P0A80 Vervang Hybrid Battery Pack

Home » OBD Codes » P0A00-P0A99 » P0A80 Vervang Hybrid Battery Pack

P0A80 Vervang Hybrid Battery Pack

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Vervang Hybrid Battery Pack

Wat betekent dat?

Deze generieke aandrijflijn storingscode (DTC), doorgaans geldt voor veel OBD-II hybride elektrische voertuigen. Die kunnen omvatten, maar is niet beperkt tot voertuigen van Toyota (Prius, Camry), Lexus, Fisker, Ford, Hyundai, GM, etc.

Wanneer een code P0A80 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn besturingsmodule heeft een storing in het hybride voertuig batterijmanagementsysteem (HVBMS) gedetecteerd. Deze code geeft aan dat een zwakke cel fout is opgetreden in de hybride accu.

Hybride voertuigen (die niet buitenopladingsinrichting vereisen) gebruik nikkel- metaalhydride batterijen. Accu’s zijn eigenlijk blokken batterijen (modules) die aan elkaar zijn bedraad gedeelten van rail connectors of kabels. De typische HV batterij is onderverdeeld in acht (1,2 volt) cellen in serie. Achtentwintig modules deel uitmaken van de typische HV-batterijpakket.

De HVBMS regelt het laadniveau van de accu en monitors zijn toestand. Individuele cel weerstand, accuspanning en accutemperatuur zijn allemaal factoren die de HVBMS en PCM worden genomen om te bepalen accu toestand en het gewenste laadniveau.

Multiple stroommeter sensoren en temperatuursensoren zijn op strategische punten in de HV-batterijpakket geplaatst. In de meeste gevallen is iedere cel voorzien van een ampèremeter / temperatuursensor. Deze sensoren verschaffen de HVBMS met gegevens uit elke cel. De HVBMS vergelijkt afzonderlijke spanningssignalen te bepalen of inconsistenties aanwezig zijn en reageert dienovereenkomstig. De HVBMS ook de PCM met data, via het controller area network (CAN) met betrekking batterijlading en batterij conditie.

Wanneer de HVBMS geeft de PCM een ingangssignaal dat inconsistent batterij of cel weerspiegelt temperatuur en / of spanning (weerstand), een code P0A80 worden opgeslagen en storingsindicatielampje worden belicht

Voorbeeld locatie van een hybride batterijpakket in een Toyota Prius.

Wat is de ernst van deze DTC?

een code P0A80 geeft een ernstige storing in een belangrijke component van de hybride aangedreven voertuig. Het moet worden aangepakt als een dringende zaak

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P0A80 foutcode kunnen zijn:.?

 • Een verminderde brandstofverbruik
 • Verminderde prestaties
 • Andere HV accugerelateerde codes
 • Elektrische voortstuwing systeem uitschakelen
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte HV batterij, cel, of accu
 • HVBMS storing
 • Individuele cel weerstand buitensporig
 • Verschillen in cel spanning of de temperatuur
 • HV-batterijpakket fans niet naar behoren werkt
 • Loose , gebroken of gecorrodeerde rail connectors of kabels
 • Wat zijn enkele stappen P0A80 probleemoplossing

  OPMERKING:?. De hoogspanning accu mag alleen worden onderhouden door gekwalificeerd personeel

  Als de HV in kwestie heeft meer dan 100.000 mijl op de teller, verdachte HV-batterijpakket mislukking.

  Als het voertuig minder dan 100K mijl, een losse of gecorrodeerde verbinding is waarschijnlijk de bron van uw storing. HV-batterijpakket reparatie of herfabricage is een mogelijkheid, maar een van deze opties kan onbetrouwbaar blijken. De veiligste methode om een ​​defecte HV-batterijpakket te corrigeren is vervanging door een fabriek deel. Als dit is onbetaalbaar voor de situatie, overweeg dan een gebruikte HV-batterijpakket.

  Een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM), en een bron van HV batterij diagnostische informatie nodig zal zijn om een ​​diagnose te stellen code P0A80. Met de scanner te observeren HV accu laad gegevens na het verkrijgen testprocedures en specificaties van het HV informatiebron. Componentenplaats schema, schakelschema’s, meningen Connectorzijde en verbindingspen uit grafieken zijn van belang bij het bereiken van een accurate diagnose.

  visueel de HV-batterijpakket en alle schakelingen op tekenen van corrosie of open circuits. Verwijder corrosie en reparatie van defecte onderdelen zoals vereist.

  Na het ophalen van alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data (sluit de scanner met het voertuig diagnosepoort), schakelt de codes en proefrit het voertuig of de P0A80 gereset. Test rijden met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code wordt gereset. Als de code wordt gereset, gebruik maken van de scanner om de HV accucellen die zich voor inconsistenties. Maak een notitie van de cellen en ga verder met uw diagnose.

  gebruiken freeze frame data (uit de scanner) wordt nagegaan of de aandoening die de P0A80 gedwongen worden opgeslagen in een open circuit, hoge cel / weerstandsmetingen of HV accutemperatuur onregelmatigheden. Test HVBMS geschikte sensoren (temperatuur en spanning) door het volgen van de fabrikant testen specificaties en procedures. Vervang de sensoren die niet voldoen aan de specificaties van de fabrikant.

  U kunt individuele cellen te testen op resistentie met behulp van de DVOM. Wanneer de afzonderlijke cellen vertonen een aanvaardbare mate van weerstand, gebruiken de DVOM te testen weerstand rail aansluittechniek. Individuele cellen en batterijen kunnen worden vervangen maar de totale HV-batterijpakket vervanging kan blijken te zijn de meest betrouwbare oplossing te zijn.

 • Een opgeslagen code P0A80 niet automatisch de HV-batterij uit te schakelen opladen systeem, maar de voorwaarden die veroorzaakt de code op te slaan kan het uitschakelen
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0a80 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X