P203F reductiemiddel te laag

Home » OBD Codes » P2000-P2099 » P203F reductiemiddel te laag

P203F reductiemiddel te laag

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

reductor te laag

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische foutcode (DTC ) en gewoonlijk van toepassing op voertuigen OBD-II. Automerken kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot BMW, Mercedes Benz, VW Volkswagen, Sprinter, Ford, Audi, Dodge, Ram, GMC, Chevrolet, Jeep, enz.

Wist u dat de motor licht gaat branden wanneer de uitstoot van uitlaatgassen van de motor zich buiten de specificaties? De ECM (motorregeleenheid) controleert en tientallen sensoren, kleppen, enz Het werkt in principe als een ingebouwde uitstoot teststation. Het controleert niet alleen wat uw motor neemt in, maar wat nog belangrijker is aan de fabrikant, wat uw motor pompt in de atmosfeer.

Dit is hier van belang omdat voor het grootste deel, reductant niveausensoren zijn aanwezig op diesel aangedreven voertuigen met DEF (AdBlue) opslagtank. DEF een ureumoplossing gebruikt in dieselmotoren steun brandende uitlaat beurt vermindering van de totale uitstoot van voertuigen, die eerder graag vermeld is een van de belangrijkste doelen van de ECM. Het reductiemiddel niveausensor communiceert met de ECM de DEF vloeistofniveau daarin aanwezige de opslagtank

P203F is de foutcode gedefinieerd als ” Reductiemiddel te laag ” en geeft aan dat de DEF vloeistofniveau in het reservoir te laag is geïdentificeerd door de ECM

Een reductanttank DEF tank.

Wat is de ernst van deze DTC?

ik zou zeggen: dit is een vrij kleine code gezien de mogelijkheden . In wezen hebben we het over een storing in een systeem dat controleert wat er gebeurt na het al wordt verbrand en gebruikt. Dat gezegd hebbende, de meeste staat / landen emissienormen zijn vrij streng, dus het is een goed idee om dit aan te pakken voordat het doet meer schade aan uw voertuig, niet om de sfeer op te noemen!

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P203F diagnostische code kunnen omvatten:?

 • Onjuiste DEF (AdBlue) niveau lezen
 • de uitlaatemissies buiten specificaties
 • CEL (motor controleren licht) op
 • Overmatige rook
 • ” Low ” of andere DEF waarschuwing op het combi-instrument
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  Oorzaken voor deze P203F motor code kan zijn:?

 • reductiemiddel niveausensor defect
 • Foute fluïdum in DEF opslagtank
 • DEF is en nog moet worden gevuld
 • Electrical kort
 • Wat zijn sommige P203F diagnostische en stappen voor probleemoplossing?

  de eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is het onderzoeken van de Technical service Bulletins ( TSB) voor bekende problemen met de specifieke voertuig.

  geavanceerde diagnostische stappen worden zeer specifiek voertuig en kan de geschikte geavanceerde apparatuur en kennis om nauwkeurig uit te voeren. We nemen basisstappen onder, maar verwijzen naar een jaar voertuig / merk / model / powertrain specifieke reparatie gids voor specifieke stappen voor uw auto.

  Basic Step # 1

  Zorg ervoor dat u helemaal duidelijk alle actieve codes en test drijven de drager voor elke diagnose codes aanwezig. Dit zal alle codes die geactiveerd als er reparaties of intermitterende, minder belangrijk codes vrijgelaten. Na een proefrit, scan het voertuig en ga diagnose met actieve codes alleen.

  Basic Step # 2

  Ik ben er zeker na het bezitten van uw voertuig voor een zinvolle hoeveelheid tijd, weet je waarbij de DEF (AdBlue) voorraadvat bevindt. Zo niet, heb ik deze in de kofferbak en ook onder het voertuig gezien. Dat zei de vulopening voor de opslagtank moet gemakkelijk toegankelijk zijn, hetzij in de kofferbak of naast de vulopening. Zorg ervoor dat je te onderscheiden in de eerste plaats om te voorkomen dat ongewenste vloeistof in ongewenste plaatsen. Als je je niveau mechanisch met een peilstok kan controleren, ga je gang en doen. Sommige voertuigen aan de andere kant, op geen enkele manier van het controleren van de DEF niveau anders dan die gericht zijn een zaklamp in het gat om visueel te zien of er DEF in. Hoe dan ook wil je naar boven de vloeistof, vooral als P203F aanwezig is.

  Basic Stap # 3

  Afhankelijk van uw OBD2 code lezer / scan capaciteiten gereedschap, kunt u in staat om de sensor elektronisch opvolgen mee. Vooral als je weet dat de opslagtank vol is van DEF en het lezen demonstreert iets anders. Als dit het geval is, waarschijnlijk de reductor niveau sensor defect is en zal moeten worden vervangen. Dit kan lastig zijn gezien het feit dat het zal worden gemonteerd aan de tank. Zorg ervoor dat alle DEF die voortkomt uit het vervangen van de sensor te vangen.

  Basic Stap # 4

  Als u eenvoudig voor de reductant niveau sensor toegang tot de aansluiting, zorg ervoor dat het bezig is met een goede elektrische verbinding. Ook is het altijd een goed idee om te verwijzen naar de service gegevens van de fabrikant te verwerven specifieke waarden en procedures voor het testen van het niveau sensor om ervoor te zorgen dat defect is voordat u deze vervangt. Je zal waarschijnlijk nodig een multimeter voor dit als er sprake zou kunnen zijn resistentietoetsen betrokken. Vergelijk de werkelijke waarden aanwezig zijn om de gewenste berichten die door de fabrikant. Als de waarden buiten de specificatie, zal de sensor moeten worden vervangen

  . OPMERKING:. Altijd follow fabrikant richtlijnen over wanneer u uw batterij, veiligheidsmaatregelen, etc verbreken

  Basic stap # 5

  Controleer de reductor niveau sensor bedrading voor enige schade of geschuurd draden, kan dit leiden tot grillige waarden aan de ECM moet worden verzonden en kan je gek in het vervangen van de sensor, als het niet hoeft te worden . Elke blanke draden of corrosie moeten worden gerepareerd voordat u verder gaat. Zorg ervoor dat het harnas is veilig en uit de buurt bevestigd van alle bewegende delen.

  Dit artikel is uitsluitend voor informatieve doeleinden en de technische gegevens en service bulletins voor een bepaald voertuig moet altijd voorrang.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p203f te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X