P20A2 ​​reductor Purge regelklep Circuit Low

Home » OBD Codes » P2000-P2099 » P20A2 ​​reductor Purge regelklep Circuit Low

P20A2 ​​reductor Purge regelklep Circuit Low

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

reductor Purge regelklep Circuit Low

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische code (DTC) en geldt voor veel OBD-II dieselvoertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Chevrolet, GMC, Ford, Mitsubishi, VW, Sprinter, Audi, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

OBD-II foutcode P20A2 ​​en voorschriften P20A0, P20A1, P20A3, P20A4 en P20A5 behoren bij het reductiemiddel purge regelklep circuit. Deze schakeling wordt ook wel de AdBlue systeem (DEF).

Het doel van het reductiemiddel purge regelklep schakeling een signaal aan stroomregelmodule (PCM) of de motorregeleenheid (ECM ) als referentiepunt te bepalen wanneer het reductiemiddel pomp nodig om stroming te keren en het zuiveren DEF systeem. Dit proces wordt gebruikt om te helpen bij het omzetten overgebleven uitlaatdeeltjes in onschadelijke gassen. De DEF systeem is ontworpen om schadelijke NOx-gassen te zetten naar stikstof, kooldioxide, en water om het milieu te beschermen.

Wanneer de PCM of ECM detecteert spanning of weerstand die onder normale geprogrammeerde parameters van het reductiemiddel spoelregeling klepcircuit, wordt code P20A2 ​​ingesteld en het motor licht brandt

Een monteur.

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst van deze code is normaal matig, maar P20A2 ​​kunnen ernstig zijn als schadelijke gassen worden verbannen uit de uitlaat die een gevaar voor de gezondheid die onmiddellijke aandacht wordt

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P20A2 ​​foutcode kunnen zijn:.?

 • Slechte prestaties van de motor
 • Een verminderde brandstofverbruik
 • ‘motor controleren licht verlichte
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  Oorzaken voor deze P20A2 ​​code kan zijn:?

 • Defecte reductiemiddel purge regelklep
 • Defecte of beschadigde draden
 • Losse of defecte regeleenheid aardingstrip
 • gecorrodeerde, beschadigd of losse connector
 • Defecte zekering of zekering-able link (indien van toepassing)
 • Defecte PCM of ECM
 • Wat zijn enkele stappen P20A2 ​​het oplossen van problemen?

  de eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is het onderzoeken van de Technical service Bulletins (TSB’s) voor de specifieke voertuig jaar, model en power plant. In sommige gevallen kan dit een hoop tijd op de lange termijn op te slaan door te wijzen u in de juiste richting.

  De tweede stap is om alle componenten gekoppeld aan de reductor purge regelklep circuit en de uitstraling voor de hand liggende te lokaliseren lichamelijke schade. Op basis van het specifieke voertuig, kan het systeem DEF verschillende onderdelen een elektrisch aangedreven pomp reductiemiddel, spoelklep, druksensor, geïntegreerd niveausensor, temperatuursensor, systeem verwarmers, filters, een elektrisch gestuurde injector reductiemiddel en een reservoir omvatten. Voer een grondige visuele inspectie van de bijbehorende bedrading te controleren op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden, of verbranden vlekken. Vervolgens is aan de connectoren en aansluitingen te controleren op veiligheid, corrosie en beschadigde pennen. Dit proces moet alle bedrading connectors en verbindingen naar alle componenten, inclusief de PCM of ECM. Raadpleeg de specifieke technische gegevens van het voertuig om te zien of een zekering of een zekering-able link in het circuit is opgenomen.

  Geavanceerd Steps

  De geavanceerde stappen worden zeer specifieke voertuig en eisen dat de eigenen geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren. Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig. In deze situatie kan een drukmeter ook nodig zijn de probleemoplossing ondersteunen.

  Spanningcontroles

  De referentiespanning en het aanvaardbare bereik kan variëren afhankelijk van het specifieke voertuig en de schakeling configuratie. Specifieke technische gegevens omvatten het oplossen van problemen charts en de juiste volgorde te volgen helpen u met een nauwkeurige diagnose te stellen.

  Als dit proces identificeert de afwezigheid van een stroombron of gemalen, kan de continuïteit tests nodig zijn om de integriteit van controleren de bedrading, connectoren en andere componenten. Continuïteitstest moet altijd worden uitgevoerd terwijl de stroom verwijderd uit het circuit en de normale waarden voor bedrading en aansluitingen moet 0 ohm weerstand. Weerstand of geen continuïteit een indicatie foutieve bedrading die open of kortgesloten en moet worden gerepareerd of vervangen. Een continuïteitstest van de PCM of ECM aan het frame van de bruikbaarheid in de bodem geen riemen en aarddraden bevestigen. De aanwezigheid van resistentie is een indicatie van een slecht contact of mogelijke corrosie.

  Wat zijn gewone reparaties voor deze code?

 • reductor spoelregeling vervangen afsluiter
 • Cleaning corrosie van connectors
 • repareren of vervangen van defecte bedrading
 • Het vervangen van defecte zekering of zekering-staat link (indien van toepassing)
 • repareren of vervangen van defecte gemalen banden
 • knipperend of vervangen PCM of ECM
 • Common fout

 • reductor purge regelklep vervangen geassocieerd DEF componenten, de PCM of ECM wanneer defecte bedrading veroorzaakt deze code om set te zijn.
 • Hopelijk is de informatie in dit artikel is nuttig om u te wijzen in de goede richting geweest om het probleem te verhelpen met uw reductor spoelregeling klepcircuit foutcode. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig altijd voorrang zou moeten nemen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p20a2 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X