P0806 Clutch Position Sensor Circuit Range / performance

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0806 Clutch Position Sensor Circuit Range / performance

P0806 Clutch Position Sensor Circuit Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Clutch Position Sensor Circuit Range / performance

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Dodge, Ford, Smart, Land Rover, Chevrolet, Chrysler, Jeep, Mercedes, Toyota, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie .

OBD-II foutcode P0806 en voorschriften P0805, P0807, P0808, P0809 en P080A behoren bij de koppeling positiesensor circuit. Deze schakeling wordt gecontroleerd door de Power Control Module (PCM) of Transmission Control Module (TCM) op basis van het specifieke voertuig.

Het doel van de koppeling positiesensor circuit om de status van de koppeling te controleren op een handgeschakelde versnellingsbak. Deze werkwijze wordt bewerkstelligd door het lezen van de uitgangsspanning van de koppeling positiesensor die aangeeft wanneer de koppeling aangrijpt. De koppeling positiesensor veelal een aan / uit schakelaar gemonteerd nabij het koppelingspedaal voetpedaal op de draagbeugel in de meeste gevallen. Constante spanning is typisch aanwezig aan één zijde van de schakelaar en de contacten gesloten door dat de koppeling overbrengen spanning op de starter of startrelais. Deze basisketen en schakelaar voorkomt het starten voorafgaand aan aangrijpen van de koppeling.

Wanneer de PCM of TCM detecteert spanning of weerstand in de koppeling positiesensor circuit dat buiten het verwachte bereik of andere prestatieproblemen, code P0806 wordt ingesteld en het motor licht of het doorgelaten waarschuwingslamp brandt

koppeling positiesensor.

Wat is de ernst van deze DTC?

de ernst van deze code is normaal matig, maar P0806 kunnen ernstig zijn als het voertuig begint met de koppeling vrij maken van een veiligheidsprobleem

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P0806 foutcode kunnen zijn:.

 • motor wil niet starten
 • motor zal starten zonder dat de koppeling
 • Aandrijftechniek waarschuwingslamp verlichte
 • ‘motor controleren licht verlicht
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  Oorzaken voor deze P0806 code kan zijn:?

 • Koppeling defect positiesensor
 • defecte of beschadigde bedrading
 • losse of defecte regeleenheid aardingstrip
 • gecorrodeerde, beschadigd of losse connector
 • zekering of smeltveiligheden kunnen verbinding (indien van toepassing)
 • defecte PCM of TCM
 • Wat zijn enkele stappen P0806 het oplossen van problemen?

  de eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is om de Technical service Bulletins (TSB’s) onderzoek voor de specifiek voertuig op jaar, model en power plant. In sommige gevallen kan dit een veel tijd besparen op de lange termijn door te wijzen u in de juiste richting.

  De tweede stap is om de koppeling positie sensor schakelaar en look voor de hand liggende fysieke schade te lokaliseren. Voer een grondige visuele inspectie van de bijbehorende bedrading te controleren op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden, of verbranden vlekken. Vervolgens is aan de connectoren en aansluitingen te controleren op veiligheid, corrosie en beschadigde pennen. Dit proces moet alle bedradingsconnectors en verbindingen met de koppeling positiesensor schakelaar, PCM, voorgerecht en het startrelais. Raadpleeg de specifieke technische gegevens van het voertuig om te zien of een zekering of een zekering-able link in het circuit is opgenomen.

  Geavanceerd Steps

  De geavanceerde stappen worden zeer specifieke voertuig en eisen dat de eigenen geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren. Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig. Specifieke technische gegevens omvatten het oplossen van problemen charts en de juiste volgorde te volgen helpen u met een nauwkeurige diagnose te stellen.

  Spanning Controles

  Als de koppeling wordt ontkoppeld moeten er op de juiste wijze 12 volt aan de ene kant van de sensor. Als de koppeling is ingeschakeld moet je de spanning aan beide zijden van de sensor te hebben. De startrelais of starter moet ook vermogen op basis van de configuratie.

  Als dit proces identificeert het ontbreken van een voedingsbron of gemalen, kan continuïteitstesten nodig om de integriteit van de kabels, connectoren controleren en andere componenten. Continuïteitstest moet altijd worden uitgevoerd terwijl de stroom verwijderd uit het circuit en de normale waarden voor bedrading en aansluitingen moet 0 ohm weerstand. Weerstand of geen continuïteit een indicatie foutieve bedrading die open of kortgesloten en moet worden gerepareerd of vervangen. Een continuïteitstest van de PCM of TCM controle om het frame van de bruikbaarheid in de bodem geen riemen en aarddraden bevestigen. De aanwezigheid van de weerstand is een indicatie van een losse verbinding of mogelijke corrosie.

  Wat zijn een aantal veel voorkomende reparaties voor deze code?

 • Cleaning corrosie van connectors
 • Reparatie of vervanging van beschadigde bedrading
 • vervanging zekering of smeltveiligheden kunnen link (eventueel)
 • Reparatie of vervanging van beschadigde gemalen banden
 • knipperend of vervangen PCM of TCM
 • Common fout

 • de starter vervangen, startrelais of regeleenheid wanneer de koppeling positiesensor of beschadigde draden probleem veroorzaakt.
 • Hopelijk is de informatie in dit artikel is nuttig om u te wijzen in de juiste richting om het probleem met de koppeling positie sensor circuit foutcode te corrigeren zijn. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig altijd voorrang zou moeten nemen.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0806 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  "Foutcode definitief verwijderen, DTC Foutcode functie voor p0806 uitschakelen in het ECU"

  In het uiterste geval hebben we zelfs de mogelijkheid de specifieke DTC p0806 definitief te verwijderen en de functie van de specifieke foutcode in het ECU uit te schakelen. Alle andere foutcode functies blijven dan gewoon werkzaam ter bescherming van de motor. Dit is wat anders dan het wissen van een foutcode met een diagnose apparaat. Wij hebben de mogelijkheid de functie van de specifieke foutcode definitief te verwijderen waardoor deze ook nooit meer terug komt. Ook noodloop die onstaat op de specifieke foutcode kan zo in de meeste gevallen worden verholpen

  Essentiele foutcodes verwijderen wij niet aangezien dit schadelijk kan zijn voor de auto op lange termijn.

  Voorbeelden, Het gaat om foutcodes gerelateerd aan:
  -klopsensoren,
  -distributie timing,
  -eerste lambda sensoren voor de catalysator,
  -versnellingsbak,
  -overboost, underboost

  Het verwijderen van deze bovenstaande foutcodes kan desastreuze gevolgen hebben.
  We raden aan de mechanische oorzaak te verhelpen in geval van deze specifieke foutcodes.

  Maak een afspraak voor definitieve verwijdering van p0806

  X