P06C9 cilinder 5 Gloeibougie Incorrect

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P06C9 cilinder 5 Gloeibougie Incorrect

P06C9 cilinder 5 Gloeibougie Incorrect

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Cilinder 5 gloeibougies Onjuiste

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische code ( DTC) en normaliter van toepassing op OBD-II-voertuigen. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van VW, Audi, Ford, GMC, Ram, Chevy, etc. Anecdotally deze code lijkt vooral te vinden op Volkswagen / VW voertuigen. Hoewel algemeen kan de exacte reparatiestappen variabel jaar merk, model en aandrijflijn configuratie.

Wanneer een code P06C9 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een onjuiste mate heeft ontdekt weerstand in het circuit gloeibougies cilinder # 5. Raadpleeg een bron van betrouwbare voertuiginformatie naar de locatie van het nr.5 cilinder bepalen voor uw jaar / merk / model / aandrijving configuratie.

Dieselmotoren verbruiken hoge compressie plaats van vonk zuigerbeweging leiden. Aangezien er geen vonk betrokken, moet cilindertemperatuur worden verhoogd om compressie te maximaliseren. Bougies meten in elke cilinder die verhoging te bereiken.

vaak verward met bougie Bougie voor elke afzonderlijke cilinder wordt geschroefd in de cilinderkop. Accuspanning wordt toegevoerd aan de gloeiplug element via een gloeiplug timer (soms een gloeiplug controller of glow plug module) en / of het PCM. Wanneer voltage correct wordt aangebracht op de gloeiplug, zal het letterlijk gloeien roodgloeiend en steun verlengen de temperatuur. Zodra cilindertemperatuur het gewenste niveau bereikt, wordt de spanning beperkt door de besturingseenheid en de gloeiplug terug naar het normale toestand.

Als de PCM een onverwachte weerstand met de cilinder nr.5 gloeiplug, een code P06C9 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht

De foto van een typische gloeiplug.

Wat is de ernst van deze DTC?

Elke gloeibougie bijbehorende code zal waarschijnlijk gepaard gaan met drivability kwesties. Een opgeslagen code P06C9 moeten worden aangepakt met spoed

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P06C9 foutcode kunnen zijn:.?

 • Overmatige zwarte rook uit de uitlaat
 • motor drivability kwesties
 • Vertraagde motor starten
 • Minder brandstofverbruik
 • ontstekingsfout codes kan worden opgeslagen
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P06C9 brandstof injector code kan zijn:?

 • Mislukte of verkeerde gloeibougie (s)
 • Open of kortgesloten gloeibougie circuit
 • Losse of defecte gloeiplugstekker
 • Defecte gloeibougie timer
 • Wat zijn enkele stappen P06C9 het oplossen van problemen?

  een diagnostische scanner, een betrouwbare bron van informatie over het voertuig, en een digitale volt / ohmmeter (DVOM) zal in om te komen tot een verplicht nauwkeurige diagnose van een code P06C9. Gebruik het voertuig informatiebron om te zoeken naar toepasselijke bulletins technische dienst (TSB). Als je een TSB die overeenkomt met de auto te maken en het model te vinden, symptomen vertoonden, en de code is opgeslagen, zal het u helpen om te komen tot een diagnose te stellen.

  U kan ook nodig zijn om diagnostische flow charts te krijgen, bedrading diagrammen , uitzicht Connectorzijde, verbindingspen uit overzichten, componentlocaties en component testprocedures / specificaties van de informatiedrager bron. Al deze informatie zal nodig zijn om de juiste diagnose van de opgeslagen code P06C9.

  Na het uitvoeren van een zorgvuldige controle van glow plug and glow plug besturingsbedrading en aansluitingen, sluit de diagnose scanner het voertuig diagnostische poort. Nu, op te halen alle opgeslagen codes en freeze frame data en opnemen voor later (voor het geval je het nodig hebt). Vervolgens zou ik een proefrit de auto om te zien of de code P06C9 gereset. Rij tot een van twee dingen gebeurt: Ofwel de PCM komt in gereedheid modus of de code wordt gereset. Als de code wordt gereset, ga verder met de diagnose. Als het niet, heb je te maken met een intermitterende aandoening die eventueel moeten verslechteren voordat een nauwkeurige diagnose kan worden bereikt.

  Zorg ervoor dat u zich niet brandt of het starten van een brand bij het uitvoeren van deze test. Mijn gebruikelijke methode om te testen gloeibougies is om ze te verwijderen en toe te passen accuspanning. Als de gloeibougie gloeit helder rood, is het goed. Als de gloed niet in slaagt om op te warmen, het defect is. In het geval van de opgeslagen code P06C9, wil je de tijd nemen om het te testen met uw DVOM. Als het niet voldoen aan de specificaties van de fabrikant voor de weerstand, beschouwen het defect.

  Als de gloeibougies lijken correct te werken, gebruik maken van de scanner om de gloeibougie timer en test voor batterijspanning (en een grond te activeren ) en gloeiplugstekker (gebruik DVOM). Wanneer geen spanning aanwezig is, test de voeding voor de gloeiplug timer of voorgloeicontrolelampen controller. Test alle gerelateerde zekeringen en relais, zoals aanbevolen door de fabrikant. In de regel, heb ik het best gevonden om testsysteem zekeringen en smeltzekeringen met het circuit geladen. De zekering voor een circuit dat niet is geladen lijken functioneel te zijn (wanneer het niet) en leiden u langs de verkeerde diagnose pad.

  Als alle zekeringen en relais lijken functioneel, gebruik dan de DVOM om testuitgang spanning aan de gloeiplug timer of PCM (ongeacht de oorsprong). Als de spanning wordt gedetecteerd op de gloeibougie timer of PCM, vermoeden dat je een open of kortgesloten circuit. U kunt op zoek gaan naar de oorzaak van de discrepantie of gewoon te vervangen het circuit.

 • Een poging om de verkeerde cilinder een diagnose komt vaker voor dan je zou denken. Bespaar jezelf een hoofdpijn en zorg ervoor dat u het aanpakken van de juiste cilinder voor het begin van uw diagnose
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p06c9 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X