P0601 Internal Control Module Geheugen controleren Sum Error

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0601 Internal Control Module Geheugen controleren Sum Error

P0601 Internal Control Module Geheugen controleren Sum Error

Technische beschrijving

Internal Control Module Geheugen Checksum Fout

Wat betekent dat?

Deze diagnostische code (DTC) is een generieke powertrain code dat betekent dat deze toepassing OBD-II uitgeruste voertuigen. Hoewel generieke, kan de specifieke reparatie stappen verschillen per merk / model.

In principe dat betekent dat er een interal storing in de Powertrain Control Module (PCM). Er zijn veel gemelde PCM mislukkingen op Chrysler / Dodge producten geweest hoewel het mogelijk is om dit te laten gebeuren op elk voertuig.

In Dodge / Chrysler producten, een P0601 foutcode betekent dat een seriële communicatie niet in de computer tenminste 6 maal.

Andere interne besturingsmodule fout foutcodes zijn onder andere:

 • P0602 Control Module Programming Fout
 • P0603 Internal Control Module Keep Alive Memory (KAM) Fout
 • P0604 Internal control Module Random Access Memory (RAM) Fout
 • P0605 Internal control Module Read Only Memory (ROM) Fout
 • De foto van een PCM met het deksel verwijderd:

  Symptomen

  Waarschijnlijk zal geen symptomen waarneembaar voor de bestuurder, met uitzondering van de verlichte Check Engine Light zijn. Typisch de motor loopt prima, meet het werk, etc.

  Oorzaken

  Een code P0601 in de meeste gevallen betekent het PCM is gegaan slecht. Dit is mogelijk als gevolg van een kortsluiting in de PCM. Of, als je de draden / connector los te koppelen van de PCM, terwijl de batterij nog is aangesloten, kan dat ook deze code veroorzaken.

  Mogelijke oplossingen

  Met een P0601 OBD-II foutcode, de meest voorkomende oplossing is om te vervangen en herprogrammeren van de PCM. In enkele gevallen kan de dealer in staat zijn om de PCM reflash en het werkend te krijgen. Maar meer dan waarschijnlijk de PCM zal moeten worden vervangen en opnieuw geprogrammeerd (we raden u het naar een dealer voor deze). Het goede nieuws is dat * kan * worden gedekt door uw emmissions garantie. Dus zelfs als je uit de bumper-to-bumper garantie of powertrain warranty, controleer uw garantie gids of dealer om te zien of dit wordt gedekt. ​​

  Andere mensen hebben gemeld dat ze de code alleen gewist daarvoor opnieuw en opnieuw terug te keren. Houd in gedachten dat de meeste winkels de PCM kan vervangen, maar niet allemaal kunnen programmeren

  Bron:. Dakota Forums

  Andere PCM / ECM Codes: P0600, P0602, P0603, P0604, P0605 , P0606, P0607, P0608, P0609, P0610.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0601 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X