P0576 Cruise Control Ingangscircuit Low

Home » OBD Codes » P0500-P0599 » P0576 Cruise Control Ingangscircuit Low

P0576 Cruise Control Ingangscircuit Low

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Cruise Control Ingangscircuit Low

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische code ( DTC) en normaliter van toepassing op OBD-II-voertuigen uitgerust met cruise control. Automerken kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot Chevrolet (Chevy), Toyota, Ford, Harley, Dodge, Ram, Ford, enz.

De ECM (Engine control module) besteedt de meeste van zijn tijd om ervoor te zorgen uw motor werkt zoals het hoort allemaal terwijl de uitstoot, brandstofverbruik, prestaties, geluiden, schepper comfortfuncties op een aanvaardbaar niveau. Cruise control is een leuke functie voor lange reizen gezien het feit dat je niet nodig om de snelheid van het voertuig te controleren. De ECM kan zorgen voor dit zo lang als de cruise control-systeem is vrij van gebreken. Als u dit leest, heeft meer dan waarschijnlijk uw cruise control gestopt met werken. Een goed teken dat de cruise control is volledig uitgeschakeld door de ECM wordt, werkt de cruise control licht op het dashboard niet branden wanneer u probeert om het te activeren.

Over het algemeen, deze foutcode betekent dat de stuuringang heeft elektrische storing die voortkomt uit talrijke potentiële oorzaken lijden. De P0576 Cruise Control Ingangscircuit laag en voorschriften (P0575 en P0577) wordt ingesteld wanneer de ECM een storing in de cruisecontrol ingangscircuit gedetecteerd, in dit geval betekent dat er een lage spanningstoestand.

Cruise controle schakelaars:

Wat is het ernst van deze DTC?

deze bijzondere code is eigenlijk een mild probleem dat niet nodig onmiddellijk herstel, omdat de prestaties van de motor niet zal lijden waarmee het voertuig zelf operationeel zal zijn. Niet in staat om gebruik te maken van de cruise control is de enige belangrijkste probleem met dit soort code.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om op te merken dat wanneer de ECM displays een P0576, of enige andere P-code voor wat dat betreft, kan het voertuig niet in staat zijn om een ​​emissie test. Dat is de reden waarom het wissen van de code na elke reparatie is een must voor het uitvoeren van een hertest. De monteur zal niet in staat om het probleem precies te identificeren als dit over het hoofd gezien en het kan leiden tot meer ernstige problemen in de toekomst.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

de meest voorkomende symptoom die er zijn met betrekking tot de P0576 code, is het feit dat de cruise control systeem zelf of een van de functies stoppen met werken. Andere mogelijke symptomen kunnen zijn:

 • CEL (check engine licht) gaat branden binnen een paar rijden cycli nadat de ECM heeft ontdekt dat er een probleem is
 • Onregelmatige of intermitterende cruise control-functie (s) bedrijf
 • Cruise control licht op constante of niet gaat branden
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code?

  Oorzaken hiervoor P0576 cruise control code kunnen omvatten:

 • de meest voorkomende oorzaak van abnormale spanning / weerstand in de cruise control ingangscircuit is een defecte cruise control schakelaar die zouden kunnen worden veroorzaakt door gemorste vloeistoffen die kortsluitingen de inrichting en / of circuits binnen.
 • bedradingskwestie (bijvoorbeeld open circuit, kortsluiting naar massa kortsluiting naar, enz.)
 • ECM (motorregeleenheid ) probleem (dat wil zeggen interne kortsluiting, open, enz.)
 • Open of kortgesloten cruise control functie schakelaar (s)
 • Beschadigde aansluitingen binnen de cruise control systeem
 • geblazen zekeringen, die een veel meer ser kunnen wijzen ious probleem. (Bv kort, spanningspieken, controle module (s) defect is, enz.)
 • Wat zijn sommige P0576 diagnostische en stappen voor probleemoplossing?

  De eerste stap in het oplossen van problemen proces voor storingen is om de Technical service Bulletins (TSB) onderzoeken voor bekende problemen met de specifieke voertuig.

  geavanceerde diagnostische stappen worden zeer specifiek voertuig en kan de geschikte geavanceerde apparatuur en kennis om nauwkeurig uit te voeren. We nemen basisstappen onder, maar verwijzen naar een jaar voertuig / merk / model / powertrain specifieke reparatie gids voor specifieke stappen voor uw auto.

  Basic Step # 1

  Na het opnemen van de actieve P0576 code met uw OBD-II DTC scanner, moet u een grondige inspectie van aansluitingen van het voertuig, bedradingen, en andere delen van de cruise control-systeem uit te voeren. Het is ook belangrijk dat beschadigde connectors (bijvoorbeeld gebroken tabs, warmtebeschadiging, gecorrodeerd, etc.) worden vervangen, opnieuw aangesloten en repareren indien nodig. U moet de code te wissen en het uitvoeren van een soort proefrit, probeer dan met behulp van de cruise control functies nu. Als alles werkt na de reparatie, moet u ervoor zorgen dat de CEL (motor controleren licht) niet langer verschijnt weer. Anders, als het doet het licht weer op en de code is opgeslagen in de ECM nogmaals, verder met de diagnose

  Basic Step # 2

  Test de cruise control schakelaar (AKA.: meerstandenschakelaar). Raadpleeg uw merk en model van de service manual op de juiste gewenste waarden en diagnostische procedures die specifiek zijn voor uw voertuig te verwerven. De meeste tijden, zal dit betekenen dat het gebruik van uw DVOM (of multimeter) om de elektrische aanwezige waarden op te nemen. Na het vergelijken van uw werkelijke waarden gewenste berichten van de fabrikant, zult u in staat om de schakelaar aan te wijzen als de vraag of uit te sluiten als mogelijkheid.

  Basic Stap # 3

  Als de schakelaar is defect blijkt te zijn, ter vervanging van het misschien niet een gemakkelijke taak, gezien het feit dat er airbags in de weg te vervangen kan zijn. Dat gezegd hebbende, het zou zo eenvoudig verwijderen 1 of 2 stuurkolomkappen om de schakelaar. Als je het hebt aangewezen als uw probleem, vond het defect en vervangen naar aanleiding van de concrete stappen die uniek zijn voor uw voertuig, proefrit het voertuig na het wissen van de actieve codes.

  Dit artikel is strikt voor informatie alleen doeleinden en de technische gegevens en service bulletins voor een bepaald voertuig moet altijd voorrang.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p0576 te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X