P0736 Reverse onjuist overbrengingsverhouding

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P0736 Reverse onjuist overbrengingsverhouding

P0736 Reverse onjuist overbrengingsverhouding

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Reverse Onjuiste Gear Ratio

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke OBD-II powertrain code. Het wordt beschouwd als generiek, omdat het geldt voor alle merken en modellen van voertuigen (1996-nieuwer), hoewel specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van het model.

Wat betekent dat?

moderne voertuigen met een automatische transmissie / transaxels gebruik koppelomvormer tussen motor en transmissie naar het motorkoppel te voeren en de achterwielen.

Deze code is weergegeven in voertuigen met een automatische versnellingsbak als er een probleem verschuiving achteruit schakelen of tijdens het rijden achteruit. De automatische transmissie verandert de uitgangsrichting om het voertuig achteruit beweegt en wordt meestal handmatig gecontroleerd door hydraulische druk zelfs computergestuurde transmissies.

De motorregeleenheid (ECM), Motormanagementsysteem (PCM) of Transmission control Module (TCM) gebruikt inbreng van verschillende sensoren voor de goede werking van de transmissie en de onderdelen controleren. Motortoerental wordt vaak berekend tegen de transmissiesnelheid sensor overbrengingsverhouding en koppelomvormer slip bepalen. Als de berekening van de gewenste waarde niet overeenkomt, wordt de diagnostische foutcode is ingesteld en de Check Engine lamp verlicht. Onjuiste verhouding codes vereisen typisch een geavanceerde mechanische vermogen en de diagnostische instrumenten

. Opmerking: Deze code is vergelijkbaar met P0730, P0730, P0731, P0732, P0733, P0734 en P0735. Als er andere transmissie codes, reparatie die problemen eerst alvorens verder te gaan met een onjuiste overbrengingsverhouding code

Symptomen

De symptomen van een P0736 foutcode kunnen zijn:.

 • Check Engine Light verlicht (Storing lampje)
 • Vertraagde shift of niet schakelen naar de achteruitversnelling
 • Aandrijftechniek uitglijden
 • mogelijke oorzaken

  Oorzaken van deze DTC kunnen zijn:

 • Laag of vuile transmissie vloeistof
 • mechanische fout in de transmissie
 • Internal blokkade binnen transmissie hoofdbesturingseenheid
 • Defecte Schakelmagneetklep
 • Defecte Transmissieregelmodule
 • Diagnostic / reparatiestappen

  altijd zeker controleer vloeistofniveau en conditie voordat nieuwe diagnose. Onjuist vloeistofpeil of vervuild fluïdum kan verschuiven problemen die meerdere versnellingen beïnvloedt. Indien slechts één verkeerde verhouding code wordt weergegeven proefrit het voertuig te bepalen of het toestel daadwerkelijk werkt.

  De transmissie interne koppelingen en banden worden gewoonlijk door een solenoïde of via fluïdumdruk. Als er een elektrisch probleem met een Schakelmagneetklep moet een code specifiek voor die fout ook worden weergegeven. Corrigeer de elektrische kwestie alvorens verder te gaan. Geblokkeerde vloeistofdoorgang in de overdracht kan ook leiden tot het voertuig niet de achteruit versnelling, als er meerdere verkeerde verhouding codes maar de transmissie presteert zoals verwacht, kan er een mechanisch probleem met de koppelomvormer, transmissie hoofdbesturingseenheid of druk problemen .

  Als er meerdere verkeerde verhouding codes en verschuiving problemen, maar niet allemaal getoonde storing kan een mechanisch probleem intern in de transmissie, of een fluïdumdruk / geblokkeerde doorgang in de belangrijkste controle. Een Schakelmagneetklep die controles meerdere versnellingen ook in gebreke is gebleven als er een inwendige verstopping of fluïdumdruk probleem. Als een gewoon probleem met de solenoïde die bestuurt de tandwielen, een code moet worden getoond specifiek voor de solenoïde schuld.

  achteruitversnelling in de transmissie typisch niet door een solenoid, is volledig hydraulisch . Als de verzending niet de achteruit versnelling, is er waarschijnlijk een mechanisch of druk probleem veroorzaakt het probleem.

  Het kan nodig zijn een geavanceerde diagnostische gebruiken scanner te bepalen welke versnelling wordt geboden door de transmissie en te bepalen of het motortoerental gelijken met de berekende uitgaande toerental van de transmissie sensor.

  Geavanceerde kennis verzendbewerking en revisie is vaak nodig om een ​​dergelijke storing te herstellen. Raadpleeg de fabriek service manual voor specifieke voertuig diagnostische procedures.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0736 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X