de katalysator. De nauwkeurig getimede DEF injectie verhoogt de temperatuur van het filtratie-element en maakt het mogelijk om meer efficiënt uit te voeren. Het maakt de filtratie-element langer en laat minder schadelijke uitlaatgassen worden in de atmosfeer.

De gehele SCS-systeem wordt bewaakt en geregeld door ofwel de PCM of stand-alone controller (die samenwerkt met de PCM). Hoe dan ook, de stuureenheid bewaakt de O2, NOx en uitlaat temperatuursensoren (en andere inputs) om de gewenste tijd voor DEF (reductiemiddel) injectie te bepalen. Precieze DEF injectie moet uitlaattemperatuur binnen aanvaardbare grenzen en optimaliseren verontreinigende filtering.

reductiemiddel verwarmers wordt verhinderd AdBlue bevriest bij extreme temperaturen. Deze kachels zijn gewoonlijk in de DEF reservoir en / of het reductiemiddel injector toevoerslang / s.

Als de PCM overspanning detecteert de regelschakeling voor reductant verwarmer A een code P20BC worden opgeslagen en . storingsindicatielampje worden belicht

reductant verwarmers kunnen in een DEF tank (hier getoonde voorbeeld):

Wat is de ernst van deze DTC?

Een opgeslagen code P20BC moet worden als ernstig en zo snel mogelijk aangepakt. Het SCR-systeem kan worden uitgeschakeld als gevolg van het. Catalyst schade kan ontstaan ​​als de voorwaarden die hebben bijgedragen aan de code worden opgeslagen worden niet gerechtvaardigd in een tijdige wijze.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P20BC foutcode kunnen zijn:

 • Verminderde prestaties van de motor
 • Overmatige zwarte rook uit de uitlaat voertuig
 • Verlaging van brandstofverbruik
 • Andere SCR gerelateerde codes
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Bad reductiemiddel heater
 • open of kortgesloten circuits reductor besturingsprint
 • Defecte reductiemiddel temperatuursensor
 • Bad SCR besturingseenheid / PCM of programmeerfout
 • Wat zijn sommige P20BC stappen voor probleemoplossing?

  U krijgt toegang tot een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie nodig om een ​​code P20BC diagnosticeren .

  Als u een technische dienst bulletin (TSB) kan vinden die past bij het voertuig jaar, merk en model; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden, zou het nuttig zijn diagnostische informatie opleveren.

  U wilt beginnen met uw diagnose met een visuele inspectie van de reductor verwarmingsinstallatie kabelbomen en de aansluitingen. Verbrande of beschadigde draden of connectors en worden gerepareerd of vervangen voordat procedure.

  Ga door het inhaken van de scanner het voertuig diagnose-aansluiting en ophalen van alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data. Noteer deze informatie af voor het wissen van de codes en test besturen van het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code wordt gereset.

  De code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren (op dit moment) als de PCM binnenkomt readiness modus. Als dit het geval is, kan het nodig zijn de omstandigheden die hebben bijgedragen aan de code wordt opgeslagen verslechteren voordat een accurate diagnose kan worden gesteld.

  Moet de code worden teruggezet, zoek uw bron van informatie voertuig diagnostische flow te verkrijgen grafieken, verbindingspen uit overzichten, uitzicht Connectorzijde, alsmede als component testprocedures en specificaties. Deze informatie zal nodig zijn om de volgende stap van uw diagnose te voltooien.

  Met de DVOM om de stroomtoevoer naar de SCR-systeem te testen /. Test zekeringen bij de schakeling geladen foutieve diagnose te voorkomen. Als de geschikte stroom (accuspanning) en gemalen circuits worden ontdekt, gebruikt de scanner reductor verwarmer / s en testuitgang besturingsschakeling spanning geactiveerd. Als de spanning onvoldoende is, vermoeden dat de controller slecht of is een programmering fout opgetreden.

  Als de uitgangsspanningschakeling binnen parameters gebruiken DVOM het reductiemiddel verwarmingselement betrokken testen. Als het toestel niet voldoet aan de specificaties voldoen aan de fabrikant, vermoeden dat het is mislukt.

 • Als deze code wordt tentoongesteld in warm weer, vermoeden dat een programmeerfout opgetreden
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p20bc te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p20bc uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p20bc definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p20bc

  X