P056A Cruise Control “Verhoog Distance” Signal

Home » OBD Codes » P0500-P0599 » P056A Cruise Control “Verhoog Distance” Signal

P056A Cruise Control “Verhoog Distance” Signal

OBD-II Trouble Code Technische beschrijving

Cruise Control Verhoog Afstand Signal

Wat betekent dat?

Dit is een generieke powertrain diagnostische code ( DTC) en normaliter van toepassing op OBD-II-voertuigen uitgerust met cruise control. Die kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot voertuigen van Peugeot, Ford, Nissan, Chevrolet, Hyundai, VW, Audi, Citroen, etc. Hoewel generieke, de exacte reparatie stappen kunnen variëren, afhankelijk van jaar, merk, model en powertrain configuratie.

In het voertuig optie cruise control, zijn er vele functies. Niet alleen kan de operator stelt u een snelheid specifiek voertuig, en deze automatisch worden gehandhaafd met behulp van een groot aantal sensoren, schakelaars, modules, onder vele andere componenten, maar u kunt ook de snelheid elektronisch te wijzigen (dwz ” set – ” & ” CV + “), tijdelijke snelheid te wijzigen tijdens het opslaan oorspronkelijke snelheid (dwz passerende voertuigen, onverwachte stoppen / vertragen) onder andere.

Aangezien de meeste in de beschrijving van P056A genoemde functies en voorschriften (P0565, P0566, P0567, P0568, P0570, etc.) worden opgenomen in een switch / component, het hoort is vrij pijnloos aan de mechanische inputs (dwz knoppen, schakelaars, gesprekken, etc.) betrokken te lokaliseren. Dat gezegd zijnde, een deel van de gemeenschappelijke namen voor de component (s) zijn: Multi-functie schakelaar, Stuurwiel controles, Cruise control switch, Cruise control module, accessoires switch, etc

Wat is er gebeurd, in. bij deze code is de ECM (motorregeleenheid) heeft gedetecteerd defect (en) in het signaalcircuit. Simpel gezegd, ging er iets mis binnen het circuit van de in de beschrijving genoemde functie.

Als de ECM een signaal storing detecteert binnen één of meer van de vele cruise control functies, het verlicht de CEL (motor controleren licht ) met P056A en / of verwante codes. Hoogstwaarschijnlijk zal het gebruik van genoemde functie uitgeschakeld en / of de abnormaal handelen zijn.

Code P056A ingesteld wanneer het ECM een storing in het VERHOGEN afstandssignaal van de adaptive cruise control (ACC) detecteert.

OPMERKING: ACC-systemen zijn niet alleen ingewikkeld in ontwerp, maar ook speciaal gereedschap nodig en / of diagnostische procedures om een ​​fout aanwezig adequaat corrigeren

Er is een voorbeeld van een cruise control knoppen op een stuurwiel. :

Welke is de ernst van deze DTC?

de ernst zou worden beschouwd als gematigd laag. Zelfs als je volledige functionaliteit van de cruise control systeem te verliezen, kunt u nog steeds om veilig te werken. Wat betreft verdere schade als onbeheerd gaat, zou dit het zeldzame geval dat je in staat zijn te verwaarlozen of laten we zeggen te zijn, uw voertuig is oud en je kunt leven zonder cruise, of u kunt zich niet veroorloven om het voertuig op te lossen.

dat gezegd zijnde, is het mogelijk dat het verwaarlozen van elk elektrisch probleem lang genoeg kan leiden tot verdere schade.

Wat zijn enkele van de symptomen van de code?

symptomen van een P056A foutcode kunnen zijn:

 • cruise control licht in dash niet opkomen of constant
 • cruise control buiten werking
 • Can not set cruise control gewenste snelheid of toerental onregelmatig is
 • Bepaalde functie (s) binnen het snelheidsregelsysteem, niet-operatieve (ie hervatten, Set, +, -, Coast, Accel)
 • Opdrachten niet consequent functioneren
 • Wat zijn enkele van de meest voorkomende oorzaken van de code

  oorzaken voor deze P056A code kan zijn:?

 • cruise control switch, of knoppen binnen de switch, defecte en / of beschadigd
 • Connector (s) niet waardoor een adequate en effectieve elektrische aansluiting
 • Draad (s) binnen de cruisecontrol harnas geschuurd en / of beschadiging veroorzaken kortsluiting, onderbreking, weerstand, enz.
 • bediende schakelsamenstel verontreinigd met vocht (d.w.z koffie, frisdrank, sap, enz.)
 • ECM uitgave
 • Cruise control module defect
 • BCM (Body Control Module) uitgave
 • oververhitte onderdelen kunnen storingen
 • Welke zijn enkele stappen P056A het oplossen van problemen?

  Basic Stap # 1

  Het eerste wat ik hier zou doen, is visueel inspecteren de cruise control switch / module. Soms knopen ontbreken, cola heeft geplakt op de knop in een positie, knoppen zijn los en niet het maken van de juiste elektrische verbindingen. Dat alles gezegd, zorg ervoor dat de knoppen, dat de cruise-functies te bedienen, zich vrij bewegen en niet besmet met potentieel schadelijke deeltjes en / of vuil. U zult ook willen ALLE opnemen van storingen of afwijkingen van de cruise-functies.

  Basic Step # 2

  Heeft de cruise control gaan branden in het instrumentenpaneel wanneer cruise wordt handmatig geactiveerd ? Zo niet, dan kunt u controleren of er een zekering voor het circuit. Deze informatie moet worden gevonden in het merk en model van de service manual. Vervang zekeringen met nieuwe en door de fabrikant goedgekeurde degenen.

  Basic Stap # 3

  Om het harnas aan de cruise control switch / module, in het algemeen, moet u verwijderen dash bepaalde onderdelen (zoals stuurkolom sluier, airbag module stuurwiel, etc.). Om de specifieke draad die betrokken zijn bij de storing lokaliseren, zult u zeker nodig hebben een goede kabelboom voor uw voertuig. Deze variëren aanzienlijk, gezien vele redenen. verwerven altijd de juiste service-informatie voordat u iets te invasief uitgevoerd.

  Basic Stap # 4

  Het is een goed idee om te zorgen dat uw ABS (antiblokkeersysteem) systeem is in goede staat orde en geen ABS licht op in het dashboard. ABS maakt gebruik van een groot aantal sensoren, waaronder snelheidssensoren dat, Indien er iets mis kon de computers laten denken dat het voertuig sneller of langzamer dan de werkelijke snelheid te gaan.

  Hulp nodig?

  Laat ons uw probleem verhelpen. U bent van harte welkom onze diagnose experts hebben in de meeste gevallen de kennis en kunde om de oorzaak van de foutcode p056a te vinden en de problemen op te lossen.

  Maak een afspraak voor diagnose

  X