P06A6 Sensor Reference Voltage “A” Circuit Range / performance

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P06A6 Sensor Reference Voltage “A” Circuit Range / performance

P06A6 Sensor Reference Voltage “A” Circuit Range / performance

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Sensor Reference Voltage A Circuit Range / performance

Wat betekent dat?

Deze diagnostische problemen code (DTC ) is een generieke code aandrijflijn, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Ford, Chevrolet, Honda, etc. Hoewel generieke, de specifieke reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van merk / model.

Als de OBD-II voertuig heeft een opgeslagen P06A6 code, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een buiten bereik referentiespanningssignaal of prestatiesprobleem een ​​bepaalde sensor die is gegeven de aanduiding & quot heeft gedetecteerd; a “. De betreffende opnemer wordt meestal geassocieerd met de automatische transmissie, verdeelbak of een van de verschillen.

Een specifiekere sensorcode vrijwel altijd gepaard code. De P06A6 voegt de sensor referentieschakeling spanning buiten bereik of verwachte prestaties. A ‘om de & quot bepalen; locatiesensor en functie van het betrokken voertuig, raadpleeg een betrouwbare voertuiginformatie (b.v. AllDataDIY). Vermoeden dat een PCM programmering opgetreden indien de P06A6 alleen wordt opgeslagen. U moet diagnosticeren en repareren alle andere sensor codes voorafgaand aan de diagnose en het herstel van de P06A6 – maar houd de range / prestatie referentiespanning toestand in het achterhoofd

De sensor in kwestie wordt geleverd met referentiespanning (meestal 5. V) via een geschakelde (bekrachtigd met de sleutel op) circuit. Er zal een grond signaal ook. De sensor zal hetzij de variabele weerstand of elektromagnetische variëteit zijn en zal het circuit te sluiten. Sensorweerstand moet verminderen de druk, temperatuur of snelheid toeneemt en vice versa. Aangezien de veranderingen sensorweerstand (met wisselende omstandigheden) het de PCM een inputspanningssignaal.

Voorbeeld foto van een PCM:

Als de ingangsspanning signaal door de PCM ontvangen, buiten verwachting parameters een P06A6 worden opgeslagen. Een storing controlelampje (MIL) kunnen ook worden belicht. Sommige voertuigen zullen vereisen meerdere rijden cycli (met een falen) voor de MIL te verlichten. Laat de PCM aan de bereidheid te activeren alvorens een reparatie succesvol. Gewoon duidelijk de code, na een reparatie worden uitgevoerd, en rijdt het voertuig gewoonlijk. Als de PCM binnenkomt bereidheid modus, de reparatie was succesvol. Als de code wordt gereset, zal de PCM niet in gereedheid modus en je weet dat er een storing nog steeds bestaat

Ernst & Symptomen

De ernst van deze DTC is mede afhankelijk sensorschakeling ervaart de abnormale spanning situatie. Andere opgeslagen codes moeten worden overwogen voordat een bepaling van de ernst kan worden gemaakt.

De symptomen van een P06A6 code kunnen omvatten:

 • Niet de transmissie verschuiving tussen sport en economie modi
 • Transmission verschuiven storingen
 • Vertraagde (of geen) transmissie aangrijping
 • niet de transmissie schakelen tussen alle wielen en twee-wheel drive modes
 • niet de verdeelbak om verschuiving van laag naar hoge versnelling
 • Gebrek aan voordifferentieel aangrijping
 • Gebrek aan voornaaf aangrijping
 • onregelmatig of helemaal niet snelheidsmeter / kilometerteller
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze motor code zijn onder andere:

 • Bad sensor
 • Defecte of geblazen zekeringen en / of smeltzekeringen
 • defect systeem power relais
 • Open circuits en / of connectors
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  een diagnostische scanner, een digitale volt / ohmmeter ( DVOM), en een betrouwbare informatie bron in het voertuig (zoals All data DIY) zal nodig zijn om een ​​opgeslagen code P06A6 diagnosticeren. Een draagbare oscilloscoop kan ook nuttig blijken in uw diagnose.

  First, raadpleeg uw voertuiginformatie bron naar de plaats en functie van de desbetreffende sensor bepalen, betrekking hebbend op uw specifieke voertuig. Door zichtcontrole van sensorsysteem bijbehorende bedrading en stekkers. Repareren of vervangen van beschadigde of verbrande bedrading, aansluitingen en onderdelen zoals vereist. Ten tweede, sluit u de scanner aan het voertuig diagnostische poort en op te halen alle opgeslagen foutcodes en freeze frame data. Noteer de codes, samen met de volgorde waarin ze werden opgeslagen, en alle gerelateerde freeze frame data, omdat deze informatie nuttig kunnen blijken als de code blijkt te worden onderbroken. Nu kun je verder gaan en duidelijk de code; vervolgens testen rijdt het voertuig te zien of het direct wordt gereset.

  Als de code direct opnieuw in met de DVOM te testen referentiespanning en aarde signalen aan de desbetreffende sensor. Je normaal zou verwachten 5 volt en een basis te vinden in de stekker.

  Ga verder met het testen voelerweerstand en continuïteit niveau als de spanning en aarde signalen bij de stekker zijn. Verkrijgen testen specs van uw voertuig informatiebron en vergelijk uw werkelijke bevindingen aan hen. Sensoren die niet voldoen aan deze specs moeten worden vervangen.

  Koppel alle bijbehorende controllers uit het systeem circuits voorafgaand aan het testen van de weerstand met de DVOM. Doet u dit niet kan resulteren in PCM schade. Als referentiespanning laag is (bij de sensor) Gebruik de DVOM circuit weerstand en controleer continuïteit tussen de sensor en de PCM. Vervanging geopend of kortgesloten circuits nodig. Indien de desbetreffende sensor elektromagnetisch met een heen en weer gaande signaal, gebruikt de oscilloscoop livegegevens controleren. . Focus op glitches en volledig open circuits

  Aanvullende diagnostische informatie:

 • Dit type code wordt in het algemeen als ondersteuning voor een meer specifieke code
 • Een opgeslagen code P06A6 wordt normaal zijn voor de aandrijving
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p06a6 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X