P0633 startblokkeersleutel niet geprogrammeerd – ECM / PCM

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0633 startblokkeersleutel niet geprogrammeerd – ECM / PCM

P0633 startblokkeersleutel niet geprogrammeerd – ECM / PCM

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

startblokkeersleutel niet geprogrammeerd – ECM / PCM

Wat betekent dat

Dit is een generieke diagnostische problemen? (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Dodge, Ram, Chrysler, Jeep, Chevy, GMC, Cadillac, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Wanneer een code P0633 is opgeslagen, betekent dit dat de motorregeleenheid (ECM) of aandrijflijn (PCM) een startblokkeersleutel u niet herkend heeft gedetecteerd.

De startblokkeersleutel wordt gebruikt om diefstal te voorkomen en elimineren de noodzaak een daadwerkelijk metaal sleutel in het slot cilinders of ontsteking cilinder te plaatsen. Een transponder is geïntegreerd in de startblokkeersleutel fob. Wanneer de handzender binnen een bepaalde afstand van het voertuig, de transponder zendt een signaal naar de ECM / PCM en andere regelaars. Typisch, wanneer de transponder wordt ontvangen, de deuren worden ontgrendeld en de push-to-startknop. Wanneer de startblokkeersleutel van het voertuig wordt bewogen, de deuren vergrendelen en de push-to-startfunctie automatisch uitgeschakeld. De startblokkeersleutel transponder wordt aangedreven door een kleine batterij.

Elke startblokkeersleutel zendt een unieke transpondersignaal. Om de on-board controllers op de transponder signaal te herkennen, moeten ze op de juiste wijze worden geprogrammeerd. De ECM / PCM en veiligheidscontrole module is verantwoordelijk voor het starten en het lichaam besturingsmodule (BCM) is verantwoordelijk voor deur- en romp vergrendelen / ontgrendelen functies.

Het is duidelijk dat, wanneer een van beide een ECM / PCM of een startonderbreker sleutel wordt vervangen, zal moeten worden geprogrammeerd.

Als de ECM / PCM niet in slaagt om te vinden of te herkennen een startonderbreker sleutel, en het voertuig binnenkomst of start-up wordt geprobeerd, zal een code P0633 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) kan worden verlicht. De startblokkeersleutel transponder handtekening wordt vergeleken tussen de ECM / PCM en andere controllers elke keer dat het beveiligingssysteem geactiveerd en de zelftest functie wordt bekrachtigd.

De foto van een PCM terwijl de kap verwijderd:

Wat is de ernst van deze DTC?

Een opgeslagen code P0633 moet worden gecategoriseerd als ernstig. Als de regelaars niet aan de startonderbreker sleutel herkent, (start-up en de portieren worden ontgrendeld engine) belangrijke functies zou kunnen worden uitgeschakeld.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P0633 foutcode kunnen zijn:?

 • Geen start voorwaarde
 • Lock / unlock functies kunnen worden uitgeschakeld
 • Klik voor meer zekerheid kan worden geactiveerd
 • Andere diagnostische codes zal waarschijnlijk worden opgeslagen
 • Wat zijn een aantal van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • Zwakke startblokkeersleutel batterij
 • startblokkeersleutel storing
 • startblokkeersleutel vervangen zonder geprogrammeerde
 • ECM / PCM programmering fout
 • ECM / PCM swapping tussen voertuigen en / of vervangen zonder dat de juiste geprogrammeerde
 • ECM / PCM storing
 • Wat zijn enkele stappen P0633 het oplossen van problemen?

  Als gevolg van de delicate aard van bepaalde parameters die in de bijbehorende controllers moet worden geprogrammeerd (VIN en kilometerstand) , toegang tot het herprogrammeren van apparatuur moet worden beperkt tot gekwalificeerd personeel. Als controller moet worden vervangen, het maken van een succesvolle reparatie zal onmogelijk zijn zonder de middelen om de controller in kwestie opnieuw te programmeren.

  Hoewel de opgeslagen code P0633 kan worden aan controller defect of een soort van een regelaar programmeerfout is waarschijnlijk veroorzaakt door een startblokkeersleutel of transponderbatterij probleem.

  om te komen tot een nauwkeurige diagnose van een code P0633, zult u een diagnostische scanner en een betrouwbare bron van informatie over het voertuig nodig.

  Met de informatiebron voertuig om te zoeken naar toepasselijke bulletins technische dienst (TSB). Als je een TSB die overeenkomt met de auto te maken en het model te vinden, symptomen vertoonden, en de code is opgeslagen, zal het helpen om u te sturen in de richting van een juiste diagnose

  . Let op: Er zijn meerdere bekende TSBs, een voor de Dodge / Chrysler / Jeep voertuigen # 08-030-06, en één voor GM voertuigen # PIT4660B.

  Door de kenmerkende scanner aan het voertuig diagnostische poort, kunt u zien of de ECM / PCM ( en andere controllers) is eigenlijk het herkennen van de startonderbreker sleutel. Deze informatie wordt typisch voorgesteld als slechts een ja of nee zonder specifieke transponder beschrijving. Als de ECM / PCM niet herkent geen startblokkeersleutel, vermoeden dat ofwel de accu leeg is in de sleutelhanger of een onjuiste startblokkeersleutel wordt gebruikt.

  Als een onbedoelde startblokkeersleutel ja signaal op de scanner scherm wordt weergegeven, vermoeden dat de ECM / PCM is vervangen hoeft niets te programmeren om het voertuig aan te passen. Als dit niet het geval is, kunt u ECM / PCM falen of een programmeerfout vermoeden.

  In sommige gevallen, geherprogrammeerd, aftermarket, het uitwisselen van regelaars en startblokkeersleutels kunnen worden gekocht. Als dit mogelijk is, dient u de onderdelen leverancier met de kilometerstand en VIN van het voertuig, en een tweede (fabrieksgeprogrammeerde) startblokkeersleutel.

  Vervanging van elke veiligheidssysteem van het voertuig onderdeel of controller zal het meestal noodzakelijk systeem herprogrammeren

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0633 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X