P0838 Four Wheel Drive (4WD) Switch Circuit Low

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0838 Four Wheel Drive (4WD) Switch Circuit Low

P0838 Four Wheel Drive (4WD) Switch Circuit Low

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Four Wheel Drive (4WD) Switch Circuit Low

Wat betekent dat?

Dit is een generiek powertrain diagnostische foutcode (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Chrysler, Ford, Jeep, General Motors, Dodge, Chevrolet, Mercedes, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

OBD-II foutcode P0838 en voorschriften P0836, P0837 en P0839 geassocieerd met vierwielaandrijving (4WD) circuit. Deze schakeling wordt ook wel de verdeelbak besturingsschakeling.

Het doel van de 4WD schakelcircuit is om de bestuurder op het drijven van de 4WD systeem selecteren en de verdeelbak overbrengingsverhoudingen van beide wielen high twee wielen laag, neutrale, vierwielige hoog en vierwielaandrijving vanaf vereist op basis van de configuratie.

Wanneer de PCM of TCM detecteert spanning of weerstand in de 4WD schakelcircuit te laag, onder de normale bereik drempel, wordt code P0838 toestel en de motor licht, 4WD defect licht of beide kunnen worden belicht

Een vierwielaandrijving keuzeschakelaar.

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst van deze code wordt gewoonlijk matig, maar 4WD schakeleenheid problemen kunnen ernstig zijn als de verdeelbak vastzit in lage versnelling die ongewenste stress veroorzaakt interne transmissie en motoronderdelen die onmiddellijk atte ntion. In bepaalde omstandigheden kan het voertuig niet verplaatsen of bewegen in de versnelling te allen

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P0838 foutcode kunnen zijn:.

 • Transfer geval vast te zitten in een versnelling
 • voertuig zal niet in de versnelling gaan helemaal
 • Aandrijftechniek shifts hardvochtig
 • 4WD storing licht verlichte
 • ‘motor controleren licht verlichte
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P0838 code kunnen zijn:

 • defecte 4WD switch
 • Tussenbak storing
 • defecte of beschadigde draden
 • Losse of defecte regeleenheid aardingstrip
 • gecorrodeerde, beschadigd of losse connector
 • zekering of smeltveiligheden kunnen verbinding (indien van toepassing)
 • Defecte PCM of TCM
 • Wat zijn sommige stappen P0838 het oplossen van problemen?

  de eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is om de Technical service Bulletins (TSB’s) te onderzoeken voor het specifieke voertuig door ye ar, model en power plant. In sommige gevallen kan dit een hoop tijd op de lange termijn op te slaan door te wijzen u in de juiste richting.

  De tweede stap is om de transmissie en de overdracht geval vloeistof controleren om de toestand te controleren en te bevestigen dan zo op het juiste niveau. Zoek daarna alle onderdelen in verband met de 4WD-schakelaar circuit en de uitstraling voor de hand liggende fysieke schade. Op basis van het specifieke voertuig, kan dit circuit verscheidene componenten zoals de verdeelbak, schakelaars, elektromagneten, de PCM en TCM nemen. Voer een grondige visuele inspectie van de bijbehorende bedrading te controleren op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden, of verbranden vlekken. Vervolgens is aan de connectoren en aansluitingen te controleren op veiligheid, corrosie en beschadigde pennen. Dit proces moet alle bedrading connectors en verbindingen naar alle componenten, inclusief de PCM en TCM. Verwezen naar de specifieke technische gegevens voor het voertuig om de configuratie te controleren en of er een zekering of zekering-staat koppeling in het circuit is opgenomen.

  Geavanceerde punten

  De geavanceerde stappen worden erg voertuig specifieke en vereisen de juiste geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren. Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig.

  Spanningcontroles

  De referentiespanning en het aanvaardbare bereik kan variëren afhankelijk van het specifieke voertuig en de circuitconfiguratie . Specifieke technische gegevens omvatten het oplossen van problemen charts en de juiste volgorde te volgen helpen u met een nauwkeurige diagnose te stellen.

  Als dit proces identificeert de afwezigheid van een stroombron of gemalen, kan de continuïteit tests nodig zijn om de integriteit van controleren de bedrading, connectoren en andere componenten. Continuïteitstest moet altijd worden uitgevoerd terwijl de stroom verwijderd uit het circuit en de normale waarden voor bedrading en aansluitingen moet 0 ohm weerstand. Weerstand of geen continuïteit een indicatie foutieve bedrading die open of kortgesloten en moet worden gerepareerd of vervangen. Een continuïteitstest van de PCM of TCM aan het frame van de goede werking de bodem geen riemen en aarddraden bevestigen. De aanwezigheid van resistentie is een indicatie van een slecht contact of mogelijke corrosie.

  Wat zijn gewone reparaties voor deze code?

 • 4WD schakelaar vervangen of solenoïde
 • Cleaning corrosie van connectors
 • repareren of vervangen van defecte bedrading
 • Het vervangen van defecte zekering of zekering-staat link (indien van toepassing)
 • repareren of vervangen van defecte begane straps
 • Flashing of het vervangen van de PCM of TCM
 • veelgemaakte fout

 • het vervangen van de 4WD-schakelaar of de overdracht geval wanneer defecte bedrading waardoor deze code door de PCM of TCM in te stellen.
 • Hopelijk is de informatie in dit artikel is nuttig om u te wijzen in de goede richting geweest om het probleem te verhelpen met uw 4WD-switch circuit fout code. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig altijd voorrang zou moeten nemen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0838 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X