P2019 Intake Manifold Runner Position Sensor / Schakelaar Circuit Bank 2

Home » OBD Codes » P2000-P2099 » P2019 Intake Manifold Runner Position Sensor / Schakelaar Circuit Bank 2

P2019 Intake Manifold Runner Position Sensor / Schakelaar Circuit Bank 2

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

inlaatspruitstuk Runner Position Sensor / circuit Bank 2

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn / motor diagnostische code geldt doorgaans naar brandstof ingespoten motoren van de meeste fabrikanten sinds 2003.

Die fabrikanten omvatten, maar zijn niet beperkt tot, Ford, Dodge, Toyota, Mercedes, Nissan en Infiniti.

Deze code is vooral bezorgd over de waarde die door het inlaatspruitstuk stromingscontroleafsluiter / positiesensor, ook wel bekend als IMRC afsluiter / sensor (typisch gelegen na het inlaatspruitstuk) die helpt PCM control voertuig de hoeveelheid lucht wordt toegelaten in de motor bij verschillende toerentallen. Deze code is ingesteld voor Bank2, dat de cilinderbank die niet omvat cilindernummer 1. Dit kan mechanisch of elektrisch circuit fout, afhankelijk voertuigfabrikant en brandstofsysteem.

Problemen treden kan variëren afhankelijk van de fabrikant, type brandstofsysteem en het type inlaatspruitstuk agent regelklep / stand (IMRC) sensor en draad kleuren.

Symptomen

de symptomen van een P2019 motor code kan zijn:

 • storingsindicatielampje (MIL) verlichte
 • Het ontbreken van de macht
 • Incidenteel misfire
 • Poor brandstofverbruik
 • oorzaken

  Kenmerkend de oorzaken van deze code reeks zijn:

 • Plakken / defecte smoorflenzen / body
 • Plakken / defecte IMRC klep (Bank2)
 • defecte IMRC actuator / sensor
 • Zelden – defecte Motormanagementsysteem (PCM)
 • Diagnose stellen en informatie over reparaties

  Een goed uitgangspunt is altijd om te controleren of er bulletins technische (TSB ) In uw specifieke auto. Uw probleem kan een bekend probleem met een bekende oplossing zijn gezet door de fabrikant en kunt u tijd en geld te besparen tijdens de diagnose.

  In de eerste noot of er nog andere foutcodes. Als een van hen zijn intake / prestaties van de motor systeem gerelateerde, diagnosticeren ze eerst. Verkeerde diagnose is bekend dat zich voordoen als een technicus diagnoses deze code voordat er een intake / prestaties van de motor gerelateerde systeemcodes grondig zijn gediagnosticeerd en afgewezen. Verzeker er geen inname of afvoer lekkage. Een intake lek, of vacuüm lek, maakt de motor draaien mager. Een uitlaat lek geeft de indruk van een magere lopende motor de brandstof-luchtverhouding / zuurstof (AFR / O2) sensor.

  vervolgens naar de IMRC afsluiter / sensor op specifieke voertuig. Eenmaal gelegen, visueel te inspecteren de connectoren en bekabeling. Kijk op schuurplekken, wrijven, kale draden, branden vlekken of gesmolten plastic. Trek de connectoren uit elkaar en controleer de ontvangen aansluitingen (metalen onderdelen) in de connectoren. Kijk of ze kijken gecorrodeerd, verbrand of eventueel groen van kleur ten opzichte van de normale metalen kleur je waarschijnlijk gewend. U kunt een aantal elektrisch contact schoner te krijgen op alle onderdelen winkel als het reinigen van de terminals nodig is. Als dit niet mogelijk is, vinden sommige 91% alcohol en een lichte plastic borstel om ze schoon te maken met (een goedkope tandenborstel zal hier werken, gewoon niet zet het terug in de badkamer als je klaar bent!). Daarna laat ze drogen aan de lucht, nog wat diëlektrische siliconen verbinding (zelfde spullen die ze gebruiken voor de gloeilamp sockets en bougiekabels) en zet een aantal waar de terminals in contact komen.

  Als u een scanner, schakelt u de diagnostische foutcodes uit het geheugen, en kijk of deze code terugkeert. Als dit niet gebeurt, dan is de verbindingen waren het meest waarschijnlijk uw probleem.

  Als de code doet terugkeer, zullen we nodig hebben om de IMRC afsluiter / sensor spanningssignalen testen van en naar de PCM. Monitor IMRC sensor spanning op uw scanner. Als een scanner niet beschikbaar is, dan test het signaal afkomstig van de sensor IMRC met een digitale volt ohmmeter (DVOM). Met de sensor aangesloten, dient de rode voltmeter leiden tot het IMRC sensorsignaal draad en de zwarte voltmeter leiding verbonden met aarde worden verbonden. Start de motor en het toezicht op de IMRC sensor input. Snap het gaspedaal. Motortoerental toeneemt, moet het IMRC sensorsignaal veranderen. Controleer de specificaties van de fabrikant, aangezien er een grafiek kan u informeren over wat de spanning moet op een gegeven RPM.

  Als deze test mislukt, moet u controleren of de IMRC klep zal bewegen en is niet bindend of steken in het inlaatspruitstuk. Verwijder het IMRC sensor / actuator en grijp de pen of koppeling die beweegt de platen / kleppen in het inlaatspruitstuk. Houd in gedachten dat deze kan hebben een sterke terugkeer veer daaraan verbonden, dus kunnen er spanning op hen worden als je ze draaien. Controleer of er geen binding / losheid in de platen / kleppen zoals u ze draaien. Als dat zo is, zal je nodig hebt om ze te vervangen, en dit betekent meestal dat je nodig hebt om het hele inlaatspruitstuk vervangen. Deze taak wordt beter overgelaten aan de professionals.

  Als de IMRC platen / ventielen schakelen zonder binding of overmatige speling, dit de noodzaak om de IMRC sensor / actuator en opnieuw testen.

  Opnieuw kan niet genoeg worden benadrukt vervangen duiden dat alle andere codes voorafgaand aan deze een diagnose moet worden gesteld, zoals problemen die andere codes om het apparaat ontstaan ​​kan deze ook leiden tot set. Het kan ook niet genoeg worden benadrukt dat zodra de eerste stap of twee van de diagnose optreedt en het probleem is niet duidelijk, zou het een wijs besluit om te overleggen met een auto-professional met betrekking tot de reparatie van uw voertuig, zoals de meeste van de reparaties van daar zijn forward eisen dat de verwijdering en vervanging van het inlaatspruitstuk om volledig te kunnen herstellen van deze code en de prestaties van de motor gerelateerde kwestie.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p2019 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X