P0632 kilometerteller niet geprogrammeerd – ECM / PCM

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0632 kilometerteller niet geprogrammeerd – ECM / PCM

P0632 kilometerteller niet geprogrammeerd – ECM / PCM

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Odometer niet geprogrammeerd – ECM / PCM

Wat betekent dat

Dit is een generieke diagnostische code? (DTC) en geldt voor veel OBD-II-voertuigen (1996-nieuwer). Dat kan, maar is niet beperkt tot voertuigen van Mercedes Benz, Ford, Dodge, Ram, Jeep, Hyundai, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

Wanneer een code P0632 is opgeslagen, betekent dit dat de motorregeleenheid (ECM) of aandrijflijn (PCM) een onjuiste of onbestaande kilometerteller (kilometers) lezing heeft gedetecteerd.

Sinds het begin van OBD-II diagnosesystemen, een werkwijze voor het opnemen voertuigkilometers is geprogrammeerd in elke ECM / PCM. Andere controllers (met inbegrip van het instrumentenpaneel control – IPC – module) kan ook worden geprogrammeerd om het aantal kilometers, maar een federaal mandaat eisen die de ECM / PCM is geprogrammeerd als zodanig

De belangrijkste reden voor de overheid en de auto-industrie. eis dat de ECM / PCM worden geprogrammeerd om het aantal kilometers te voorkomen odometer knoeien. Systeemcontrollers kan niet worden verwisseld tussen voertuigen zonder geprogrammeerd met de juiste voertuigkilometers. Als controllers willekeurig kan worden verwisseld tussen voertuigen, zou odometeraflezingen veel minder nauwkeurig zo niet geheel onbetrouwbaar zijn. Wanneer een ECM / PCM wordt vervangen, moet worden geprogrammeerd met kilometerstand van het voertuig en VIN (onder andere).

Als de ECM / PCM geen aanvaardbaar kilometerstand te vinden of te herkennen, een code P0632 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. De ECM / PCM zoekt de kilometerstand en vergelijkt deze met de IPC odometer figuur telkens wanneer de toets wordt ingeschakeld en de zelftest functie bekrachtigd.

De foto van een PCM terwijl de kap verwijderd:

Wat is de ernst van deze DTC?

Een opgeslagen code P0632 moet worden gecategoriseerd als ernstig, vooral als je niet bekend bent met de geschiedenis van het voertuig in kwestie. Kilometerteller inconsistenties kan leiden tot ernstige kentekenbewijs problemen

Wat zijn enkele van de symptomen van de code

De symptomen van een P0632 foutcode kunnen zijn:.?

 • Geen (of onderbroken) kilometertellerweergave
 • Onjuiste kilometertellerweergave
 • Onregelmatige snelheidsmeter bedrijf
 • voertuig beveiligingssysteem kan worden geactiveerd
 • andere diagnostische codes zal waarschijnlijk worden opgeslagen
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze code kunnen zijn:?

 • ECM / PCM programmering fout
 • ECM / PCM swapping tussen voertuigen en / of vervangen zonder dat de juiste geprogrammeerde
 • ECM / PCM storing
 • IPC programmeerfout
 • Combi-instrument panel vervanging zonder de juiste herprogrammering
 • Wat zijn enkele stappen P0632 het oplossen van problemen?

  In tegenstelling tot de meeste andere opgeslagen codes, de P0632 is meestal gerelateerd naar controller defect of een soort van een regelaar programmeerfout. Vanwege de gevoelige aard van bepaalde parameters die in de bijbehorende controllers (VIN en kilometerstand) moeten worden geprogrammeerd, moet de toegang tot het herprogrammeren van apparatuur worden beperkt tot gekwalificeerd personeel. Zonder de middelen om de controller in kwestie opnieuw te programmeren, het maken van een succesvolle reparatie zal zeer moeilijk (zo niet onmogelijk) zijn.

  U ontvangt een diagnostische scanner en een betrouwbare bron van informatie over het voertuig nodig hebben om te komen tot een redelijke diagnose een code P0632. Gebruik het voertuig informatiebron om te zoeken naar toepasselijke bulletins technische dienst (TSB). Als je een TSB die overeenkomt met de auto te maken en het model te vinden, symptomen vertoonden, en de code is opgeslagen, zal het helpen om u te wijzen in de goede richting.

  Ik zou de kenmerkende scanner verbinding met het voertuig diagnostische poort en leest de kilometerteller als het door de ECM / PCM en IPC wordt waargenomen. Vergelijk het aantal kilometers over de diagnostische scanner om de kilometerstand in het IPC en op het instrumentenpaneel van het instrumentenpaneel. Als deze niet overeenstemden, vermoeden dat een kilometerstand opnamecomponent (IPC controller of instrumentenpaneel) vervangen zonder de juiste herprogrammering.

  Als de kilometerstand niet in de scanner wordt weergegeven, vermoeden dat de ECM / PCM is vervangen hoeft niets te programmeren om het voertuig aan te passen. Als dit niet het geval is, kunt u ECM / PCM falen of een programmeerfout vermoeden.

  In sommige gevallen, geherprogrammeerd, aftermarket, het uitwisselen van regelaars en het instrumentenpaneel clusters kunnen worden gekocht. Als dit mogelijk is, moet u de onderdelen leverancier met de kilometerstand en chassisnummer van het voertuig, alsmede alle andere relevante gegevens te verstrekken.

  Helaas is er geen fool proof methode voor het testen van de kilometerteller uitgang signaal of de regelaars. Toch is relatief veilig om te veronderstellen dat daargelaten controller vervangen zonder de juiste programmering, een soort regelaar opgetreden.

  Vervanging van elke kilometrage opnameapparaat of controller systeem vereist herprogrammering

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0632 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X