P0602 Control Module programmeerfout

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0602 Control Module programmeerfout

P0602 Control Module programmeerfout

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Control Module programmeerfout

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke aandrijflijn code, die betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen (Dodge Ram Cummins, Chevrolet GMC Duramax, Isuzu, Volvo, Opel, VW, etc.). Hoewel generieke mogelijk dat de specifieke reparatie stappen variëren, afhankelijk van merk / model

De foto van een PCM terwijl de kap verwijderd.

Als OBD II uitgerust voertuig een code P0602 is opgeslagen, betekent dit dat de aandrijflijn (PCM) een interne programmafout heeft ontdekt . De fout in de programmering van toepassing op de PCM zelf.

Als je kijkt naar een PCM, mag u alleen zie je een metalen doos, maar het is wat er in zit, dat is essentieel voor een efficiënte werking van de motor. Informatie die essentieel is voor het motormanagement wordt geprogrammeerd vanaf de fabriek met behulp van de elektronisch uitwisbare programmeerbare read only memory (EEPROM).

Voertuig specifieke instellingen voor de motor en het transport worden geprogrammeerd in de EEPROM voor elk voertuig dat de bladeren van de fabriek. De EEPROM niet alleen helpt om de motor efficiëntie en prestaties te beheren, maar dient ook te herkennen en te communiceren met andere onboard regeleenheden van het voertuig.

Als de PCM inconsistenties met de EEPROM, of als het niet lukt om het programma te erkennen de EEPROM wordt een code P0602 worden opgeslagen en een storing controlelampje (MIL) worden belicht. Afhankelijk van de ernst van de storing, kunnen meerdere ontsteking cycli (met een storing) noodzakelijk zijn voor MIL verlichting

Andere interne controle module fout foutcodes zijn onder andere:.

 • P0601 Internal control Module Geheugen Checksum Fout
 • P0603 Internal control Module Keep Alive Memory (KAM) Fout
 • P0604 Internal control Module Random Access Memory (RAM) Fout
 • P0605 Internal control Module Read Only Memory (ROM) Fout
 • Code Ernst & Symptomen

  Een opgeslagen code P0602 moet worden gecategoriseerd als ernstig omdat de omstandigheden die ervoor zorgde dat het kan worden opgeslagen, kunnen motormanagement van invloed zijn op een belangrijke manier

  De symptomen van een P0602 code kunnen zijn:.

 • Geen start voorwaarde
 • Multiple drivability kwesties
 • Harsh of onregelmatig automatische transmissie verschuiven
 • Diminished brandstofverbruik
 • De motor afslaan of stationair ruwweg
 • oorzaken

  Mogelijke oorzaken voor deze code zijn onder andere:

 • PCM programmeerfout
 • Nieuwe of onjuiste PCM
 • Aftermarket (high-performance) PCM programma geïnstalleerd
 • Geblazen ECM / PCM zekering
 • Bad ECM / PCM voeding relay
 • Een defecte ECM / PCM
 • open of kortgesloten draden of connectors CAN harnas
 • onveilig regeleenheid aardingstrip of gebroken aarddraad
 • Diagnostische en reparatieprocedures

  de diagnose van een code P0602 kan zijn uitdagend, zelfs voor de meest ervaren en goed uitgerust technicus. Toch zijn er een paar inleidende tests die kunnen worden uitgevoerd voor het gooien van je handen in de lucht en het passeren van het probleem af aan iemand anders.

  Zoals gebruikelijk, zou ik mijn diagnose beginnen met een visuele inspectie van het motormanagement bedrading en stekkers. Elke bedrading en connectors die zijn beschadigd of verbrand moet worden gerepareerd of vervangen. Vervolgens zou ik de scanner aan te sluiten op het voertuig diagnose-aansluiting en haalt u alle opgeslagen codes en freeze frame data. Voor het wissen van de codes, zou ik ze opschrijven voor het geval dit blijkt een intermitterende code. Een code P0602 moet worden gediagnosticeerd en gerepareerd voordat de diagnose en repareren van eventuele andere opgeslagen codes, zoals andere opgeslagen codes zijn waarschijnlijk vals te zijn. Nu duidelijk de codes in de hoop dat de P0602 is opgeslagen in de fout.

  Als de P0602 direct wordt gezet, check de accuspanning aan de PCM. De PCM vereist accuspanning te functioneren. Indien de polen gecorrodeerd of los kan er onvoldoende spanning bereiken van de PCM zijn. Controleer PCM relais en zekeringen batterijspanning bij de schakeling geladen. Corroded zekeringen kan normaal lijken totdat er een belasting wordt uitgeoefend op het circuit en hun tekort wordt onthuld.

  Het is duidelijk dat, als de PCM is onlangs vervangen, is de kans dat het niet goed was of niet geprogrammeerd is op zich al geweldig . Ook kan een controller in een voertuig worden gebruikt, tenzij specifiek is geprogrammeerd voor het betrokken voertuig en aftermarket (high-performance) programmeurs niet herkend door andere regelaars (vooral in het begin), waardoor een P0602 worden opgeslagen.

  verkeerd geprogrammeerd of vervangen controllers kan worden geprogrammeerd met een fabriek scanner. Als u geen toegang tot dergelijke scanner kan krijgen, de meeste dealers bieden PCM programmering voor een nominale vergoeding. Sommige aftermarket PCM fabrikanten bieden vooraf geprogrammeerde controllers voor bepaalde modellen. Controleer uw auto-onderdelen leverancier en hebben het chassisnummer, kilometerstand en andere relevante gegevens beschikbaar

  Aanvullende diagnostische informatie:.

 • Nieuw of gebruikt, zal een vervanger PCM nodig te worden geprogrammeerd om het betrokken voertuig te passen
 • Aftermarket of high-performance programmeurs zal vereisen vaak tijd over voor andere controllers om ze te herkennen – als ze ooit doen
 • Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0602 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X