P064F Ongeautoriseerde Software / Calibration gedetecteerd

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P064F Ongeautoriseerde Software / Calibration gedetecteerd

P064F Ongeautoriseerde Software / Calibration gedetecteerd

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Ongeautoriseerde Software / Calibration gedetecteerd

Wat betekent dat?

Dit is een generieke diagnostische foutcode (DTC ) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Acura, Audi, Buick, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Ford, Hyundai, Jaguar, Kia, Nissan, Scion, Toyota, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren afhankelijk van jaar , merk, model en aandrijflijn configuratie.

een opgeslagen code P064F betekent dat de aandrijflijn (PCM) een onbevoegde of niet-opgenomen software of een controllerkalibratie fout is gedetecteerd.

de installatie van de fabriek software en kalibratie van on-board controllers wordt vaak aangeduid als de programmering. Terwijl de meeste programmering wordt uitgevoerd voordat het voertuig aan de eigenaar is afgeleverd, on-board controllers blijven aanpassen aan specifieke omstandigheden en effectiever te leren met het oog op de behoeften van individuele chauffeurs en geografische locaties (onder andere) te ontmoeten. Factoren die spanningspieken, te hoge temperaturen en veel vocht bevatten kunnen bijdragen aan software en kalibratie mislukken.

Het installeren van aftermarket softwareprogramma’s kan leiden tot een code P064F wordt opgeslagen, maar het is meestal tijdelijk. Zodra de PCM leert de software, en de code wordt gewist, zal het meestal niet worden gereset.

Elke keer dat het contact wordt ingeschakeld en de PCM wordt bekrachtigd, meerdere controller zelf-tests worden uitgevoerd. Door het uitvoeren van besturing zelftests, kunnen de PCM seriële data die wordt overgedragen het controller area network (CAN) zodat aan boord controllers correct interfacing volgen. Geheugenfuncties, samen met softwaretoepassingen worden getest op dit moment en ook periodiek getest wanneer het contact in stand ON.

Wanneer een storing wordt gedetecteerd bij de controle controllersoftware / kalibratie code P064F zal . opgeslagen en een storingsindicator (MIL) worden belicht

een normale PCM regelmodule voedingsstroom, opende:

Wat is de ernst van deze DTC?

Een P064F moeten worden als ernstig behandeld, omdat het kan leiden tot diverse motor het starten en / of rijeigenschappen problemen

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

de symptomen van een P064F foutcode kunnen zijn:.?

 • vertraagde of geen motor start-up
 • motor drivability kwesties
 • Andere opgeslagen codes
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  Oorzaken hiervoor code kunnen omvatten:

 • PCM programmafout
 • Defecte controller of PCM
 • De installatie van aftermarket of high performance software
 • Wat zijn enkele stappen P064F het oplossen van problemen?

  Zelfs voor de meest ervaren en goed uitgerust technicus, een code P064F kan bijzonder uitdagend om te diagnosticeren. Zonder toegang tot het herprogrammeren van apparatuur, zal een nauwkeurige diagnose vrijwel onmogelijk zijn.

  Raadpleeg uw voertuig bron van informatie voor de technische dienst bulletins (TSB) dat de code opgeslagen, voertuig repliceren (jaar, merk, model, en de motor) , en symptomen vertoonden. Als u de juiste TSB vinden, kan het nuttig diagnostische informatie opleveren.

  Begin met het aansluiten van de scanner om het voertuig diagnostische poort en het ophalen van alle opgeslagen codes en freeze frame data. U wilt deze informatie op te schrijven, voor het geval de code blijkt een intermitterende één zijn.

  Na het opnemen van alle relevante informatie, schakelt u de codes en proefrit het voertuig (indien mogelijk) totdat de code is reset of PCM binnenkomt readiness stand.

  Als de PCM binnenkomt bereid modus, de code intermitterend en nog moeilijker te diagnosticeren. De voorwaarde, dat de oorzaak van de P064F op te slaan, kan het nodig zijn om te verslechteren alvorens een nauwkeurige diagnose kan worden bereikt. Anderzijds, als de code niet resetten en zonder rijgedrag symptomen vertoonden, het voertuig kan normaal worden gebruikt.

 • testbeheerser aarding op door de negatieve meetkabel van de DVOM te grond en de positieve meetkabel op batterijspanning
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p064f te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X