P0733 Gear 3 Onjuiste verhouding

Home » OBD Codes » P0700-P0799 » P0733 Gear 3 Onjuiste verhouding

P0733 Gear 3 Onjuiste verhouding

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Gear 3 Onjuiste Ratio

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke OBD-II powertrain code. Het wordt beschouwd als generiek, omdat het geldt voor alle merken en modellen van voertuigen (1996-nieuwer), hoewel specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van het model.

Wat betekent dat?

moderne voertuigen met een automatische transmissie / transaxels gebruik koppelomvormer tussen motor en transmissie naar het motorkoppel te voeren en de achterwielen.

Deze code is weergegeven in voertuigen met een automatische versnellingsbak als er een probleem verschuiving in de 3de versnelling of tijdens het rijden in de 3e versnelling. De computergestuurde automatische transmissie gebruikt meerdere overbrengingsverhoudingen rijsnelheid te verhogen terwijl het maximaliseren van het vermogen van de motor. Nieuwere auto’s kunnen meer dan vier versnellingen om het brandstofverbruik te verbeteren. De computer bepaalt wanneer opschakelen of lagere versnellingen gebaseerd op gasklep toerentalstand versus vehikel.

De motorregeleenheid (ECM), Motormanagementsysteem (PCM) of Transmission Control Module (TCM) gebruikt ingang van verschillende sensoren voor de goede werking van de transmissie en de onderdelen controleren. Motortoerental wordt vaak berekend tegen de transmissiesnelheid sensor overbrengingsverhouding en koppelomvormer slip bepalen. Als de berekening van de gewenste waarde niet overeenkomt, wordt de diagnostische foutcode is ingesteld en de Check Engine lamp verlicht. Onjuiste verhouding codes vereisen typisch een geavanceerde mechanische vermogen en de diagnostische instrumenten

. Opmerking: Deze code is vergelijkbaar met P0730, P0730, P0731, P0732, P0734, P0735 en P0736. Als er andere transmissie codes, reparatie die problemen eerst alvorens verder te gaan met een onjuiste overbrengingsverhouding code

Symptomen

De symptomen van een P0733 foutcode kunnen zijn:.

 • Check Engine Light verlicht (Storing lampje)
 • Vertraagde shift of niet een verschuiving in de 3de versnelling
 • Aandrijftechniek uitglijden
 • Verlies van brandstofverbruik
 • mogelijke oorzaken

  Oorzaken van deze DTC kunnen zijn:

 • Laag of vuile transmissie vloeistof
 • mechanische fout in transmissie
 • Internal verstopping in transmissie hoofdbesturingseenheid
 • Defecte Schakelmagneetklep
 • Defecte Transmissieregelmodule
 • Diagnostic & Reparatiestappen

  Zorg er steeds voor vloeistofniveau en staat controleren voordat nieuwe diagnose. Onjuist vloeistofpeil of vervuild fluïdum kan verschuiven problemen die meerdere versnellingen beïnvloedt. Indien slechts één verkeerde verhouding code wordt weergegeven proefrit het voertuig te bepalen of het toestel daadwerkelijk werkt.

  De transmissie interne koppelingen en banden worden gewoonlijk door een solenoïde of via fluïdumdruk. Als er een elektrisch probleem met een Schakelmagneetklep moet een code specifiek voor die fout ook worden weergegeven. Corrigeer de elektrische kwestie alvorens verder te gaan. Geblokkeerde vloeistofdoorgang in de overdracht kan ook leiden tot het voertuig niet verschuift in de 3de versnelling, als er meerdere verkeerde verhouding codes maar de transmissie presteert zoals verwacht, kan er een mechanisch probleem met de koppelomvormer, transmissie hoofdbesturingseenheid of druk problemen .

  Als er meerdere verkeerde verhouding codes en verschuiving problemen, maar niet allemaal getoonde storing kan een mechanisch probleem intern in de transmissie, of een fluïdumdruk / geblokkeerde doorgang in de belangrijkste controle. Een Schakelmagneetklep die controles meerdere versnellingen ook in gebreke is gebleven als er een inwendige verstopping of fluïdumdruk probleem. Als een gewoon probleem met de solenoïde die bestuurt de tandwielen, een code moet worden getoond specifiek voor de solenoïde schuld.

  Het kan nodig zijn een geavanceerde diagnostische gebruiken scanner te bepalen welke versnelling wordt bevel van de transmissie, en het bepalen of het motortoerental gelijken met de berekende uitgaande toerental van de transmissie sensor.

  Geavanceerde kennis verzendbewerking en revisie is vaak nodig om een ​​dergelijke storing te herstellen. Raadpleeg de fabriek service manual voor specifieke voertuig diagnostische procedures.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0733 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X