P0802 Transmission Control System MIL Request Circuit / Open

Home » OBD Codes » P0800-P0899 » P0802 Transmission Control System MIL Request Circuit / Open

P0802 Transmission Control System MIL Request Circuit / Open

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Transmission Control System MIL Request Circuit / Open

Wat betekent dat?

Deze diagnostische problemen code (DTC ) is een generieke code aandrijflijn en geldt voor veel OBD-II voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Chevrolet, Kia, GMC, Dodge, Ford, Ram, enz. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Als de auto een code P0802 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een ingaand datasignaal aangeeft dat de transmissie (ASR) storingen die de storing controlelampje (MIL) belichting nodig heeft gedetecteerd heeft gekregen.

de overdracht besturingsmodule (TCM) kan stand-alone eenheid, maar wordt meestal geïntegreerd in een enkele behuizing met de motorregeleenheid (ECM). Dit wordt als PCM genoemd.

De PCM gebruikt ingangssignalen van verschillende motor en overbrenging sensoren automatische transmissie schakelstrategie berekenen. Een hogedrukpomp (binnen het transmissiebereik) dwingt fluïdum door het kleplichaam en in de sprag samenstel; naast het smeren en koelen van de transmissie. De hoge drukvloeistof kan de koppelingen te scheiden van het klemorgaan even zodat de overbrengingsverhouding gelijkmatig kan worden gewijzigd. Eén of meer elektronische drukregeling (EPC) spoelen helpen om de vloeistofdruk te regelen. Elektronische druk (EP) sensoren de PCM met relevante gegevens over fluïdumdruk op verschillende punten in de transmissie. Elektronisch schakelen elektromagneten worden gebruikt om de stroming van fluïdum onder hoge druk onderbreken zodat de transmissie schakelt versnellingen bij geboden. De PCM toepassingen spanning ingangssignalen van de ingaande snelheidssensor en zendvermogen snelheidssensor te bepalen of de transmissie efficiënt verschuift.

Zoals vele andere automaat storingen, een Overbrengingsregelsysteem code kan worden veroorzaakt door ofwel een elektrisch of mechanisch defect. Als de PCM een storing die MIL verlichting vereist detecteert, wordt een code P0802 worden opgeslagen en MIL verlichte

Een normale transmissie regeleenheid:

Wat is de ernst van de DTC?

Een opgeslagen code P0802 aangeeft dat een potentieel ernstige TCS storing wordt gedetecteerd. Voorwaarden die hebben bijgedragen tot een code van deze aard wordt opgeslagen moet snel worden verholpen als mogelijk te maken.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

De symptomen van een P0802 foutcode kan onder andere:

 • Onregelmatige of agressieve verschuiving
 • Vertraagde of geen versnellingsgrijping
 • De transmissie kan worden in slap in modus
 • geplaatst

  Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Defecte TCM of PCM
 • kortgesloten of geopend transmission control circuits
 • Controller programmeerfout
 • Wat zijn enkele stappen P0802 het oplossen van problemen?

  Bij de diagnose van automatische transmissie codes, je moet beginnen door ervoor te zorgen dat de transmissie vloeistof schoon is en dat de overdracht, indien gevuld tot het juiste niveau. Als het vloeistofniveau laag is, zoekt de bron van het lek en reparatie van de aandoening. Vul de transmissie met de remvloeistof en versturen.

  Als de vloeistof overmatig donker en geuren sterk gebrande wrijvingsmateriaal, zal moeten worden vervangen. Dit kan worden bewerkstelligd door verwijdering van de transmissie pan (en aftappen van de koppelomvormer) of spoelen van de transmissie (aanbevolen). Hoe dan ook, wil je het filter te vervangen op dit moment. Bij het verwijderen van de pan van de transmissie, zorg om het behoud van wat puin daarin kunnen zijn geland. Als de pan is relatief vrij van afval kunt u ervan uitgaan dat de koppelingen zijn mechanisch intact. Indien er een overmatige hoeveelheid wrijvingsmateriaal in de pan (en vast aan de magneet), zal de transmissie- opnieuw opbouwen van een vakman.

  Een diagnose scanner, een digitale volt / ohmmeter (DVOM) , en een bron van specifieke voertuig diagnostische informatie nodig zal zijn om een ​​code P0802 vast te stellen.

  U kunt uw bron van informatie over het voertuig te gebruiken om een ​​technische dienst bulletin (TSB) die overeenkomt met het jaar voertuig, make lokaliseren, en modelleren; evenals de grootte van de motor, code / s opgeslagen, en symptomen vertoonden. Als je er een te vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Met de overdracht gevuld tot het juiste niveau met de aanbevolen vloeistof, ga dan verder met de eerste stap van de diagnose.

  Stap 1

  met de scanner (met het voertuig diagnose-aansluiting) ophalen alle opgeslagen codes en relevante freeze frame data. Het is een goed idee om deze informatie te noteren voor het wissen van de codes dan proefrit met het voertuig totdat de PCM ofwel gaat gereedheid modus of de code opnieuw wordt ingesteld.

  Als de PCM gaat bereidheid mode op dit moment, de code is onderbroken en kunnen veel moeilijker te diagnosticeren. Als dit het geval is, de voorwaarden die hebben bijgedragen aan de code opgeslagen moet verslechteren voordat een nauwkeurige diagnose kan worden gesteld.

  Stap 2

  Als de code wordt onmiddellijk teruggesteld, de volgende stap van uw diagnose zal vereisen dat u zoeken uw voertuig bron van informatie voor diagnostische flow-charts, connector pin-out charts, uitzicht connector gezicht, en het testen van onderdelen procedures / specificaties.

  stap 3

  Gebruik DVOM om testspanning en aarde circuits bij TCM / PCM. Als de spanning en aarde worden gedetecteerd, gebruikt om de DVOM regeluitgang controleren. Begin met testen componenten en sensoren in verband met specifieke symptomen. Alle onderdelen die niet voldoen aan de aanbevolen specificaties moet defect worden beschouwd.

  Stap 4

  Als er geen transmission control onderdelen zijn mislukt, gebruik dan de DVOM om testsysteem circuits. Het spanningsverlies testmethode werkt goed voor deze taak. Koppel alle controllers van het circuit voor de test tegen het DVOM.

 • Test TCM / PCM zekeringen van het circuit geladen verkeerde diagnose
 • voorkomen

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0802 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X