P2094 B Nokkenaspositiesensor Actuator Controle Circuit Low Bank 2

Home » OBD Codes » P2000-P2099 » P2094 B Nokkenaspositiesensor Actuator Controle Circuit Low Bank 2

P2094 B Nokkenaspositiesensor Actuator Controle Circuit Low Bank 2

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

B nokkenaspositiesensor Actuator Controle Circuit Low Bank 2

Wat betekent dat?

Dit is een generiek powertrain diagnostische foutcode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Subaru, Cadillac, Dodge, Mazda, Audi, Mercedes, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

OBD-II diagnose code P2094 is geassocieerd met de B nokkenasstand actuatorbesturing schakeling bank 2. Wanneer de motorregeleenheid (eCU) onjuiste signalen gedetecteerd in de B nokkenasstand actuator besturingsschakeling code zal P2094 set en de controle motor licht gaat branden. De voertuigen kunnen meerdere storing cycli vereisen voordat het motor licht brandt.

Het doel van de nokkenas servomotor regelschakeling variaties tussen de nokkenas / s en de krukas controleren en sturen een overeenkomstig signaal naar de eCU. Dit proces wordt bij nokkenassen en de krukas positiesensoren die wisselend tussen de nokkenas / s en de krukas omgezet in een spanningssignaal dat wordt gebruikt door de ECU de timing aanpassen en optimaliseren van de prestaties van de motor.

Deze code wordt gedefinieerd als B nokkenasstandsensor Actuator besturingscircuit Low Bank2 en geeft een gedetecteerde lage elektrische toestand binnen de B nokkenasstand actuatorbesturing schakeling bank 2 als eerder vermeld.

Opmerking: de ” A ” nokkenas is ofwel de intake, naar links of naar de voorkant nokkenas. Omgekeerd ” B ” nokkenas hetzij de uitlaat, rechts of achter nokkenas. Links / rechts en voor / achter worden bepaald alsof je zit in de stoel van de bestuurder. Bank 1 is de zijde van de motor die de # 1 cylinder, terwijl bank 2 de overkant. Indien de motor een inline of rechte vormgeving, er slechts een bank

Een normale nokkenasstandsensor.

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst van deze code kan enorm variëren van slechts een verlicht check engine licht op een voertuig dat begint en loopt naar een auto die zal ruw stationair of niet starten op alle. De code kan ernstig zijn, afhankelijk van wat de symptomen aanwezig zijn. Als de code wordt veroorzaakt door een mislukte timing ketting of riem kan het gevolg zijn interne schade aan de motor te zijn.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P2094 foutcode kunnen zijn:

 • Rough motor stationair
 • Verminderde oliedruk
 • engine kan ontstekingsfout
 • Slechte prestaties van de motor
 • Verhoogd brandstofverbruik
 • olie verversen of de dienst binnenkort brandt
 • ‘motor controleren licht verlichte
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken de code

  Oorzaken hiervoor P2094 code kunnen omvatten:

 • Worn tandriem of ketting
 • Defecte nokkenas met variabele timing solenoïde
 • Defecte variabele kleptiming
 • Motorolieniveau te laag
 • zekering of smeltveiligheden kunnen link (eventueel)
 • Foutieve uitlijning of timing componenten
 • aangetaste of beschadigde connector
 • defecte of beschadigde bedrading
 • Defecte eCU
 • Wat zijn enkele P2094 stappen voor probleemoplossing

  De fi eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is het onderzoeken van de Technical Service Bulletins (TSB’s) voor de specifieke voertuig jaar, model en de motor combinatie. In sommige gevallen kan dit een veel tijd besparen op de lange termijn door te wijzen u in de juiste richting.

  De tweede stap is om het oliepeil en de conditie van de olie te controleren. De juiste oliedruk speelt een belangrijke rol bij de functie van dit circuit. Ga naar alle componenten in dit circuit en een grondig visuele inspectie van de bijbehorende installatie te controleren op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden, of verbranden vlekken. Vervolgens is de connectors controleren op veiligheid, corrosie en beschadigde pennen. Dit proces moet alle bijbehorende sensoren, componenten en de ECU.

  Geavanceerd Steps

  De geavanceerde stappen worden zeer specifieke voertuig en hebt de juiste geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren. Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig. Andere ideaal gereedschap voor deze situatie zijn een timing licht en een oliedrukmeter. Voltage eisen zullen variëren op basis van de specifieke jaar en het model van het voertuig.

  Timing Controles

  De timing moet worden gecontroleerd met behulp van de juiste testapparatuur en de instellingen moeten nauwkeurig voor de motor zijn om correct te werken. Een incorrecte timing lezen is een indicatie dat timing essentiële componenten zoals de riem, ketting of tandwielen kunnen worden versleten of beschadigd. Wanneer deze code onmiddellijk vertoonde na een tandriem of ketting vervangen, dan kan misuitlijning van timing componenten vermoed als mogelijke oorzaak.

  Spanningcontroles

  De nokkenas krukas sensoren zijn typisch gevoed met een spanning referentie van ongeveer 5 volt uit de eCU.

  Als dit proces identificeert het ontbreken van een voedingsbron of gemalen, kan continuïteitstesten nodig om de integriteit van de kabels, connectoren en andere componenten te controleren. Continuïteitstest moet altijd worden uitgevoerd terwijl de stroom verwijderd uit het circuit en de normale waarden voor bedrading en aansluitingen moet 0 ohm weerstand. Weerstand of geen continuïteit een indicatie foutieve bedrading die open of kortgesloten en moet worden gerepareerd of vervangen.

  Wat zijn gewone reparaties voor deze code?

 • de nokkenas variabele timing vervangen solenoïde
 • de variabele kleptiming vervangen actuator
 • vervangen gesprongen zekering of smeltveiligheden kunnen link (eventueel)
 • Cleaning corrosie connectoren
 • Reparatie of vervanging van beschadigde bedrading
 • olie verversen en filter
 • de tandriem of ketting vervangen
 • knipperend of vervangen eCU
 • Common fouten kunnen omvatten:

  vervangen of eCU of sensoren wordt vaak gedaan in de fout, toen verkeerde timing uitlijning of onvoldoende oliedruk is het probleem.

  Hopelijk is de informatie in dit artikel is nuttig om u te wijzen in de goede richting geweest om een ​​probleem met de correctie van uw nokkenaspositie actuator besturingsschakeling foutcode. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig moet altijd voorrang.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2094 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X