P0889 TCM Vermogen Relais Sense Circuit Range / performance

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0889 TCM Vermogen Relais Sense Circuit Range / performance

P0889 TCM Vermogen Relais Sense Circuit Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

TCM Vermogen Relais Sense Circuit Range / performance

Wat betekent P0889 betekenen?

Deze diagnostische problemen code (DTC ) is een generieke code aandrijflijn en geldt voor veel OBD-II voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Hyundai, Kia, Smart, Jeep, Dodge, Ford, Dodge, Chrysler, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als de auto een code P0889, vergezeld van een storing controlelampje (MIL) is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een out-of-range spanning of prestatiesprobleem binnen de TCM macht gedetecteerd relais stuurschakeling.

sommige bedieningssystemen modules (voor OBD-II uitgeruste voertuigen) zijn geïntegreerd in de PCM meeste zijn stand-alone componenten. TCM gerelateerde codes worden opgeslagen als P-codes, B-codes, of U-codes, afhankelijk van de auto en model. Als een P0889 is opgeslagen, is de kans groot dat er andere PCM en / of TCM opgeslagen codes ook.

De CAN is een complex systeem van kabels en connectors die wordt gebruikt voor het verzenden van gegevens tussen de TCM en de PCM. Data (inclusief opgeslagen codes) kan ook worden gedeeld met andere regelaars via de CAN. Zenderingang en uitgaand toerental (rpm), voertuigsnelheid en wielsnelheid allemaal gedeeld tussen meerdere controllers. Deze gegevens worden niet alleen gebruikt voor vergelijking elektronische tractiecontrolesystemen, maar anti-blokkeersysteem en elektronische stabiliteitscontrole systemen. Deze code is uniek omdat het wordt meestal alleen opgeslagen wanneer andere tractieregeling gerelateerde codes aanwezig zijn. Dit kunnen codes met betrekking tot mechanische of elektronische problemen.

elektronische bedieningssystemen OBD-II uitgeruste voertuigen worden bediend via een computernetwerk (zogenaamde besturingsmodules). Hierbij constante communicatie tussen de verschillende regeleenheden via het controller area network (CAN).

De PCM gebruikt ingangssignalen van verschillende motor en overbrenging sensoren automatische transmissie schakelstrategie berekenen. Een hogedrukpomp (binnen het transmissiebereik) dwingt fluïdum door het kleplichaam en in de sprag samenstel; naast het smeren en koelen van de transmissie. De hoge-drukvloeistof kan de koppelingen te scheiden van het klemorgaan even zodat de overbrengingsverhouding gelijkmatig kan worden gewijzigd. Eén of meer elektronische drukregeling (EPC) spoelen helpen om de vloeistofdruk te regelen. Elektronische druk (EP) sensoren de PCM met relevante gegevens over fluïdumdruk op verschillende punten in de transmissie. Elektronisch schakelen elektromagneten worden gebruikt om de stroom van vloeistof onder hoge druk zodat de transmissie schakelt versnellingen bij geboden onderbreken. De PCM toepassingen spanning ingangssignalen van de ingaande snelheidssensor en zendvermogen snelheidssensor te bepalen of de transmissie efficiënt verschuift.

Zoals vele andere automaat storingen, een Overbrengingsregelsysteem code kan worden veroorzaakt door ofwel een elektrisch of mechanisch defect. Als de PCM een storing die MIL verlichting vereist detecteert, wordt een code P0889 worden opgeslagen en MIL worden belicht

Een voorbeeld van een typische TCM transmissie regeleenheid.

Wat is de ernst van de DTC?

accuspanning wordt toegevoerd aan de TCM via een (of meer) zekeringen en / of contactrelais. Als de TCM of PCM detecteren onvoldoende spanning op de inbreng leveren (van het relais of zekering) een P0889 worden opgeslagen en een MIL verlicht.

Als deze code wordt opgeslagen, kunt u opgemerkt hebben dat uw transmissie schakelt veel harder dan normaal. Als uw voertuig een code P0865 heeft geëxposeerd moet worden gediagnosticeerd zo spoedig mogelijk te maken.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0889 foutcode kan omvatten :

 • Elektronische traction control uitgeschakeld
 • Onregelmatige versnellingsbakschakelmechanisme patronen
 • Niet de transmissie shift
 • Andere verwante codes
 • ABS uitgeschakeld
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Bad relais of gesprongen zekering (smeltlood)
 • Rijsnelheidssensor storing
 • Open of kortgesloten circuits in de CAN
 • transmissie, mechanisch falen
 • Defecte TCM, PCM, of programmeert fout
 • Wat zijn enkele stappen P0889 het oplossen van problemen?

  U ontvangt een diagnostische scanner nodig, een digitale volt / ohmmeter (DVOM) en een bron van betrouwbare voertuiginformatie teneinde nauwkeurig vast te stellen code P0889. Een oscilloscoop kan ook zeer nuttig blijken in de diagnose van verschillende snelheidssensoren.

  U kunt uzelf tijd besparen door te zoeken naar technische dienst bulletins (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig repliceren (jaar, merk, model, en de motor ), en symptomen vertoonden. Deze informatie kan worden gevonden in uw voertuig informatiebron. Als u de juiste TSB vinden, kan het een snelle oplossing te geven aan uw diagnose.

  Nadat u de scanner aan te sluiten op het voertuig diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data, schrijft de informatie naar beneden ( indien de code blijkt een intermitterende één zijn). Daarna duidelijk de codes en test drijven de motorfiets naar een van twee dingen gebeurt; de code is hersteld of de PCM binnenkomt readiness stand.

  De code kan moeilijker te diagnosticeren wanneer de PCM binnenkomt bereidheid modus op dat moment, omdat de code is onderbroken. De toestand waarin de P0889 heeft doen opgeslagen moet verslechteren voordat een nauwkeurige diagnose worden gesteld. Als de code wordt hersteld, gaat de diagnose.

  U mag standpunten Connectorzijde, connector pinout grafieken, component locator grafieken, bedradingsschema’s en diagnostische flow charts (met betrekking tot de code en betrokken voertuig) te verkrijgen met behulp van uw bron van informatie voertuig.

  Voer een visuele inspectie van verwante bedrading en connectoren. Reparatie of bedrading die cut is vervangen, verbrand of beschadigd is.

  Met de DVOM te testen spanning en aarde circuits op de TCM en / of PCM. Wanneer geen spanning wordt gedetecteerd, controleert het systeem relais en aanverwante zekering. Vervang defecte relais en / of geblazen (of anderszins defect) zekeringen behoefte.

  Als de spanning en aarde gedetecteerd bij TCM, proef het corresponderende circuit op de PCM-stekker. Wanneer geen spanning wordt gedetecteerd, vermoedt een open circuit tussen de betreffende component en de PCM. Als de spanning er wordt ontdekt, vermoedt dat er een defect TCM. PCM, of een programmeerfout.

 • De P0889 wordt meestal opgeslagen als gevolg van een gebrekkig contact relais, verbrande smeltloodmechanisme of gesprongen zekering
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0889 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X