P202D reductor Lekkage

Home » OBD Codes » P2000-P2099 » P202D reductor Lekkage

P202D reductor Lekkage

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

reductor Lekkage

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Ford, Mercedes-Benz, Dodge, Chevrolet, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

A opgeslagen code P202D betekent dat de aandrijflijn (PCM) een onvoldoende mate van activiteit in de besturingsschakeling van de reductant / regeneratie toevoerpomp is gedetecteerd.

het katalysatorsysteem is verantwoordelijk voor de reductie van (fundamenteel) alle uitlaatemissies hoewel bepaalde toepassingen zijn voorzien van een NOx-vanger.

uitlaatgasrecirculatie (EGR) systeem gaat een stap verder in de reductie van NOx. Toch kan de huidige groter en krachtiger dieselmotoren niet voldoen aan strenge federale (Amerikaanse) emissienormen met de EGR, roetfilter / katalysator, en NOx val alleen. Was om deze reden dat selectieve katalytische reductie (SCR) werden uitgevonden.

SCR systemen inject reductiemiddel verbinding of een AdBlue (DEF) in de uitlaat voor het roetfilter, NOx-vanger en / of de katalysator via de reductant injectieklep (solenoïde). De nauwkeurig getimede DEF injectie verhoogt de temperatuur van het filtratie-element en maakt het mogelijk om meer efficiënt uit te voeren. Verhoogt filtratie-element levensduur en maakt minder schadelijke uitlaatgassen worden vrijgegeven in de atmosfeer. Het gehele SCR-systeem wordt bewaakt en geregeld door ofwel de PCM of stand-alone controller (die samenwerkt met het PCM). Hoe dan ook, de stuureenheid bewaakt de O2, NOx en uitlaat temperatuursensoren (en andere inputs) om de gewenste tijd voor DEF (reductiemiddel) injectie te bepalen. Precieze DEF injectie moet uitlaattemperatuur binnen aanvaardbare grenzen en optimaliseren verontreinigende filtering.

De reductor / regeneratie toevoerpomp wordt gebruikt om de DEF druk in het vloeibare reductiemiddel voor gebruik, indien nodig. Toevoerpomp spanning wordt bewaakt door de PCM consistente fluctuatie en belastingspercentage. De PCM controleert tevens één of meer druksensoren in het reductiemiddel toevoersysteem te bepalen of er een lek in het systeem.

Als de PCM een zekere spanningsverandering detecteert de reductans / regeneratie voedingsschakeling die niet binnen toelaatbare parameters, een code P202F worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. Meerdere ontsteking cycli – met een mislukking – kan nodig zijn voor MIL verlichting

Wat is de ernst van deze DTC?

Een opgeslagen code P202D moet worden als ernstig en zo snel opgelost als mogelijk te maken. Het SCR-systeem kan worden uitgeschakeld als gevolg van het. Catalyst schade kan ontstaan ​​als de voorwaarden die hebben bijgedragen aan de code worden opgeslagen worden niet gerechtvaardigd in een tijdig.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P202D foutcode kunnen zijn:

 • Verlaging van brandstofverbruik
 • Overmatige zwarte rook uit de uitlaat voertuig
 • Verminderde prestaties van de motor
 • Andere SCR gerelateerde codes
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Leak het reductiemiddel vloeistoftank of lijnen
 • Internal reductiemiddel toevoerpomp lek
 • Bad reductanttank druksensor
 • open of kortgesloten circuits reductor aanbodbeheersing
 • Bad SCR controller / PCM of programmeert fout
 • Wat zijn enkele stappen P202D het oplossen van problemen?

  Zorg ervoor dat de reductor / regeneratie supply systeem is niet druk verliest (intern of extern). Activeren van de pomp om de druk te creëren en controleer het systeem voor externe lekkage. Gebruik een brandstofdruk tester reductant systeemdruk handmatig te controleren. Controleer de levering pomp en de injector op lekkage. Als lekken worden ontdekt (intern of extern), moeten ze worden gerepareerd voordat u verder gaat met de diagnose.

  Een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie zal zijn nodig is om een ​​code P202D diagnosticeren

  U kunt uw bron van informatie over het voertuig te gebruiken om een ​​technische dienst bulletin (TSB) die overeenkomt met het jaar voertuig, merk en model te vinden.; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden. Als je er een te vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Met de scanner (aangesloten op het voertuig diagnose-aansluiting) op te halen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, kan het nodig zijn de omstandigheden die hebben bijgedragen aan de code wordt opgeslagen verslechteren voordat een accurate diagnose kan worden gesteld.

  Als de code onmiddellijk wordt gezet, de volgende stap van de diagnose is het nodig dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  Stap 1

  met de DVOM om te testen reductant systeemdruk sensoren volgens de specificaties van de fabrikant. Onderdelen die testen binnen de maximaal toelaatbare parameters niet doet zou gebrekkig worden beschouwd.

  Stap 2

  De bron van het voertuig diagnostische informatie en de DVOM om te testen reductant levering pomp voltage (meestal batterijspanning ) met de pomp geactiveerd. Als de huidige omstandigheden geen activering toelaten, gebruikt de scanner de pomp handmatig te activeren.

  Stap 3

  Als het reductiemiddel toevoerpomp functioneert, gebruikt de DVOM te testen input en output signaalstroomkringen de zekeringenpaneel, PCM en contactslot. Koppel alle controllers alvorens de DVOM voor het testen.

 • reductiemiddel lekkage codes worden vaak toegeschreven aan aanvoerpompen welke lekkage inwendig
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p202d te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p202d uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p202d definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Natuurlijk hebben wij de voorkeur allereerst te proberen de oorzaak van de foutcode te verhelpen maar soms is de enige oplossing de DTC functie van p202d definitief uit te schakelen.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p202d