P07B5 Transmission Park Position Sensor / Schakelaar “A” Circuit Prestaties / Low

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P07B5 Transmission Park Position Sensor / Schakelaar “A” Circuit Prestaties / Low

P07B5 Transmission Park Position Sensor / Schakelaar “A” Circuit Prestaties / Low

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Aandrijftechniek Park Position Sensor / Schakelaar A Circuit lage prestaties

Wat betekent dat?

Dit is een generiek aandrijflijn storingscode (DTC) en geldt voor OBD-II voertuigen die een transmissie parkeerpositie schakelaar / sensor hebben. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Dodge, Ford, Toyota, Land Rover, VW, Chevrolet, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Trouble code P07B5 is een van de mogelijke codes behorende het Transmissie Park positiesensor / Switch ” A ” . Circuit

Deze code is een indicatie dat de Motormanagementsysteem (PCM) een storing die van invloed is op de werking van de transmissie parkeerstand sensor / schakelaar & quot heeft gedetecteerd; B ” circuit. De codes die vaak worden geassocieerd met zenderpark positiesensor / switch ” A ” kring storingen zijn P07B2, P07B3, P07B4, P07B5, P07B6 en P07B7. De specifieke situatie bepaalt de code geactiveerd door de PCM en check engine licht of de dienst motor snel licht brandt

Het doel van de transmissie parkeerstand sensor / schakelaar ” A ” schakeling is de status van de transmissie controleren. Deze schakeling stuurt een signaal naar de PCM wanneer de transmissie is geplaatst in de parkeerstand. Op basis van het specifieke voertuig deze schakeling is gewoonlijk een veiligheidskenmerk om de starter te voorkomen dat aangrijpt op de automaat tussen versnelling

Code P07B5 wordt door de PCM wanneer de verzending parkeerpositie sensor / schakelaar & quot.; A ” circuit wordt gedetecteerd als met lage prestaties.

Wat is de ernst van deze DTC?

De ernst van deze code is afhankelijk van het specifieke storing en de ernst niveau kan ontwikkelen indien er niet corrigerend Tijdig. Deze code kan een veiligheidsprobleem geworden die onmiddellijke aandacht als de starter zal gaan met de auto in de versnelling

Foto van een park / neutrale stand schakelaar.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

Symptomen van een P07B5 foutcode kunnen omvatten:

 • voertuig start niet (startmotor niet inlaten)
 • starter zal beginnen bij het voertuig in versnelling
 • Een verlichte Dienst Engine Binnenkort Light
 • Check Engine brandt
 • Aandrijftechniek mag niet verschuiven van park
 • Aandrijftechniek mag niet verschuiven naar park
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P07B5 code kan zijn:?

 • Defecte zenderpark positiesensor / switch
 • gecorrodeerde of beschadigde connector
 • beschadigde of verkeerde bedrading
 • Defecte PCM
 • Wat zijn enkele P07B5 trou PROBLEEM– stappen?

  De eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is om de Technical Service Bulletins onderzoeken voor bekende problemen met de specifieke voertuig.

  Toon alle componenten behoort bij het zenden parkeerpositie sensor / schakelaar ” A ” circuit. Dit zal de verzending parkeerpositie sensor / schakelaar, bedrading, connectoren en de PCM een simplex systeem. Op basis van de specifieke jaar, merk en model van het voertuig deze schakeling kan verder componenten bevatten. Nadat deze componenten zich bevinden, moet een grondige visuele inspectie worden uitgevoerd om alle bijbehorende bedrading en aansluitingen controleren op zichtbare gebreken zoals afkrabben, wrijving, blanke draden of verbranden vlekken. De connectors moeten ook worden gecontroleerd op corrosie opbouw of beschadigde pinnen.

  Geavanceerd Steps

  De geavanceerde stappen worden zeer specifieke voertuig en hebt de juiste geavanceerde apparatuur om nauwkeurig uit te voeren. Deze procedures vereisen een digitale multimeter en de specifieke technische referenties voor het voertuig. Voltage eisen zullen variëren afhankelijk van het specifieke jaar, merk en model van het voertuig.

  Circuit Controles

  Voltage eisen zullen variëren op basis van de specifieke voertuig, de transmissie park positie sensor / schakelaar schakelingsconfiguratie en de onderdelen opgenomen. Technische gegevens moeten worden gerelateerd aan het juiste spanningsbereik voor de transmissie parkeerpositie sensor / schakelaar en de geschikte sequentie probleemoplossing volgen verkrijgen. De juiste spanning ingevoerd naar een sensor / schakelaar zonder spanningsuitgang normaliter een indicatie van interne storing.

  Als dit proces identificeert het ontbreken van een voedingsbron of gemalen, kan continuïteitstesten nodig zijn om de toestand van de bedrading en aansluitingen te controleren. Continuïteit testen worden altijd uitgevoerd met de kracht verwijderd van het circuit en de normale waarden moet 0 ohm weerstand, tenzij anders aangegeven door de technische gegevens. Weerstand of geen continuïteit een indicatie foutieve bedrading of connectors die zijn kortgesloten of open en moet worden gerepareerd of vervangen.

  Common Reparatie

 • het zenderpark positiesensor vervangen / switch
 • Cleaning corrosie connectoren
 • repareren of vervangen bedrading
 • knipperend of vervangen PCM
 • Hopelijk de informatie dit artikel is nuttig om u te wijzen in de goede richting geweest om het probleem te verhelpen met uw het zenderpark positiesensor / switch circuit. Dit artikel is strikt informatief en de specifieke technische gegevens en service bulletins voor uw voertuig moet altijd voorrang.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p07b5 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X