P079B Transmission Friction Element “B” Slip gedetecteerd

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P079B Transmission Friction Element “B” Slip gedetecteerd

P079B Transmission Friction Element “B” Slip gedetecteerd

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Aandrijftechniek Friction Element B Slip gedetecteerd

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische code (DTC) en gewoonlijk van toepassing op OBD-II voertuigen met een automatische transmissie. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Chevrolet, GMC, Toyota, VW, Ford, Honda, Dodge, Chrysler, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Transmission wrijvingselement. Vrij vage omschrijvingen het feit dat er tal wrijvingselementen betrokken bij de mechanische werking van een automatische transmissie (A / T) beschouwen. Niet te vergeten handgeschakelde transmissies ook soortgelijke wrijving materialen te gebruiken (dat wil zeggen de koppeling).

In dit geval, ik vermoed dat we verwijzen naar een A / T. De symptomen en de oorzaken variëren sterk afhankelijk van veel dingen, maar het is belangrijk om kennis te nemen, de eerste ding om te overwegen is de algehele gezondheid van de automatische transmissie en vooral uw ATF (Automatic Transmission Fluid).

Problemen met de interne wrijving materialen in de A / T zeer waarschijnlijk zal leiden tot grillige rijomstandigheden zover schakelmoment, koppel, onder talloze andere gevolgen voor deze fout betreft. Abnormaal gepaarde banden, onvoldoende opgepompte banden, dit soort dingen hebben de neiging om interne slippen veroorzaken gezien de asymmetrische omstandigheden. Dat gezegd zijnde, hiermee rekening te houden bij het overwegen van de functionaliteit van de aandrijflijn en het oplossen van eventuele storingen. Installeer een gebruikte band de laatste tijd? Zelfde maat? Controleer de zijwand van de band om dit te verifiëren. Soms kunnen kleine verschillen indirect leiden tot problemen als deze.

In het algemeen, wanneer de ECM (Engine Control Module) dit P079B code en verwante degenen activeert, het is proactief geweest monitoring en het aanpassen van andere sensoren en systemen in orde om een ​​goede zelfdiagnose te garanderen. Dus, wees gerust, moet u dit aan te pakken voordat u uw dagelijkse behoeften rijden hierdoor weer verder mogelijke problemen. Dit kan een eenvoudige oplossing, zeker mogelijk zijn. Wel kunnen ook een complexe interne elektrische storing (d.w.z. korte, open, water binnendringen) zijn. Zorg ervoor dat u verwerven hulp dienovereenkomstig hier, maak zelfs profs gemakkelijk over het hoofd fouten die kosten duizenden, spreek uit ervaring hier.

De brief in casu ” B “, kunnen ook een aantal verschillende mogelijke onderscheiding. Mogelijk maken met een specifieke schakeling / draad of u te maken met een bepaalde frictie element in de transmissie. Dit alles gezegd hebbende, altijd bij uw service handleiding voor specifieke locaties, onderscheidingen en andere dergelijke specificaties

Code P079B wordt vastgelegd door de ECM als het slip in detecteert de interne ” B ” frictie element in de transmissie.

Wat is de ernst van deze DTC?

Zoals eerder vermeld, is dit niet iets dat ik onbeheerd zou verlaten, vooral als u actief gebruik maakt van de voertuig met de fout (en) aanwezig is. Je moet dit zeker prioriteit. Nou, als het besturen van uw voertuig is een noodzaak, dagelijks

Foto en weggesneden van een automatische transmissie.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P079B foutcode kunnen zijn:?

 • Ongelijke behandeling
 • Transmission glijden
 • Onregelmatige verschuiven
 • Afwijkende schakelpatronen
 • Harde shift selectiesysteem
 • ATF (Automatic Transmission Fluid) lek
 • Lage koppel
 • Abnormale uitgangsvermogen
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  Oorzaken hiervoor P079B wrijvingselement slip code kunnen omvatten:

 • Low ATF
 • Worn wrijvingselement (intern)
 • Dirty ATF Oorzaken
 • De bedrading kwestie (bijvoorbeeld het open, korte, schuren, warmte schade)
 • ongelijke bandenmaat
 • Issue waardoor ongelijke toerental / omtrek (bijv laag bandenspanning, remmen geplakt, enz.)
 • TCM (Tra nsmission Control Module) uitgave
 • ECM (Engine Controls Module) uitgave
 • Water schade aan de module en / of harnas
 • Wat zijn enkele P079B het oplossen van problemen stappen?

  de eerste stap in het oplossen van problemen voor storingen is om de Technical service Bulletins onderzoeken voor bekende problemen met de specifieke voertuig.

  Geavanceerde diagnostische stappen worden zeer specifiek en kan het voertuig vereisen de juiste geavanceerde apparatuur en kennis om nauwkeurig uit te voeren. We nemen basisstappen onder, maar verwijzen naar een jaar voertuig / merk / model / powertrain specifieke reparatie gids voor specifieke stappen voor uw auto.

  Basic Step # 1

  Het is noodzakelijk dat u volg basisonderhoudsprocedures derhalve op dit punt, voor zover de gezondheid van de transmissie gaat, beginnen bij de vloeistof. Uw ATF (Automatic Transmission vloeistof) moet schoon, vrij van vuil te zijn en ook de juiste onderhoudsschema’s moeten worden gevolgd om meer fouten als dit in de toekomst te voorkomen. Als je niet meer weet de laatste transmissie is onderhouden (dat wil zeggen filter + vloeistof + pakking), is het een goed idee om dit te doen voordat u verder gaat. Wie weet kan er een beetje van puin in uw olie die intern wordt gevangen zijn. Het kan alleen een eenvoudige service, dus zorg ervoor dat u op de hoogte van de laatste A / T dienst die u hebt gedaan bent

  . OPMERKING: Zorg ervoor dat u de juiste ATF voor uw specifieke merk en model

  Basic Step # 2

  het meest waarschijnlijk, wanneer het proberen om de connector / harnas voor dit systeem te vinden, moet u een verbindingsconnectorkast vinden. Er kan één & quot zijn; meester ” connector dus zorg ervoor dat u werkt met de juiste door te verwijzen naar de handleiding. Zorg ervoor dat de connector zelf goed vast zit om een ​​goede elektrische verbinding te verzekeren. Wanneer de connector op de A / T, kan deze onderhevig zijn aan trillingen die ertoe kunnen leiden verbindingen losraken of fysiek beschadigen. Niet te vergeten, de mogelijkheid van ATF aan op de aansluitingen en draden veroorzaken toekomst of huidige problemen te verzadigen.

  Basic Stap # 3

  Het is altijd verstandig om bewust te zijn van de algemene toestand van uw voertuig. Gezien het feit dat, zoals in dit geval, kunnen andere systemen rechtstreeks van invloed op andere systemen. Ongelijke banden, versleten ophangingonderdelen, onjuiste wielen, al deze kunnen en zullen problemen in dit systeem zand veroorzaken mogelijk ook anderen, dus zelfs dingen uit, en je kan ontdoen van deze code.

  In dit artikel is strikt uitsluitend bedoeld ter informatie en de technische gegevens en service bulletins voor een bepaald voertuig moet altijd voorrang.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p079b te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X