P0600 seriële communicatie Link Storing

Home » OBD Codes » P0600-P0699 » P0600 seriële communicatie Link Storing

P0600 seriële communicatie Link Storing

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Generic: seriële communicatie Link Storing
Chrysler: PCM Fout, SPI Communications Voorwaarden
GM: Verlies van seriële communicatie Link Voorwaarden
Infiniti: AT communicatie – circuit storing
Nissan: ECM / TCM – communicatie storing

Wat betekent dat

Dit is een generieke powertrain storingscode (DTC), wat het betekent? dekt alle merken / modellen 1996-nieuwer. Echter, zullen specifieke probleemoplossingsstappen Afhankelijk van het voertuig.

Deze code duidt op een storing in de draadverbinding tussen de elektronische regelmodule (ECM) en één van de ondersteunende regeleenheden. Aan boord van diagnostiek (OBD) foutcode P0600 is generiek by design en omvat alle computer-gestuurde voertuigen.

Uitleg OBD code P0600

Uw voertuig ECM of aandrijflijn (PCM) heeft de zeggenschap over een of meer actuator modules verloren. De meeste voertuigen hebben zo veel als 18 actuatoren dat de primaire ECM controles. Zij doet dit door middel van een controller area network (Can Bus Automotive Network), die bestaat uit een reeks van kabelbomen van de ECM naar de controllers.

De besturingen bediend door de ECM, zogenaamde modules over de meerderheid van de functies van het voertuig. De code P0600 werd ingesteld toen de ECM herkende een verlies van communicatie en controle over een of meer van deze modules voor acht opeenvolgende start.

ECM en daarmee verbonden modules

Dit is een overzicht van de primaire regeleenheden die door de ECM:

 • brandstofinjectiesysteem
 • ontstekingssysteem
 • Variabele kleptiming
 • Turbo lader
 • Emission systemen
 • Airco
 • Aandrijftechniek shift punten
 • Body ride control
 • ABS-remmen
 • Cruise control
 • Anti-diefstal
 • Sunroof en zetel positie
 • Elektrisch bedienbare ramen
 • Traction control systemen
 • gevarenzone alarm
 • Dit zijn slechts een paar, en niet te vergeten alle de beschikbare computer gestuurde opties die vandaag beschikbaar zijn.

  Symptomen

  Dit is een vaak een verkeerde diagnose gesteld code, aangezien het een misleidende symptoom kan veroorzaken. Altijd in gedachten houden dat de code P0600 duidt op een communicatiefout. Bijvoorbeeld – een ontstekingssysteem storing of een mislukte brandstof injector kan een misfire veroorzaken.

  Een onervaren technicus kan beginnen door te proberen de getroffen systeem in plaats van het verlies van de communicatie te diagnosticeren. Indien de ECM niet bestuurt het contact regeleenheid of de aarding van de brandstofinjector, een misfire plaatsvinden.

  Dit is niet een fout met het systeem, maar met de controle van het systeem zelf. Afhankelijk van de locatie van de storing, kunnen de volgende symptomen aanwezig zijn:

 • ‘motor controleren licht verlicht vergezeld van een extra code,
 • ABS licht verlicht,
 • Transmission licht verlicht (voertuig mogelijk niet correct verschuiven)
 • Big daling van het brandstofverbruik,
 • Driveability problemen kunnen optreden, zoals stalling bij een ijdele, running ruw en slechte versnelling of
 • Problemen met een bepaald systeem op een mogelijke communicatieuitval op dit gebied.
 • mogelijke oorzaken

  De ervaring heeft uitgewezen dat een slechte verbinding of falende ECM bestuurder is de oorzaak van deze code. Voor het grootste deel van de ECM fungeert als reden voor deze onderdelen en kontroleren tegenover voeding van hen.

  A Slechte elektrische connector waarschijnlijker is dan een gerafelde of gebroken draad tussen beide apparaten. Slechte gronden zijn een andere aannemelijke oorzaak. De ECM, evenals de activator module, hebben behoefte aan een goede grond om te werken.

  De bedrading of CAN-bus defect en hebben een korte aan de grond of een open draad.

  Diagnostische en reparatieprocedures

  Het beste advies met betrekking tot de diagnose en reparatie van deze bijzondere code is om het voertuig naar een professionele technicus die een Autohex of Tech II diagnose-computer heeft.

  Als u de ECM of de bijbehorende bedrading los te koppelen en vervolgens sonde de aansluitingen, uw bankrekening kan extreme gevolgen ondervinden.

  De meeste voertuigen moet een geheugen spaarder voordat de batterij om het geheugen van de ECM te behouden loskoppelen geïnstalleerd. Indien de ECM verliest zijn geheugen als gevolg van gebrek aan macht, zal de auto niet starten totdat geherprogrammeerd bij de dealer.

  Studie van de bedrading moet systematisch gebeuren via het bedradingsschema en pin waarden. Als u de verkeerde terminal, de ECM-probe en / of de bijbehorende module zal worden vernietigd.

  Een bevoegde technicus zal de informatie van uw voertuig te programmeren in zijn Autohex of soortgelijke diagnostische computer in voorbereiding op de P0600 code vast te stellen. Hij zal dan beginnen met het voertuig en toezicht op alle systemen in real time. Het gereedschap geeft de pen waarden en modules in gebruik en geeft eventuele afwijkingen. Het is een essentieel instrument voor het diagnosticeren van bedrading of computer gerelateerde problemen zonder het risico van beschadiging van uw componenten.

  Als je het geluk, de symptomen of een extra code volgende code P0600 u sturen naar het systeem in kwestie ervaren van de gebrekkige communicatie.

  Na identificeren van het systeem via symptomen of een aanvullende code, de aansluitingen voor afwijkingen zoals losse of gecorrodeerde aansluitingen. Een dienst handleiding met de elektrische schema’s, pin waarden, de plaats van aansluitingen, voorzorgsmaatregelen en procedures zijn noodzakelijk.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0600 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X